Aşı olmayı düşünüyor musunuz?

Aşı yaptıracak mısınız?

  • Yaptıracağım.

    Oy: 65 32,7%
  • Yaptırmayacağım.

    Oy: 54 27,1%
  • Şu anlık kararsızım.

    Oy: 80 40,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    199
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
'Önce olanlar olsun birşey olmaz ise bende olurum' diyenler; sağlık çalışanlarımız aylardır büyük bir fedakarlık sergiliyor. Şimdi de ilk onlara aşı yapılacak. Onlar senin için seçilmiş kobaylar mı? Lütfen biraz empati.
 
Birkaç ay daha izole olarak yaşayabilecek olanların bekleyip ciddi yan etkilerin yaygınlığını takip etmelerinde bir sorun yok. "mRNA aşılarına göre" daha az yan etkiye sahip gibi görünüyor şu anda, bu aşı da maalesef diğer inaktif aşı olan AZD1222 gibi hastalığa yakalanmama konusunda çok başarılı değil ama ölümcül semptomları neredeyse tamamen engelleyebiliyor.

Ciddi yan etkiler yaygın olarak görülmüyorsa hastalığa karşı koruma oranı sadece %50 bile olsa aşı yaptırmanın bir zararı yok. En azından %95 üzeri bir oranda ölümleri engelleyip hasta olanlarda %78'lik bir oranda da orta düzey semptomları önlüyor, kısacası bu aşı sayesinde sıradan bir grip salgını varmış gibi bir yaşama dönmek mümkün.

Sadece yan etkiler için biraz daha gözlemleme zamanına ihtiyaç var, hepsi bu. İzole olarak yaşayabilenler bekleyebilir.

@White Chocolate Mocha 3. faz çalışmalarını tamamlayan ülkeler var, Brezilya sonuçlarla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Brezilya Çin Aşısının 3. Faz Sonuçlarını Tamamladı Endonezya'nın raporları ise pek güvenilir gelmediği için Brezilya'yı referans aldım. Bu arada çok istenen mRNA aşılarında özellikle 2. dozun ardından büyük yan etkiler kaydediliyor yaygın olarak, CoronaVac ve AZD1222 gibi inaktif 2 aşıda da etkinlik biraz düşük kalsa da yan etki oranları daha düşük olarak görünüyor şu anda.
 
Son düzenleme:
Faz 3 aşaması tamamlanmadığı için Çin'de satılması yasalara aykırı olan aşıyı mı olacağım? 🤣
 
Benim merak ettiğim bir şey var. Bu aşıyı gidip parayla alabiliyormuyuz? Cevap evet ise ben şu an aşı olmayacağım. Hayır ise zaten bana sıra gelene kadar bu aşının nedir ne değildir olduğu anlaşılır büyük ihtimalle.
 
Ben kendime çip taktırmam! Bill Gates in hain oyununa gelmeyin hepimize çip takıp bizim Sims oynar gibi yönetecek oyun büyük uyanın! (!)
 
Zaten yeni Corona olduğum için vücudumda antikor oluştu. Yaptırmayacağım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı