Amazon.de'den Gelen Kargomun İçinden Ürün Çalındı

Bence amazon sitesine biraz yüklenin her gün mesaj atın. Para verip aldığım ürün boş paketle geldi ortada bir hırsız var diye yazın. Koskoca amazon.com beni mağdur ediyor diye ekleyin. Sizden hiç ummazdım ama beni yanılttınız. Unutmayın en iyi reklam müşteridir. Hatta sizi youtubeye ve diğer sosyal medya kuruluşlarında video çekip hırsızlıkla suçlayacağım bu işi çözün diyerek tehdit edin. Şunu biliyorum ki ağlamayana meme vermezler ses yükseltmediğinizde işiniz yürümüyor. Dünyanın her yerinde böyle. Tabi bu son çare olarak düşünün. Umarım bir şeyler yaparlar.
Bu tarz konuşmalar yaptım zaten, müşteri temsilcilerinin bu konuda yapabilecekleri bir şey yok kendileri de söylüyorlar. Onlarda normalde para iade yetkisi varmış, ama benim olayımda böyle bir şey yapamıyorlar çünkü panellerinde o yetki blokluymuş. Onların da tek görevi sadece üst makamlarına bildirimde bulunmak, benim elçiliğimi yapmak. Aralarındaki sistemi tam olarak çözemedim ama saçma bir iletişim kopukluğu olduğunu düşünüyorum ve üst makamın da çok umrunda olmadığını hissediyorum.

Dostum ben müşteri temsilcisi olarak çalışıyorum. Biraz darla Amazon'u üst makama mail iletmesini ve Mail'e seni cc eklemesini talep et. Süreci bu şekilde daha kolay takip edebilirsin. Bu şekilde biraz zorla karşı tarafı.
Peki bahsettikleri süreç doğru mu temsilcilere güvenmeli miyim sizce :)

Peki bahsettikleri süreç doğru mu temsilcilere güvenmeli miyim sizce :)

Biz başka temsilciye aktarabiliyoruz. Firmadan firmaya değişebiliyor. Üst makama mail iletmiş olabilir ama geç dönebiliyorlar. Bu sorunu biz de yaşıyoruz. Geç dönüşler oluyor ama dediğim gibi cc ekleyebilirse eklesin o şekilde yazışmaları kontrol et.

Aklıma gelen bir durum var. Bu ürünün anladığım kadarı ile paketin dışından göremiyorsun. Bu ürün Amazon' a gelmeden önce Samsung tarafından boş kutu gönderilebilme durumu olabilir diye düşünüyorum. Eğer öyleyse de bu şekil de ki hali ile de büyük şansızlık . Geçmiş olsun.

Aklıma gelen bir durum var. Bu ürünün anladığım kadarı ile paketin dışından göremiyorsun. Bu ürün Amazon' a gelmeden önce Samsung tarafından boş kutu gönderilebilme durumu olabilir diye düşünüyorum. Eğer öyleyse de bu şekil de ki hali ile de büyük şansızlık . Geçmiş olsun.
Hocam güvenlik bandı yırtılmış. Yani daha kargoya verilmeden yada kargoda iken biri güvenlik bandını kesmiş. O güvenlik bandı kesik olmasaydı evet Samsung fabrikada paketleme işleminde bir hata olduğunu söyleyebilirdik.

Bahsettiğin durumun olabileceğine ihtimal verdim ama yukarıda arkadaşın da dediği gibi bant kesilmiş halde geldi. Yani açılıp içinden ürün alınmış, o ihtimali düşünmüyorum yani. Bu arada; evet paketin dışından içini göremiyorsun. Profesyonel bir şekilde çalınmış.

Çözümü ilk başta söylemiştim arkadaşın durumu için video çekilerek açılmalı kargolar. Diğer durum ise benim evdekilere sürekli söylediğim şeyler ekstra yani kutuya bakma vs. Asıl önemli olan video kayıt yaparak açmak videoda açmadan paketin etrafını iyice çekmek yakından ayrıntılı. Bu 5 dk sürer ama hayat kurtarır
Bu video ile ilgili bir konu açılmıştı resmiyette malesef videonun hiç bir geçerliligi yok yani sen thh ye başvururken videoyu delil olarak kullanamazsın bunu yapan bir arkadaş vardı konusunu buraya atıyorum :Tüketici hakem heyeti beni haksız buldu
Ayrıca Bilgisayar kurdu kargoların video ile açılması hakkında bunları diyor: " Videonun ise hiçbir geçerliliği yok. Kargo görevlisi kapıya geldiği andan itibaren başlatmadığın sürece." ( Bu Sözü attığım konuda yazmaktadır.)
Kısaca Ya kargoyu Şubeden elden teslim alacaksınız yada Kargonun gelecegi gün kendinizi eve hapis edeceksiniz. Bunun dışında yapacagın bütün durumlar seni haksız duruma sokuyor. Kendini ne kadar haklı görürsen gör bir şey elde edemiyorsun.
@TiRaNTx @phenex

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. THH başvurun.
Edit : Yurtdışı olduğu için yapılmıyormuş.
Elden yaptığım başvuru ;
1.5 yıla yakındır.
Bir davamla ilgili sonuç bekliyorum.
Herhangi bir sonuç yok.
E-Devlet üzerinden yaptığım başvuru ;
10 ay oldu.
Başka ürün, başka bir firma
Dava sayfasında yazılan ;
Önce : savunması istendi. Yazıyordu.
7-8 kadar bir süre.
Sonra : Gündeme alındı. Yazıyordu.
Dava sonuçlanacak diye sevindim.
Bir hafta kadar geçti.
Dava ortadan kaybolmuştu.
Sayfa bomboştu.
THH işleri sallıyor, artık.

Aynen her şeyin bir kılıfı var. Ben de THH'ye ayrıca şikayette bulundum zaten. Ama amazon.de'nin burada vergi numarası olmadığından müteselsil sorumluluk gerekçesiyle amazon.com.tr'yi şikayette belirttim ve bir ay olacak hala savunması istendi olarak gözüküyor. Oradan çok bir şey çıkacağını düşünmüyorum zaten.
Ayriyeten kendi olayımdaki güncellemeyi de aktarayım; olay hakkında Tweetter üzerinden Amazon hesaplarını etiketleyerek şikayet babında tweet attım. Bu sefer sosyal medya uzmanları benimle iletişime geçti ve bana döndüler. İncelemeleri sonucunda kendileri de yine üst departmana olayı topluca anlatıp, tüm rapor ve belgeleri ekleyerek yeni bir mail yollamış. Bakalım nasıl bir dönüş olacak. Dün görüştüğüm kişi de benim yapmam gereken her şeyi yapmış olduğumu, bu yaşanan durumdan dolayı özür dilediğini söyledi. Şuan dönüşü bekliyoruz, güncellemeler olunca bilgilendirecekmiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı