Forumda Teknik Sorulara Eskisi Kadar Cevap Gelmemesi

Ben çözümünü bilmediğim bir konuya hiç mesaj yazmadım. Boş yere mesaj yazmış oluyorum çünkü. Sadece çözümünün aklımdaki şey olduğunu düşünürsem yazıyorum ve bu çok daha mantıklı oluyor. Bence herkes de böyle yaptığı için boş kalıyor. Konu Dışı kategorisinin rağbet görmesinin nedeni basit, sıkılıyoruz :)
 
Konu dışı bölümü fazla abartıldı, teknik sorunlarda yeni üyelere bir şey yanlış yapılsa hemen kızgın atıyorlar doğrusunu açıklamak yerine, konu sahibi ceza yerse cevap gelmiyor konu ölebiliyor.
Bilgili üyeler artık yavaş yavaş gitmeye başladı, forumda bilgili üye sayısı azaldı.
 
Adam geçen günlerde alttaki bilmem neci oyunu oynuyoruz diye konu açmış. Ne bekliyorsun ki? forumda artık o eski ciddiyetten eser yok. Beğeni, prim kasan veletlerin kıvrak noktası oldu.
 
Ben çözümünü bilmediğim bir konuya hiç mesaj yazmadım. Boş yere mesaj yazmış oluyorum çünkü. Sadece çözümünün aklımdaki şey olduğunu düşünürsem yazıyorum ve bu çok daha mantıklı oluyor. Bence herkes de böyle yaptığı için boş kalıyor. Konu Dışı kategorisinin rağbet görmesinin nedeni basit, sıkılıyoruz :)
Konu dışı konulara vakit ayıran sürekli o konulara mesaj yazan kullanıcılar lafım yok zaten. Herkes istediği yapar. Sadece eskiden artık belli başlı kişiler mi demeliyim bilmiyorum ama teknik bölüm daha fazla öne çıkıyordu. Teknik sıkıntıları çözebilen kullanıcıların sayısı şimdiye göre daha fazlaydı. Ya da hala aynı artık cevap vermekten sıkılmışta olabilirler. Orasını bilmiyorum. Ben sadece nedenini merak ettiğim için sordum. Mesela bende teknik kısımdan pek anlamıyorum. Bir tek internet veya internet sağlayıcıları hakkında ve windows 10 sorunlarıyla alakalı biraz bilgi sahibiyim.
 
Tabi ki bu benim fikrim ve belirtmek istedim. Bi yandan da size sormak istedim cidden böyle mi?yoksa ben mi yanlış düşünüyorum diye. Benimde burada söylemek istediğim şey insanlar işte konu dışı kategorisinde açılan konulara daha fazla giriyor değil. Tabi ki konu dışı daha fazla mesaj sayısı alıcak çünkü teknikten öte orası herkesin fikrini belirtebileceği bi yer. Sizin bu konu hakkında bilginiz olmaması normal birşey. Buna birşey diyemem. Zaten benim de pek yok. Ama önceden konu açtığımda yardımcı olacak bilgisi olan kişiler epey fazlaydı. Şimdi neredeler neden teknik destek bölümüne bu kadar az cevap geliyor diye sormak istedim.
Anladım demek istediğinizi, bilmiyorum ben buradan çok bilgi öğrendim ve ciddi anlamda ilgi alanlarıma şekil verdi. Resmen açmışım teknoloji alanına gibi de burası vesile oldu diyebilirim.

Belki seneler önce olsaydım farkı anlayabilirdim ama 2019’da katıldığım için fark edemiyorumdur. Şu da var ki insanlar her türlü eğlenceyi seviyorlar. Teknik konular birazcık sıkıcı olabiliyor.
 
Tabii ki sizin görüşleriniz ne bilmiyorum ama benim görüşlerim bu şekilde. Şimdi mesaj sayıma vs. bakıp sen ne zaman kayıt oldun ki eskilerden bahsediyorsun diyebilir. Ben Technopat'ı önceden de kullanıyordum ama öyle gelip takılmak için değil. Bir sorunum olunca konu açmaya geliyordum. Hesaplarımın kullanıcı adını vs. hatırlamadığım içinde yeni hesap açıyordum her teknik destek almak istediğimde. Bu hesabı da kaç ay önce açtım bilmiyorum ama biraz oldu.

