Markaların ürünlerde önemi - Drop Plus neden alınmamalı?

Bence bilindik markalara yönelin, sorun olabilir çok normal bir şey. Bilindik markalardada sorun olabilir fakat bilindik markalar genelde ürünlerinin arkasında dururlar. Örneğin SteelSeries'te kaç kere sıfır ürün verme olayı ile karşılaştım.

Ben sadece müzik dinlemek için kulaklık istiyorum. Anker Q10 life öneriliyor onun üstüne bütçem var ama o bütçeye hakim olmadığından dolayı bana çok yardımcı olamıyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum.
 
Konuyu açan arkadaş Rampage garantisinin kötü olduğundan bahsetti. Anker de Rampage gibi, hatta ondan daha az bilindik bir marka olduğu için ürünlerinin arkalarında durup durmayacaklarını bilmiyorum. Bu yüzden şüpheliyim.
Anker'in esas ürün gamı Rampage'den farklı; mobil cihazlar için şarj aletleri ve kabloları, powerbank, kulaklıklar vs. üretiyorlar. Bu nedenle pek rastlamamış olabilirsiniz. Kurumsal bir firmadır, diğer bilinmedik markalar gibi değiller.
 
Bu forum sürü psikolojisi olarak ilerliyor, benim 50 bin mesajım varsa ve hocam bu güzel bunu alın dersem, 2-3 kişi de desteklese ben ürünü hiç gelen şikayetlere bile bakmadan, kronik arızası olup olmadığını kontrol etmeden önersem sonuç ne olur? Forum önerdiğim ürünle dolacak. Yüzeysel bir araştırma yapıp ürün önerilince sonuç, tırt.

Marka takıntısına karşı çıkmak için marka takıntısını elden bırakıyor çoğu kişi, bahsettiğim bu. Markalar önemlidir konumda da anlattığım gibi, her zaman markaya dikkat edilmeli. Marka takıntısı belli bir seviyede tutulmalı, bazıları çok aşağı tutuyor sonuç olarak drop Plus gibi ürünler önerilmeye başlanıyor örneğin, bazıları da yüksek tutuyor güzel ürünleri önermiyorlar. Forumda önerilen ve drop Plus alan kişilerin çoğunda büyük ihtimalle dipses sorunu mevcut mesela. Sizde olmayabilir.

Anker markası hakkında kötü bir yorum görmedim, Rampage tarzı bir firma mı ki o? Bilgim yok.

Fakat markalı ürünlerin kötü ürünlerindense, marka değeri daha düşük ürünlerin iyi ürünlerini tercih ederdim mesela ben. Örneğin Razer Kraken X Lite, veya HS35 gibi kulaklıklar yerine Trust gibi markaların taş gibi kulaklıkları var o bütçede.
 
Drop Plus gibi sıkça önerilen bir model. Anker Q10 Life, bakmanızını öneririm. Rampage'den daha az bilindik bir marka.
Anker hakkında kötü yorumlar yapılmamış, alınca sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Rampage sadece Türkiye'de bilindik bir marka, Anker uluslararası bir marka.

Fakat markalı ürünlerin kötü ürünlerindense, marka değeri daha düşük ürünlerin iyi ürünlerini tercih ederdim mesela ben. Örneğin Razer Kraken X Lite, veya HS35 gibi kulaklıklar yerine Trust gibi markaların taş gibi kulaklıkları var o bütçede.
Evet, önceki mesajlarda dediğim gibi bazı kişiler marka önemini çok kafaya takıyor ve bahsettiğiniz güzel ürünler es geçiliyor.
 
Rampage sadece Türkiye'de bilindik bir marka.
Hatam varsa düzeltsin biri ama Everest firması ile bir bağı yok muydu bu Rampage serisinin? Sonradan marka çıkardılar gibi bir algı oluşmuş bende. Benim için şişirme bir ürün dünyası sadece. Kimisine göre premium marka hissi oluşturmuşlar. Tuhaf bir firma gerçekten. :D

Düzenleme: Evet, 2015-2016 yılları arasında Everest'in bir ürün serisiymiş. :D
 
Teşekkür ederim. Bu arada yüksek bütçe kulaklıklara hakim misinizdir?

Konu açıp etiketlerseniz yardımcı olabilirim bilgim varsa, araştırıp yorumlayabilirim yüksek bütçeli kulaklıklar ile ilgili bir deneyimim yok, @enonertetanem daha bilgili kulaklık konusunda.

Hatam varsa düzeltsin biri ama Everest firması ile bir bağı yok muydu bu Rampage serisinin? Sonradan marka çıkardılar gibi bir algı oluşmuş bende. Benim için şişirme bir ürün dünyası sadece. kimisine göre Premium marka hissi oluşturmuşlar. Tuhaf bir firma gerçekten. :D.

Evet, Rampage sanırsam Xiaomi'nin Redmi serisi gibi Everest altında olan bir marka, Evereset firmasına güven kalmayınca Rampage diye alt marka ürettiler.
 
Konu açıp etiketlerseniz yardımcı olabilirim bilgim varsa, araştırıp yorumlayabilirim yüksek bütçeli kulaklıklar ile ilgili bir deneyimim yok, @enonertetanem daha bilgili kulaklık konusunda.

Evet, Rampage sanırsam Xiaomi'nin Redmi serisi gibi, Everese firmasına güven kalmayınca Rampage diye alt marka ürettiler.
Hatta Redmi'den farklı olarak premium çıkarmaya çalışmışlardı o dönem. 2015-2016 senesine dayanıyormuş bu süreç. Ben o gelişimi net hatırlamasam da her anını hayal meyal hatırlıyorum. Şimdilerde "Everest tü kaka" diyenler Rampage marka ürünleri premium diye alabiliyor. Değişik bir iş bu pazarlama. :D
 

Geri
Yukarı