15 Şubat'ta okulların açılması mantıklı mı?

Net bir karar var mı okullar ile ilgili.
 
Neden sağlığını düşünen insanlar birden tembel oldu? Ben de okulların açılmasını istemiyorum ve tembel değilim. Babamın kronik rahatsızlığı var ve eğer okula gidersem ona bulaştırmaktan korkuyorum. Bu gayet normal bir şey değil mi? Herkese tembel demekten vazgeçin artık.

Kaçıncı sınıfsın? 8 veya 12. sınıfa gitsen babana temas etmeden gitmeyi göze alırdın.
 
Maksimum 2 ay daha kapalı tutabilirler. Her gün 20 bin vaka açıklayan İtalya'da her yer açık neden? Çünkü ekonomileri kötüye gidiyor kapalı olunca. Yunanistan sokağa çıkma yaşağı ilan etti ona rağmen yüzyüze eğitime devam etti. Sağlık falan hikaye. Bugün sağlığını korumuş olacaksın ama önümüzdeki belki 10 yıl rahat yaşayamayacaksın. Sağlık diyenler boş yapıyor. Ders çalışmayan tembel öğrenciler çoğunluğu.
Yani sen sağlığımız kötüye gitsin ancak ekonomimiz iyi olsun diyorsun ha ?
 
Neden sağlığını düşünen insanlar birden tembel oldu? Ben de okulların açılmasını istemiyorum ve tembel değilim. Babamın kronik rahatsızlığı var ve eğer okula gidersem ona bulaştırmaktan korkuyorum. Bu gayet normal bir şey değil mi? Herkese tembel demekten vazgeçin artık.

Sonra ne oldu? Herkesi eve kapattın işsizlik vurdu %20'lere neredeyse. Bunu ben buraya yazıyorum siz de kaydedin. Memur bile işten çıkarılacak böyle giderse. Okula girmek için seçilerek kontenjanla gidecek çocuklar. Üniversite gibi olacak. Sağlık sağlık diye bağıranlar yarın iş bulamayınca ailesi işsiz kalınca ben göreceğim onları o zaman da evde kanepeyi falan dişlersiniz. Sağlık hikaye açmak zorundasın ekonomin kötü. Mecbur açacaksın. Kronik rahatsızlığı varmış babanızın geçmiş olsun Allah'tan gelene bir şey diyemeyiz fakat ciddi manada söylüyorum önlem alındığı zaman hiçbir şey olmuyor. Avrupa'da Hindistan'da(ki adamların nüfusu bizden çok az vaka var) niye açık onlar insan değil mi?
 
Hocam öncelikle şunu belirteyim, tarih ertelendi diye biliyorum. Bu yıl benim sınav senem ve ne kadar korona yüksekte olsa ben okula gitmeyi göze alırım çünkü sınav kesin olarak yapılacak. Uzaktan eğitim de bişey anlayamıyorum. Bunun için 2 olasılık var :
1. Okulların sınav senesi olanlara açılması
2. Sınav iptali ki bu imkansız
Hocam benim tahminime göre son sınıfları açarlar, kasım ayında olduğu gibi ,diğer sınıflar online devam.
 
Allah'tan gelene bir şey diyemeyiz fakat ciddi manada söylüyorum önlem alındığı zaman hiçbir şey olmuyor.
Önlem alındığı zaman mı ? Şu an dışarı bakıyorum ve sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen hala dışarı çıkanlar mı dersin, maske takmayanlar mı dersin bütün hepsi var. Gördüğün gibi, önlem alınmış ama uyan yok. Zira bir kaç ay önce okula gittiğimde, herkes iç içeydi. Hiç bir sosyal mesafe kuralına uyanı görmedim.
En doğru önlem ne biliyor musunuz ? Okulları açmamak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı