M.2 SSD ile SATA SSD arasında ne fark var?

Eğer sen normal kullanıcı isen ya da oyun oynuyorsan SATA al ama başka programlar kullanıyorsan;
Bunun gibi bir hıza ihtiyacın var. SATA ile M.2 arasında çok fark var program dışında kablo derdin yok yer kaplamıyor daha ne diyeyim.

1607439254085.png
 
M.2 soketin adı, SATA ve NVMe sizin kıyasladığınız şey. M.2 SATA da olabilir.

Günlük hayatta (özellikle de fiyat farkını göze alınca) NVMe'nin değdiğini pek düşünmüyorum, yoğun dosya kopyalama-yazma vb. işlemlere ihtiyaç duymuyorsanız çok da şart değil bana kalırsa.
Mesela 860 EVO'nun M.2 Sata modeli.
 
M2 SSD'ler iki tür: SATA M2 ve NVMe M2. SATA SSD'den hızlı olanlar NVMe M2'lerdir. Sadece hız değil IOPS değerleri de çok yüksektir.
SATA SSD ve SATA M2'ler aynı hız sınırına tabidirler ve aralarındaki fark SATA ve güç kablosundan kurtuluyorsun SATA M2'de.
Anakart kılavuzunu iyi okuyun SATA M2 takarken. Hangi M2 slotunun SATA M2 desteklediğini öğrenmek lazım. Ek olarak anakart modeline göre sınırlamalar olabiliyor. Mesela SATA M2 kullanınca anakartın belirlemiş olduğu bir normal SATA portu devre dışı kalıyor. Devre dışı kalan SATA portuna bir cihaz bağlamadığınıza emin olun.
 
M.2 SSD'ler iki tür: SATA M.2 ve NVMe M2. SATA SSD'den hızlı olanlar NVMe M.2'lerdir. Sadece hız değil IOPS değerleri de çok yüksektir.
SATA SSD ve SATA M.2'ler aynı hız sınırına tabidirler ve aralarındaki fark SATA ve güç kablosundan kurtuluyorsun SATA M.2'de.
Anakart kılavuzunu iyi okuyun SATA M.2 takarken. Hangi M.2 slotunun SATA M.2 desteklediğini öğrenmek lazım. Ek olarak anakart modeline göre sınırlamalar olabiliyor. Mesela SATA M.2 kullanınca anakartın belirlemiş olduğu bir normal SATA portu devre dışı kalıyor. Devre dışı kalan SATA portuna bir cihaz bağlamadığınıza emin olun.

Evet ama konu ile alakasız olmuş.
 
Bayağı bu konuyu araştırdım. Elimde testler vs de var. M.2 SSD'ler eğer 4K video çekip onu başka bir klasöre vs atmıyorsanız, hiçbir işe yaramıyor. Oyunları SATA SSD ile aynı hızda açıyor, Windows 10'u aynı hızda açıyor. Arasındaki tek fark fiyatı. M.2'ler SATA SSD'lerin neredeyse 2 katı ve resmen bu bir para tuzağı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kesinlikle yanlış. M2 SSD kullanıcı olarak artık çok hızlı bir şekilde kopyalama yapıştırma yapabiliyorum. Özellikle çok parçalı klasörlerde normal SSD'ye fark atıyor.
 
Kesinlikle yanlış. M2 SSD kullanıcı olarak artık çok hızlı bir şekilde kopyalama yapıştırma yapabiliyorum. Özellikle çok parçalı klasörlerde normal SSD'ye fark atıyor.
Kankam tamam da olsa olsa 30gb lık bir dosya atarsın. O da 3 4 günde bir zaten. Nadir yani. Fark edeceği süre ise 1.5 2 dk
 

Geri
Yukarı