Bu son hesabımla girdiğimden beri forumdan çıkamıyorum. Neyse sorum bu değil. Önceden yani ben önceki hesaplarımda ne zaman teknik destekle ya da herhangi teknik sorunlar ilgili konu açsam çözülüyordu. İnsanlar sürekli yardımcı oluyordu. Hatta bazen konu açmak değil diğer kullanıcıların açtığı konulardan bile çözebiliyordum sorunumu. Ama şu açtığım son hesapta ne zaman teknik konu açsam konu açsam 1'ya da 2 Max 10 kişi cevap veriyor.

Teknik konuların eskiye göre çözülme oranı çok düşmüş. Yani ben öyle görüyorum en azından yanlış biliyor da olabilirim. Önceden foruma girdiğimde ana sayfada sürekli teknik sorunları veya başka sorunları görürdüm. Şimdi ne zaman ana sayfayı açsam. İşte şunu paylaşalım. Şu oyundan ne buldunuz? Şu oyunla şu oyunu karşılaştıralım. Şu an da ne yapıyorsunuz? Bilgisayarlarımızın fotoğraflarını paylaşalım gibi konular görüyorum ve bu konulara yüzlerce mesaj geliyor. Yanlış anlamayın buna karşı değilim.

Bir de diğer teknik destek konularına bakıyorum 10 görüntülenme 3 cevap veya daha az. Önceden her sorunumun çözüldüğü Technopat'ta şu an neredeyse çok az bir kısmın teknik sorunları çözülüyor. Acaba ben mi salağım göremiyorum? Yoksa cidden böyle mi oldu?

Şöyle diyelim;
Teknikerim ve insanlara yardımcı olmak her zaman hoşuma gidiyor.
Teknik servis dışında boş vakitlerinde çeşitli sitelerden bu tür katkı yapmak güzel.
Şahsen elimden geldiğince boş vakitlerinde katkı yapmaya çalışıyorum ama sürekli klon sorular ve gerçekten bilgisi olmayanlar müdahil olunca beni bayıyor. Bilen biri yanlış yorum yapsa hatasını anlayıp bunu belirtir. Bir de yaptığım yorumlara gerekli, gereksiz yorumlarla cevap verince moderatör abiler buna izin vermiyor. Dahası bu iş tekrar edince sıkıyor.
Bu konuyu açtığın için ayrıca şahsen teşekkürler ederim.
Alınmak, darılmak yok. Eskiden "katkıda bulunan" rozeti almak için yardım edenler, rozet kalktıktan sonra nasıl da çekti elini eteğini :D.

Şahsen rozet için yapmadım ama iltifat motive eder diye düşünüyorum.
 
Türkiye'de insanlar son teknolojiye ulaşamadığı için ne tavsiye ne de bilgi sahibi olamıyor. Ne kadar internette bilgilere erişsen bile kullanmadığı için net cevap da verilemiyor. Kısaca teknolojiden uzak yaşamaya başladık diyebilirim. Eskiler ile idare ediyoruz. Biraz daha eski tekno ile konular açılsa yine herkes cevap verecektir.

Önceden amiral gemisi telefona ve oyuncuya yakın performanslı bilgisayar alıp tavsiye verip, kullandığım cihaz da problem yaşadıysam cevap verirdim. Şimdi bozulmasın diye veya alacaksam giriş seviye F/P ürün alıyorum o kadar düştük aşağı işte. Benim açım böyle.
 
Ben teknik destek yani masaüstü bilgisayarlar hakkında çok bilgiye sahip değilim. O yüzden @RPM veya @Lux ultisi kullanan kedi hocalarımı etiketliyorum. Aynı şekilde beni de laptop bölümüne etiketliyorlar.

Son zamanlarda insanlar sıkıldı. Bu yüzden konu dışı bölümünde kafa dağıtıyorlar.
Mesela @SkyRose kaç haftadır ortada yok. O monitörler hakkında bilgili idi. O gidince monitör bölümünün cevaplanma oranı azaldı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı