PlayStation 5 vs Xbox

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben Xbox Series X öneririm. Kullanıyorum, memnunum.
Avantajları:
Quick resume.
Game Pass.
Donanım olarak daha güçlü.
Daha yüksek depolama alanı.
Ergonomik kontroller.
Dezavantajları:
Sony kadar iyi özel oyun yapmıyorlar.
Kontrolcüleri dualsense kadar iyi değil.

Arkadaş yazacaklarımı yazmış, katılıyorum. Xbox'ın Gamepass sistemi için Xbox bile seçebilirsin.
Dersen ki ben her oyuna 500 TL veririm. PS5 almanı öneririm o zaman.

Ben Xbox Series X öneririm. Kullanıyorum, memnunum.
Avantajları:
Quick resume.
Game Pass.
Donanım olarak daha güçlü.
Daha yüksek depolama alanı.
Ergonomik kontroller.
Dezavantajları:
Sony kadar iyi özel oyun yapmıyorlar.
Kontrolcüleri dualsense kadar iyi değil.

Size katılıyorum ama donanım olarak Xbox daha güçlü olsa da PS ekibi oyun optimizasyonu konusunda bayağı çalışmışlar. Oyunlar PS'de daha yüksek FPS veriyor şu an.

Hocalarım dediğiniz gibi PS konsolu alırsam oyun alamam. Öğrenciyim bir oyuna 700 TL verecek bir bütçem yok maalesef. Xbox alacağım galiba.

Hocam aralarında ne farklar var?
Aralarındaki fark şu. Teoride Xbox Series X özellik bakımından daha güçlü bir konsol. Ama buna çıkan her oyun Xbox Series S'e de çıkıyor. O yönden biraz dezavantajlı. Özellikle de bu konsol fiyatına PC toplama muhabbeti de döndüğü için pek sıcak bakılmıyor.

Benim anlamadığım; neden Xbox Game Pass'de PC'ye bile özel oyunlar varken konsola özel oyun çıkmıyor?

Anlamadığım şey sorsan para yok ama 8300 TL bir konsola verilebiliyor, ilginç.

Hocam tabii ki paramız olmasa konsolu satın alamayız fakat ben bu parayı çalışarak uzun zamandır biriktiriyorum. 3 aylık maaşımı harcamadım ailemden biraz para alarak satın alacağım. Öğrenci olduğum için uzaktan eğitim bittiği zaman çalışamayacağım ve her ay bir oyuna 700 TL veremeyeceğim.

Ruhu fakir olanlar gelip Xbox Series X diyecektir ama düzgün bir konsol almak istiyorsanız PlayStation tercih edin ve keyfinize bakın.

Xbox anca düşük bütçeli Series S konsolu ile daha mantıklı bir tercih oluyor.
Maalesef fakiriz dostum. Konu sahibi belirtiyor. Oyunlara 700 TL veremem. PS5 al diyorsun ? Mantıklı mı sence. XBOX al diyenlerin hepsi PS5'in oyunlarının ve kolunun daha iyi olduğunu biliyor ama Türkiye'de parası olmayan için XBOX daha mantıklı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı