AOC 24G2U USB 3.0 girişleri çalışmıyor

zahidbolat

Kilopat
Katılım
18 Ocak 2019
Mesajlar
2.620
Makaleler
3
Çözümler
4
Yer
Erbaa
AOC 24G2U monitörümün arka yerindeki USB 3.0 girişleri çalışmıyor. Güç geliyor ama bilgisayar algılayamıyor. Daha doğrusu bilgisayarla USB arasında bir bağlantı yok. Sadece monitorle USB girişi arasında güç gelişi var. Bilgisayarın görmesi için ne yapılabilir? Monitör, kasaya DP kablo ile bağlı.
 
AOC 24G2U monitörümün arka yerindeki USB 3.0 girişleri çalışmıyor. Güç geliyor ama bilgisayar algılayamıyor. Daha doğrusu bilgisayarla USB arasında bir bağlantı yok. Sadece monitörle USB girişi arasında güç gelişi var. Bilgisayarın görmesi için ne yapılabilir? Monitör, kasaya DP kablo ile bağlı.

Hocam daha önce izlediğim bir videoda şu bilgi mevcut. Sorununuzu çözecektir diye umuyorum. “Arkadaki 4 USB girişinden sarı olan hızlı şarj destekli. USB'lerin yanındaki mavi yere yazıcı kablosu takıp diğer ucunu da kasaya takarsanız hem ekstradan 4 tane USB 3.0 1 tane de telefonunuzu şarj etmek için hızlı şarj destekli USB3.2 elde edersiniz.”
 
Bir ucu type A diğer ucu type B olan USB 3.0 kablosu lazım. Yoksa veri transferini melekler yapacak değil. Bu kablonun tip A olan tarafı en yaygın olan USB konnektörü, kasaya takılır. Tip B denen diğer tarafı da kare şeklinde ve daha çok yazıcı veya USB özellikli ADSL modemlerde kullanılır ve monitöre bu tarafını takacaksınız. Ancak herhangi bir tip B USB kablosu değil de USB 3.0 olanından alın. USB 2.0 olsa da çalışır ama onun hızında çalışır.

Ben sorunsuz kullanıyorum şu an. Daha önceden var olan, bozulmuş bir USB harddisk kutusuna ait kabloyu bağladım. Örnek ürün:
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı