Telefon bağımlılığını nasıl yenebilirim?

Kendinizi bir şeylere yönlendirmeniz gerek. Başka şeylerle ilgilenmeye çalışabilirsiniz. Lego, Puzzle, Dergi/Gazete okumak güzel aktiviteler, kitap okumayı seviyorsanız çok iyi durumdasınız. Mesela bir blog açıp okuduğunuz kitapları özetleyebilir, kitap tavsiyesi verebilirsiniz. İlla da kitap olmak zorunda değil, ilgi alanınız ile ilgili bir blog da açabilirsiniz. Başka aklıma pek bir şey gelmiyor. Laptop veya bilgisayara geçmeyi deneyebilrisiniz belki.

Şahsen beni telefon sıkıyor, çok kısıtlı. Telefonumu sadece arama yapmak, whatsapp, instagram (günde 1-2 saat, o bile sıkıyor), notlar, haber okumak vs. için kullanıyorum.

Oyun olarak telefonu aldığım gün bayağı oyun indirdim 8 GB'lık bir S4'ten 64 GB'lık bir Redmi Note 8 Pro'ya geçince bir şeyler indiresim geldi, özellikle S4'e indiremediklerimi. Yüklediğim oyunlardan biri dışında hiçbirini doğru düzgün oynamadım. Oyun olarak günde 1 saat 8 Ball Pool oynuyorum sadece telefonda.

Bu zor zamanlarda herkesin teknolojik aletlere bağımlılığı arttı. Kasa toplamam, ne gerek var diyen adam (ben), laptop'umu ps4'ümü satıp kasa topladım. Tüm günümü bilgisayar başında geçiriyorum desem yalan olmaz. Sizin en basit yapabilceğiniz 7 saati azar azar düşürmek. Kısacası ilgi alanlarınıza yönelmek en iyisi olur.
 
Derslerinin de çok iyi olduğunu zannetmiyorum😟Düşün kendi kendine. Ailen o kadar sana emek veriyorlar. Senin karşılığında yaptığın bu. Bu yaptıklarını görseler ne derlerdi?
Kusura bakmayın çıkmam gerekti. Derslerim ne iyi ne kötü. Çalışmıyorum ama anlayabiliyorum.

@akinc teşekkür ederim, deneyeceğim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı