Abu Dhabi GP Sıralama

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Normal pist koşullarında ilk kez Mercedes bu sezon sıralama turlarında geçildi. Bu sene Mercedes ilk defa sıralama turlarında geçilmedi tabii, İstanbul pistindeki olağanüstü şartlarda Stroll pole almıştı.

2013 yılından beri Yas Marina pistine ambargo koyan bir Mercedes vardı, ilk defa sıralama turlarında geçildiler hem de Mercedes'in şimdiye kadar üretmiş olduğu en hızlı arabaya rağmen.

Verstappen çok çok büyük bir iş başardı ve pole pozisyonunu almayı başardı. Takım arkadaşı ise her zaman olduğu gibi gerilerde kaldı ve Verstappen'in pole elde ettiği günde Albon Mclaren'den Norris'in gerisinde kaldı.

Hamilton'un aracında taban hasarı olmuş olabilir ben bu yüzden pole kaybettiğini düşünüyorum. Q1 de son sektörde kerbten fena zıpladı Hamilton'un aracı.

Hamilton'un aracında sorun varsa eğer Bottas yine kötü bir iş yaptı manasına gelecek.

Son zamanlara göre normal pist koşullarında ilk 5 arasında fark ilk kez bu kadar azdı. Yas Marina pistindeki pole rekoru da kırılamadı.

IMG_20201212_171915.jpg


Mclaren: Norris sıralama turlarında bu sezonda geçen sezon olduğu gibi Sainz'i bir farkla olsa geçmeyi başardı. Perez'in son sıralardan başlaması Mclaren için büyük şans oldu, iki pilotla yarın iyi bir derece alırsa takımlar şampiyonası üçüncü sırada bitirebilir Mclaren.

Ferrari: Leclerc yine arabanın üstünde bir performans sergiledi. Q2 de medium lastikle Q3'e kalmayı başarmıştı fakat Q3 de 9. sırada kaldığı için lastik avantajı yok oldu, nedeni de 3 sıra grid cezası alması Bahreyn yarışından dolayı.
Vettel bu sezon sıkça gördüğümüz gibi Q3'e kalamadı. Bu defa da 0.7 saniye gibi büyük bir fark yedi takım arkadaşından.

Racing Point: Perez motor değiştirdiği için yarışa son sıradan başlayacak. Stroll 8. oldu, Perez olsaydı Mclaren pilotlarını geçmesi büyük ihtimaldi. RP araç olarak Mclaren'den daha hızlı bir araç. Stroll tek turda kötü bir pilot. Yarın RP pilotlarının yarış temposu önem arz edecek.

Kyvat son yarışlarda oldukça formda bu hafta da Gasly'i geçmeyi başardı. Kyvat bu formunu tüm sezona yaysaydı seneye koltuksuz kalmayacaktı. Seneye Tsunoda gelecek, Kvyat kötü bir değil zaten Riccardo'yu bile Redbull da yenmiş, harikalar yaratan bir sürücü durumundaydı. Kvyat'ın seneye olmaması üzücü, bu performansla seneye olmaması da son derece haklı bir karar.

Renault: Ocon sıralama turlarında sezon geneline göre son yarışlarda daha iyi bir görüntü çiziyor, son zamanlarda tek turda Ocon, Riccardo'ya daha yakın, bu defa da Riccardo'yu geçmeyi başardı. Ocon tam performansındayken geçen hafta yarışı kazanan Perez'e kök söktürüyordu, F3 de Verstappen'i de yenen bir pilot kendisi. Bu sene araca alışmakta çok zorlandı, Force İndia dönemindeki performansına ulaşır umarım.

Giovinazzi, Raikkonen'e büyük bir fark attı ve Q2'ye geçti. Bu sezon sıralama turlarında böylelikle Raikkonen'i yendi eğer yanlış hatırlamıyorsam. Yarış temposunun üzerine çok koyması lazım, yarış temposunda Raikkonen'e göre çok kötü.

Russell yine Latifi'yi ezdi geçti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hamilton kadar "ağlak" bir pilot görmedim desem yalan olmaz herhalde, korona da yaramamış. Gelmiş diyor ki "Araç bıraktığım gibi değildi." hadi ya şaka yapıyorsun diyesi geliyor insanın. Belki biraz fazla tepki veriyorum ama arkadaş seni SCH ile karşılaştırıyorlar, rekorlarla tarihe geçmişsin, hala bu tip şeyleri söyleme ihtiyacı hissediyorsun.
Mercedesler lastik ısıtmakta da zorlanmış.
DAS bu işe yaramıyor muydu?
 
Çoktan markalar şampiyonu oldukları için bu seneki arabayı geliştirmek yerine seneye kullanılacak araba üstünde geliştirme yaptıklarını düşünüyorum. Bu sebeple hem yarış hem de antrenmanlarda diğer takımlarda Mercedes'e yakın bir performans verdiler.
 

Geri
Yukarı