PlayStation 5 vs Xbox

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Game Pass oyunlarını bilmesem, çıkan her yeni oyun geliyor sanacağım.

Efendim bu sinir niye? Burada biri bilgi edinmeye çalışıyor fanboyluk yapmanın anlamı nedir? Xbox donanım olarak, oyun olarak ve kontrolcü olarak gayet güzel bir konsol. Marka çıkarlarını düşünerek oyun alamayacağını söyleyen birine neden PS öneriyorsunuz anlamadım açıkçası.
 
Ruhu fakir mi? Bu muhteşem fikriniz için sizi kulatım bu kadar insanın aklına Xbox yerine PS5 almak hiç gelmemişti. Öğrenci nasıl alsın en ucuz oyunu 500 TL'ye? Maalesef deneyimden önce maddiyat gelmek zorunda. Biz de isteriz herkesin PS5'i olsun.
Maddiyat çok önemliyse Xbox Series S veya PC bakabilir.
 
Arkadaşlar paranız varsa iki konsol da taş gibi. İkisinde de çok kaliteli zaman geçirirsiniz. Ama eğer zar zor alabiliyorsanız bu konsolları bir de bir tane oyun için o kadar para vermek insanın canını yakıyor. Tabii ki Game Pass sistemine bütün oyunlar gelmiyor oyuna yine de para vereceksiniz. Ama en azından paranızı biriktirirken oynayabileceğiniz çok güzel ve eğlenceli oyunlarınız olacak. Fanboyluğun anlamı yok. Hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. Hiçbirimizin PS oyununa 700 TL verecek parası yok.
 
Adam sürekli indie tarzı oyun mu oynasın?

Ellie profil fotoğrafı olup PlayStation 5 daha mantıklı olduğum için bir şeyler söyleyenleri görmek aşırı absürt oluyor.

Lütfen bir zahmet insanların ihtiyacını ve isteğini önemseyerek bilgi verin.
Demek istediğim noktaya geldi zaten sistemi olan birinin Xbox alması çok mantıklı değil. PlayStation 5 alıp hem konsol deneyimini yaşayıp hem özel oyunları oynaması çok daha mantıklı.

Game Pass zaten PC üzerinde bulunuyor.
 
Bir konuya yazdığım mesaj:
Gören de, Sony tarafında her gün yeni bir özel oyun çıkıyor sanacak. Kaliteli özel oyun dediğimiz oyunlar 1 elin parmağını geçmez. Eşdeğer oyunlar Xbox'ta da var; atıyorum 5 tane değil de 2-3 tane, bazıları Gamepass için feda edildi.

Daha mı iyi oldu, tabi ki. Bu nesilde hem daha fazla kaliteli özel oyun göreceğiz, hem de Gamepass gibi muhteşem ve oyuncu dostu bir sistem kullanabileceğiz.

Fanboylarla uğraşmak cidden zor.
@Shimada Sensei'nin de dediği gibi, Xbox 360 dönemini bilmeyen "oyuncu" kitlenin elinden Sony özel oyunlarını savunmaktan başka bir şey gelmez.
 
Xbox; Gamepass, daha güçlü performans, biraz daha ucuz oyunlar vaat ediyor. Tasarım olarak daha sade ve kompakt bir yapısı var. Sıcaklık gibi değerler daha düşük genelde. Üstelik Retroarch ve ilk çıkan Xbox'a kadar geriye uyumluluk desteği var. Retroarch, Ps1, Ps2, PSP, Dreamcast, Nes, Gamecube, Wii gibi 30+ konsolun oyunlarını açabilen emülatör. Yani eğer eski oyunları oynamayı seviyorsanız tam bir emülatör canavarı.

Playstation; daha havalı tasarıma sahip, performans olarak bir tık Xbox'ın gerisinde kalsa bile iyi olan, bir sürü kaliteli Exclusive oyun destekleyen bir konsol. Özellikle sırf Dualsense için bile alınabilir PSN Kardeşlik gibi seçenekler sunar.


Bu arada gelecekte Xbox bir sürü oyun ile gelecek çünkü sadece Bethesda ve Obsidian firmalarını alma komple ZeniMax'ı satın aldı. Yani ZeniMax Media - Vikipedi bu linke göre en az 7 stüdyo daha aldı. Yani Microsoft Studios şu an Xbox Game Studios - Vikipedi bu linke göre 22 oyun stüdyosuna sahip. Sony ise SIE Worldwide Studios - Wikipedia bu linke göre 14 stüdyoya sahip. ( "Former" yazanları saymadım. Zaten "eski" anlamına geliyormuş. ) yani Microsoft'un stüdyo sayısı daha fazla. Bu da demek oluyor ki ileride Microsoft oyun bombardımanı yapabilir. Üstelik eğer ZeniMax'ı satın almak işe yararsa ileride daha çok stüdyo alabilir.

Zaten bir konsol ilk çıktığında oyun kıtlığı olur. Performans ve oyun kalitesini gelecek yıllarda daha net bir şekilde göreceğiz.


Xbox seçmişsiniz. Güle güle kullanın.
 
Hiçbirimizin PS oyununa 700 TL verecek paramız yok.
Gerçekten şu kadar realistliğe ihtiyacımız var artık. Genelleme gibi olmasın herkesin durumu aynı değil verebilen vardır iyi eğlenceler dileriz orada sorun yok. Burada sorun hala yanlı bir düşünceyi kabul ettirme çabası. Bu konsolları almak isteyen insanların çogu öğrenci. Hangi öğrenci 8300 TL konsol alır bir de üstüne en ucuz 500TL standartı 700TL olan oyunlara para verebilir. Biz de isteriz herkesin PS5'i olsun cayır cayır millet deneyim yaşasın ama yok yani napalım en iyi öneriyi yapma çabasındayız.

Bunun haricinde ben konsol devrinin biteceğine inanıyorum. Cloud gaming gümbür gümbür geliyor. Üreticiler son konsolu satma derdinde. Microsoft Xbox için Xcloud üzerinde çalışıyor Sony Playstation için PlaystationNow üzerinde çalışıyor. PC tarafında Amazon Google ve Nvidia yarış halinde bu konuda. Belki ilerde hepimiz buralardan rahat rahat oyunumuzu oynayabilecek zamanları göreceğiz. O yüzden kasmayın herkes keyifine baksın. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı