Bankanız üzerinden harcama itirazı (chargeback) yapmanızı öneririm, çözülecek gibi durmuyor.Ben de Amazon'u gözümde aşırı büyütüyordum ve sağıma soluma sürekli öneriyordum. (Amazon Tr'den sürekli alışveriş yaparım.) Şuan övdüklerim bana senin övdüğün Amazon'u gördük diyorlar.Bir ay olacak ve yıldım.
Bunu bankayla konuştum, gönüllü ve bilinçli olarak ben harcamada bulunduğum için bir şey çıkmayacağını söyledi.Bankanız üzerinden harcama itirazı (chargeback) yapmanızı öneririm, çözülecek gibi durmuyor.
Satın aldığınız hizmet/ürün anlatıldığı gibi değilse, yerine getirilmediyse, vb. harcama itirazı hakkınız doğuyor diye biliyorum. Belki o çalışan uğraşmak istemediği için öyle söylemiştir, mevzuata göre araştırma yaparak tekrar konuşmanızı öneririm.Bunu bankayla konuştum, gönüllü ve bilinçli olarak ben harcamada bulunduğum için bir şey çıkmayacağını söyledi.
Dostum bu arkadaşın kutusu cillop gibi.Her zaman diyorum ne alırsan al açarken video çek hatta almadan kutu hasarlımı vs diye evdekileri mutlaka uyar. Bizimkiler kargo geldiğinde direk beni ararlar baktın mı açılmış veya darbe izi var mı kutuda derim yok derlerse al derim.
Çözümü ilk başta söylemiştim arkadaşın durumu için video çekilerek açılmalı kargolar. Diğer durum ise benim evdekilere sürekli söylediğim şeyler ekstra yani kutuya bakma vs. Asıl önemli olan video kayıt yaparak açmak videoda açmadan paketin etrafını iyice çekmek yakından ayrıntılı. Bu 5 dk sürer ama hayat kurtarırDostum bu arkadaşın kutusu cillop gibi.
Senin dediğin kargocular ürüne zarar verirse oluyor. Kaldı ki kargocuları görüyoruz kapıyı açar açmaz atıp gidiyorlar. Hatta bize gelen kargoda kargocu kapıya bırakıp zili çaldı. Sorduğu soru şu Gökhan bey siz misiniz bende evet dedim kargonuzu alın dedikten sonra yere baktım kargoyu gördüm kargoyu alırken adam çoktan asansöre binip toz oldu. Kargoculara düzenleme gelmedikçe kargo işi çok sakat Türkiye'de.
Bu arada @phenex konunu takip listeme aldım umarım sorunun bir an önce hallolur.
Yeni gelişen olayları lütfen ellemeye devam et.
Çok sıkıntılı bir işin üstüne gidiyorsun umarım bir an önce çözüme kavuşursun.
Arkadaşlar evet video çekerek açılması gerekli, ki bu olaydan sonra ben de tüm kargolarımı video çekerek açıyorum. Bilgisayar topladım ve bu fiyatın on katı üstü parçaları kargoyla aldım. Başta da söylemiştim kutuda görünür bir hasar yok ve ufacık bir kitap kutusu paketi. Başıma daha önce böyle bir iş gelmediği için, bu küçücük şeyin çalınacağı aklıma bile gelmedi o an. Hevesle kutuyu açtım zaten. Ayrıca kutuda deforme bir durum olsa zaten açmazdım. Bir karıştan biraz fazla boyda, ince hiç açılmamış bir paketten bahsediyoruz. Dediğin gibi çok sıkıntılı bir işin üstüne gidiyorum. En son perşembe arayıp durum bilgisi almıştım ve buraya güncelleme yapmıştım. Daha sonra görüşmenin ardından o gün Amazon'dan daha önce almadığım farklı bir Almanca mail geldi. Translate programı ile çeviri yaparak gelen maili yazıyorum.Dostum bu arkadaşın kutusu cillop gibi.
Senin dediğin kargocular ürüne zarar verirse oluyor. Kaldı ki kargocuları görüyoruz kapıyı açar açmaz atıp gidiyorlar. Hatta bize gelen kargoda kargocu kapıya bırakıp zili çaldı. Sorduğu soru şu Gökhan bey siz misiniz bende evet dedim kargonuzu alın dedikten sonra yere baktım kargoyu gördüm kargoyu alırken adam çoktan asansöre binip toz oldu. Kargoculara düzenleme gelmedikçe kargo işi çok sakat Türkiye'de.
