Aya Gidildi Mi Gidilmedi Mi?

  • Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 9B
NASA bu tür olayları saklıyor aslında. Aya ilk ayak basan adam ( Neil Armstrong ) uzayda garip uçan şeyler gördüğünü NASA'ya sunduğu raporda söylemiştir. NASA bu raporu okuduktan sonra insanlar ayaklanmadan diye saklamıştır. NASA'nın sitesine girip fotoğraflara dikkatli bakarsanız bazılarında UFO diye tabir ettiğimiz uzay gemilerini görebilirsiniz...
 
Apollo Projesi ile insanoğlunun Ay'a ayak basmadığını, aslında tüm projenin bir aldatmacadan olduğu iddiaları kamuoyunda önemli miktarda taraftar toplamıştır. Bu iddialar tarihçiler ve uzay araştırmaları camiasınca kabul edilmemektedir.

Ay sahtekârlığı iddialarının ABD karşıtlığı ile yakından ilgisi vardır. Zira Apollo Projesi, soğuk savaş yıllarında ABD ile Sovyetler Birliği'nin giriştiği Uzay Yarışının bir parçasıydı ve ABD'nin zaferiyle sonuçlanmıştı. Özellikle siyasi olarak sol ve ABD dışındaki milliyetçi sağ eğilimli kişiler, Apollo Projesini ABD'nin küresel tahakkümünün bir simgesi olarak görmektedir. Bu kişilerin ABD karşıtı duyguları, Ay'da insanın yürümesi fikrinin getirdiği imkânsızlık hissiyle birleşince Ay sahtekârlığı inancına neden olabilir. Ay inişlerinin sahtekârlık olduğunu savunanlar, bu iddialarını çeşitli somut kanıtlarla desteklemeye çalışmaktadır. Ancak şu ana kadar iddiaların geçerliliğinin kesin bir kanıtı ortaya konulmamıştır.

2000'lerin sonlarından bu yana, Apollo programının Ay üzerindeki izleri LROC uzay aracı tarafından yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla görüntülenmiştir. Bu fotoğraflarda Ay modülleri ve astronotların bıraktığı izler görülebilmektedir.2012 yılında Apollo görevlerinde Ay'a dikilen ve hala ayakta duran bayrakların fotoğrafları yayınlanmıştır.

Eğer gidilmemiş olsaydı Ay'a dikilen bayrakların uzay aracı tarafından görüntülenebileceğini pek sanmıyorum açıkçası.
 
Valla o kadar güzel bir film çekmişler ki, bayrak bir şey değil. :)
Sanırım Çin olması gerek. Ya da Japonya da olabilir. Bir araç mı ne göndereceklermiş 1-2 sene sonra. O zaman işte anlaşılacakmış. Öyle diyordu belgeselde. Asıl gönderilme amacı ne bilmiyorum. Ama gösterebilecekmiş.
Tabii ki herkesin düşüncesi farklı. Ben inanmadım. Ama herkesin görüşüne saygılı olmak düşer bana.
 
Hocam, lütfen okulda hocalardan duyduğunuz hiç bir şeye inanmayın. Sizden rica ediyorum. Konuştuklarının %70 oradan buradan duyduğu bilgiler. En ufak araştırma vs. yok. (Tabii istisnalar'da var)

(Yorumu yorumları okumadan attım)
 
Anlamıyorum bazen sizleri. Bir soru karşınıza geldiği zaman hiç düşünmüyomusunuz; "bu soru bana ne verebilir, bana katkısı ne olur?" diye? Gidildi ve ya gidilmedi, sizene? Cevabını çok mu merak ediyorsun? O zaman oturur adam gibi dersine çalışır fizikte iyi bir yerlere gelip, gidersin NASA da yada farklı bir ülkenin uzay araştırma bölümüne, orda çok rahat anlarsın, ama ondan önce "gitti" ve "gidilmedi" tartışması çok mantıksız. Aslında bu soruların havada kalması devletin bir uzay araştırma üssü bile olmaması sonra biz "CAHİL" insanlar böyle saçma saçma sorularla ilgileniriz, adamlarda uzayda bir tane göktaşının üstüne, mükemmel fizik denklemleriyle konuk indirsin ama durun siz hâlâ soru sorun;"acaba rosetta gerçek mi?"
 
Artık ay pek ilgi çekmiyor. Mars gibi gezegenler daha ön planda. Bana sorursanız Ay'a gidildi.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı