Hytale Minecraft'ı geçer mi?

Satış rakamı olarak düşünürsek, 200 milyon satış rakamı olan Minecraft'ı geçmesi mümkün değil. Aktif oyuncu sayısını da geçebileceğini düşünmüyorum. Hypixel Studios'un arkasında Riot Games gibi bir şirket var doğru. Ancak Mojang studios da boş değil. Yazılım devi Microsoft var arkasında. Arkasında Microsoft yokken de boş değildi. Uzun lafın kısası, hayır.

Hypixel'in arkasında rito mu varmış?
 
Geçecek. Hypixel işini çok iyi biliyor ve yapıyor. Çok oyunculuda yıllardır zirvede. Bundan 5-6 yıl önce GommeHD, Cubecraft, Mineplex gibi sunucularla eşit oyuncuları vardı. Kendilerini o kadar geliştirdiler ki hepsine 15-30 kat fark attılar. Az önce baktım da 150K online oynayan var sunucuda. Daha 1 yıl önce 70K idi, 1 yılda 2 katına çıkmışlar. Daha çoğu oyun bile 150K oynanmıyor, bir sunucuda 150K online çok büyük bir sayı. Hytale'da da kendi oyunlarının hepsinin getireceklerini varsayarsak oyuncu topluluğunun çoğu Hytale'a geçer. Ayrıca sadece Skyblock oyunlarını bile ayrı bir oyun yapsalar 20-30K oynanır anlık. Çoğu oyundan daha iyi.

Bu arada geçecek derken oyun genel olarak Minecraft'dan daha iyi olacak anlamında geçecek.
Dedikleriniz doğru. Ancak sırf bu sebeplerden dolayı, Minecraft gibi bir oyunu geçmesi mümkün değil. Minecraft artık bir marka. Dünyanın en büyük markalarından birisi. Her platformda Minecraft var. Ders olarak öğretilen ülkeler bile var. Mayıs 2020 raporuna göre, aylık 126 milyon aktif oyuncusu var. Bu çok büyük bir rakam ve geçilmesinin mümkün olduğu düşünmüyorum.
 

Geri
Yukarı