Bu arada @phenex konunu takip listeme aldım umarım sorunun bir an önce hallolur.
Yeni gelişen olayları lütfen ellemeye devam et.
Çok sıkıntılı bir işin üstüne gidiyorsun umarım bir an önce çözüme kavuşursun.
Sonra tekrar telefonla müşteri temsilcisini arayıp çıkan kişiye konumu takip eden arkadaşın ismini söyleyerek beni aramasını,(telefonda birisini istediğinde bağlamıyorlar, onlar size dönüyor) güncel bir mail aldığımı, bilgilendirmek istediğimi söyledim, ileteceğini söyledi fakat dönüş olmadı. Ayrıca mail de absürt. Türkiye'de polis-savcı işleyişini nasıl sanıyorlar acaba ? Ya da ne gibi bir şeyin sonuçlanmasını bekliyorlar. Savcı bana kendisi bir şey çıkmayacağını Amazon'la ilgili zaten bizim hiçbir şey yapamayacağımızı (Yurtdışı olduğu için) söyledi.İyi günler,
Polis raporu tamamlandığında lütfen bizimle tekrar iletişime geçin.
Beklemede olan veya diğer eksik durumdaki polis raporlarını kabul edemeyiz.
Anlayışınız için teşekkürler.
Hedefimiz: Dünyanın en müşteri dostu şirketi olmak. Görüşleriniz bize yardımcı olacaktır.
Bence amazon sitesine biraz yüklenin her gün mesaj atın. Para verip aldığım ürün boş paketle geldi ortada bir hırsız var diye yazın. Koskoca amazon.com beni mağdur ediyor diye ekleyin. Sizden hiç ummazdım ama beni yanılttınız. Unutmayın en iyi reklam müşteridir. Hatta sizi youtubeye ve diğer sosyal medya kuruluşlarında video çekip hırsızlıkla suçlayacağım bu işi çözün diyerek tehdit edin. Şunu biliyorum ki ağlamayana meme vermezler ses yükseltmediğinizde işiniz yürümüyor. Dünyanın her yerinde böyle. Tabi bu son çare olarak düşünün. Umarım bir şeyler yaparlar.Arkadaşlar evet video çekerek açılması gerekli, ki bu olaydan sonra ben de tüm kargolarımı video çekerek açıyorum. Bilgisayar topladım ve bu fiyatın on katı üstü parçaları kargoyla aldım. Başta da söylemiştim kutuda görünür bir hasar yok ve ufacık bir kitap kutusu paketi. Başıma daha önce böyle bir iş gelmediği için, bu küçücük şeyin çalınacağı aklıma bile gelmedi o an. Hevesle kutuyu açtım zaten. Ayrıca kutuda deforme bir durum olsa zaten açmazdım. Bir karıştan biraz fazla boyda, ince hiç açılmamış bir paketten bahsediyoruz. Dediğin gibi çok sıkıntılı bir işin üstüne gidiyorum. En son perşembe arayıp durum bilgisi almıştım ve buraya güncelleme yapmıştım. Daha sonra görüşmenin ardından o gün Amazon'dan daha önce almadığım farklı bir Almanca mail geldi. Translate programı ile çeviri yaparak gelen maili yazıyorum.
Sonra tekrar telefonla müşteri temsilcisini arayıp çıkan kişiye konumu takip eden arkadaşın ismini söyleyerek beni aramasını,(telefonda birisini istediğinde bağlamıyorlar, onlar size dönüyor) güncel bir mail aldığımı, bilgilendirmek istediğimi söyledim, ileteceğini söyledi fakat dönüş olmadı. Ayrıca mail de absürt. Türkiye'de polis-savcı işleyişini nasıl sanıyorlar acaba ? Ya da ne gibi bir şeyin sonuçlanmasını bekliyorlar. Savcı bana kendisi bir şey çıkmayacağını Amazon'la ilgili zaten bizim hiçbir şey yapamayacağımızı (Yurtdışı olduğu için) söyledi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.