Sosyal hakkında yapıcı eleştiriler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu 10 sayfada da görebilirsiniz. Moderatörlerin yazdığı her şeyin sanki beğeni değeri varmış gibi beşer beşer beğenilmiş. Buradaki durum kıskanma falan değil. Bazı arkadaşlar çok garip bir psikolojide.
 
Eskiden moderatörlük yapmış ve uzun süredir bu forumda bulunan biri olarak cevap yazmak istiyorum. Technopat Sosyal eskisine göre şu an mükemmel bir halde. Eskiden ufak hatalar için günlük cezalar alıyorduk, hiçbir yazım hatası göz ardı edilmiyordu vesaire vesaire. Saatlik uyarı sistemine geçildi ve emin olun ki hiç kimse "Dur ben şuna uyuz oldum bi' 2 saat uyarı çakayım" demiyor. Zaten düzgün kullanılması gereken dili düzgün kullanmanız isteniyor bu kadar. 2013'ten beri mesaj yazmasam da her gün Sosyal'i turluyorum. Ciddi anlamda yazım konusunda gelişip düzgün cümle kurmama katkı sağladı. Her yazım hatası uyarısından şikayet etmeyip bence bunu deneyebilirsiniz. Konuda ciddi suçlamalar var, bunları okurken biraz üzüldüm.
Bazı kişiler moderatörlerle işbirliği yapıyor ve bu yüzden sırtım yere gelmez düşüncesinde.
Şu anki moderatör ekibini tanımıyorum sayılır. Ama emin olun moderatör alımlarında sıkı bir elekten geçiriliyor ve Sosyal'de bunu yapan kimsenin olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda bir kanıtınız var mı bilmiyorum.
Çoğu üye susturuluyor. Büyük bir ihtimalle ben de onlardan biri olacağım.
Kaos çıkması muhtemel konular kapanıyor. Zaten kapanması da gerekir çünkü sürekli aynı çember etrafında dönülüp duruluyor. Her yazım hatası yapan kişinin konusu elbet kapatılmazsa büyük problem çıkar.
Moderatörler sanki siyasi bakan gibi davranıyor. Özellikle de hoşlarına gitmeyen konularda.
Bu da kurallarla ilgili. Onlar işlerini yapıyor, konu ayırt edeceklerini sanmıyorum. Yine üstteki mesajla ilgili. O denetime gelen mesajlar ne kadar okurken rahatsızlık veren mesajlar bunu denetim görevi yapmadan bilemezsiniz. Emekleri gerçekten çok büyük, ayıracak zamanları var.
 
Kimseden korkmanıza gerek yok, burası devlet ya da herhangi bir kurum değil. Haksız ya da haklı aldığınız herhangi bir ceza sicilinize işlenmiyor. Burası sizin yuvanız ya da yeriniz değil. Tüm cezalarınızın haksız olduğunu düşünüyorsanız bırakır gidersiniz, dediğim gibi buraya ait değilsiniz. Saçma cezalar ve kurallar yok mu? Elbette var. Ancak meşruti hiyerarşinin bulunduğu bir ortamda demokratik olarak fikrinizi belirtemez, itiraz edemez ya da had bildiremezsiniz, bildirtmezler. Anonim olduğumuz için de anonimlerle dolu bu ortamda çırpınmalarımız boşlukta bağırarak sesimizi duyurmaya çalışmak kadar saçma olacaktır. Yapılan anketler, açılan konular hiçbir yetkilinin fikrini değiştirmeyecek ya da yeni düzenlemeler getirilmeyecek. Haksızlık edildiğinde, eğer gerçekten haklıysanız, haklı olarak haklı fikirlerinizi savurduğunuzda, sizin hakkınızı müdafaa etmesi gereken yetkililer sizi haksız duruma düşürerek kendini müdafaa etmeye çalışırsa ve bunlar üzerine haklı konuma çıkarsa ve yandaşları da varsa, arkanıza bakmadan bırakın ve gidin. Siz forumun ortağı değilsiniz ve haksızlıklara karşın katkıda bulunmaya devam etmek zorunda değilsiniz.
 
Ben bir konuda fikrimi belirtmiştim ancak yine de yazayım. Konuların direkt kilitlenmesinden, yazım yanlışı olan konuların son zamanlarda artmış olmasından bahsetmiştim. Yazım yanlışı olan konu sayısı neredeyse aynı gibi, dikkatimi çektikçe raporlamaya özen gösteriyorum. Ancak diğer kilitlenme konusunda özellikle @Zakramoreas hocamın ilgilendiği konularda konuyu kilitlemeden önce sorunun çözüldüğünden emin olmak amacıyla tekrar tekrar konu sahibine soru yönelttiğini görüyorum. Şikayetçi olduğumuz durumların dikkate alınıp değişikliğe gidildiğini görmem benim hoşuma gitti açıkçası. Ancak arkadaş biraz paranoyak davranıyor, bu bana abartı geldi.
Ayrıca, @Samotne Ciasteczka hocam sizin şu yasak ne zaman bitiyor yahu?
 
Bir konu kilitlenmesi gerekiyorsa buna moderatör karar verir. Bunun egoyla ya da başka hiçbir şeyle alakası yok.

Konuların düzgün onaylanması mevzusuna gelirsek moderatörler bildiğiniz gibi insan, hatalı onaylayabilirler. Kadroya bir sürü alım yaptık, bu hataların azalacağını düşünüyorum. Gördüğünüz hataları da raporlayıp bize yardımcı olabilirsiniz.
Moderatörlerin insan olduğunu ve empati beklemeniz en doğal hakkınız. Fakat üzülerek söylemek istiyorum ki bu mümkün değil. Moderasyon kadrosunun ayakkabılarını giymemiş hiç kimse bunun zorluğunu anlayamaz. Sizlerin de normal hayatları var tersinizden kalkabiliyorsunuz ve doğru olsa bile etik olmayan hareketler yapabiliyorsunuz. Bunun için eleştiri ve tepki yemeniz baştan kaderinizde yazılmıştı zaten. Boş verin. Ben olsam bu konuyu kilitlerdim. 😈
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı