Bilgisayar ile ilgili komik anılarınız

Benimki PC değil de tablet ile alakalı. Kuzenime gitmiştik. Minecraft oynuyorduk. Tabletinin şarjı az kalmıştı ki elektrikler gitti. 1 şarjı kalmıştı ve bizde bütün güç tasarrufu modlarını Wi-Fi'yi Bluetooth'u ekran parlaklığını falan kapattık. Şarjı uzun gitsin diye. Neyse elektrik geldi. Şarja taktık. Oynuyoruz. Sonra madene gideceğiz. Kuzenim diyor ki Allah Allah bu torchlar niye yanmıyor. Koyuyor koyuyor yanmıyor. Sonra bekledik bekledik. En sonda aklımıza geldi. Biz bunun ekran parlaklığını kısmıştık diye. Sonra birbirimize bakarak güldük. Açtık parlaklığı her yer yanıyor. Böyle bir anımız oldu😁
 
Hatırlarsınız Need for Speed: Most Wanted'da polislerden kurtulmak için bazı noktalar vardı oralara giderdik ve saklanırdık. Kuzenimle bir gün Most Wanted oynarken o yerlerden birine gittik ve sürenin geçmesini bekledik. Ben konuştuğum sırada ise "Şşş sessiz ol, duyarlar." Dedi. Tabii ben de hiç sorgulamadım doğru olabilir diye düşündüm ve bunun yanlış olduğunu fark edene kadar ne zaman Most Wanted oynasak fısıldayarak konuşurdum. Aynı kuzenim GTA:Vice City'de uzun süre W ve S'ye aynı anda basarsak lastiklerin yandığını söylemişti. Buna da inanmıştım ve parmaklarım tuşa basılı tutmaktan acıyana kadar basılı tutmuştum. Bu çocuk beni niye bu kadar kandırmış ve ben nasıl kanmışım :D.
 
Yeni başıma geldi. Sistem topladım yeni, ram slotunun biri çalışmıyordu rami görmüyordu. Her yolu deneyerek sonunda farkettim ki işlemci takarken pinler eğilmiş. Düzeltiyim derken pinlerin 2sini kırdım. Ben kırınca ram slotu çalışmaya başladı 1 aydır kullanıyorum :)
 
Hemen en komik tecrübemi söyleyeyim kanka. Sistem toplarken parça parça aralıklarla toplamıştım. İşlemcim çizik geldi, RAM bozuk çıktı, ekran kartında CW çıktı, anakartın mosvet soğutuclarından biri kırık geldi😂 hepsi sıfır ve bir çoğu itopyadan alındı. Yani baya bir garanti işleriyle uğraşmıştım 😂buda böyle komik bir anımdı vesselam😂
 
Ekran yansıtma özelliği ile bilgisayarı TV'ye yansıtmıştım. Bir türlü olmamıştı. Geçen yarım saatin ardından yan komşunun televizyonuna bağlandığını fark ettim. Allah'tan sadece film açmıştım :) Aynısı okulda da başıma gelmişti. Okulun son haftası etkinlik yapmıştı okul. Bizde arkadaşlarımla birlikte takılıyorduk. Müzik dinlemek için hoparlör getirmiştik. Yanlışlıkla okulun kurduğu hoparlöre bağlandık. 20 sn kadar Defkhan&Allame Oyunun Kralı dinlemiştik okulca ;)
 

Geri
Yukarı