GeForce Now TR Deneyimim

LuciFeriaNx

Hectopat
Katılım
1 Ocak 2021
Mesajlar
1.562
Çözümler
22
öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu konu altında söylediğim ve yaptığım yorumlar şahsi deneyimlerim sonucu elde ettiğim ve sadece kendi internet şartlarımda kendi düşüncelerimden ibarettir.

Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar. İlgili olan arkadaşlarımızın çoğunun konudan haberdar olduğunu biliyorum ancak kısaca özet geçmek istiyorum. Malumunuz GeForce Now sonunda Türkiye sunucularını kurdu ve bugün itibarıyla bu sunucuları test etmek adına beta sürecine geçildi. GeForce Now nedir? Ne değildir? Vb durumlara bu konuda değinmeyeceğim. Ufak bir araştırmayla ve pek çok videoda da analtıldığı üzere uygulamanın ne işe yaradığını öğrenebilirsiniz. GeForce Now mart ayının 15'ine kadar beta sürecinde kalacak ve oyuncuların serverda fazlasıyla vakit geçirmelerini sağlayarak sunucularını test etmek istemekteler. Siz de fark ettiyseniz technopatında şu linkten de anlaşılacağı üzere aralarında olduğu bir takım yayıncı ve kişiler beta erişimi için kod dağıtmaktalar. Şanslıyım ki bu kodlardan birine erişme ve beta sürecine katılma şansını elde edip Türkiye sunucularını test etme fırsatı buldum. Yaklaşık 2.5-3 saatlik zaman diliminde sahip olduğum bir takım oyunları denedim. (RDR2, GTA, Call of Duty vb oyunları bu oyunları yapan firmaların oyunlarını sunuculardan çekmeleri sebebiyle oynayamadım. Cyberpunk ise kütüphanemde olmadığı için oynayamadım) gelelim objektif olarak yorumlarıma:

Aşağıda paylaştığım fotoğraflardan internet hızımın ne GeForce Now TR sunucularında yaptığım ölçüm değerlerini görebilirsiniz. TurkNet kullanmakta olduğumu da belirteyim. Bu ölçümler ışığında oynadığım oyunların ekran görüntülerini de paylaştım sizinle. Kendi netinizle kıyaslama yapabilirsiniz ancak en sağlıklısı yine de beta sürecini bizzat erişip kendi internetiniz ile kendi bilgisayarınızda test etmeniz size nihai sonucu verecektir. Benim bu hız ile bu performansı almış olmam sizin de aynı, daha iyi veya daha kötü performans alacağınız anlamına gelmemektedir.

Hali hazırda sahip olduğum sistemimi kısa özetleyeyim ben.
Intel i7-4790 işlemci.
8 GB RAM.
ASUS 1050 Ti 4 GB OC ekran kartı.

Oyunların hepsini gayet net ve akıcı şekilde oynadığımı belirtmek isterim. Klavye mouse gecikmesi hikaye tabanlı oyunlarda bana hiç sıkıntı yaşatmadı.

İlk olarak oynamak istediğim oyun asc Odyssey oldu. İnternetimdeki sürekli istikrarsızlıktan kaynaklı olsa gerek görüntü ayarlarını en Full ayarlara almama rağmen net bir görüntü alamadım. Görüntü bulanıktı ve açıkçası bu görüntü şartlarıyla oynayamadım.

İkinci olarak asc Valhalla oyununa girmeyi denedim ve yine ayarları Full'e çekmeme rağmen Odyssey ile hatta Odyssey'den bir tık daha kötü bir görüntü aldım.

Sonrasında Control, ETS 2, Hitman, Blair Witch, Shadow of the tomb rider oyunularını denedim ve Odyssey ve Valhalla'ya nispeten daha iyi bir görüntü alabildim. Oyunlar daha oynanabilir bir düzeydeydi. İçlerinde en iyi görüntüyü tomb rider, Hitman ve Control oyunlarında aldığımı söyleyebilirim.

Yukarıda da dediğim gibi oyunların hiçbirinde en ufak takılma vs yaşamadım ve akıcı şekilde oynadım. Mouse ve klavye tıklamalarındaki gecikmeler yeterince iyiydi hikaye tabanlı oyunlar için.

Gel gelelim çoğu kişinin merak ettiği FPS oyununa. CS:GO üzerinden denedim ping gecikme vs değerlerini de. Üzülerek söylemeliyim ki FPS oyunlarında klavye vs mouse gecikmesini ciddi anlamda hissettim ve oynanabilir düzeyde değildi kesinlikle. GeForce Now sunucu bilgisayarındaki ping değeri ortalama 60 düzeylerindeydi ve üstüne benim de bu PC'ye ulaşma değerim eklenince tahminen 90-100 arasındaki bir ping değeriyle oynamaya çalıştım.

Sözüm ona genel bir değerlendirme yapacak olursak şu haliyle 1050 Ti düzeyinde bir ekran kartına sahipseniz oyunları sanki en düşük ayarlarda ve düşük FPS'de oynuyormuş gibi bir hissiyat veriyor size. Eğer bilgisayarınız gerçekten çok çok kötü durumda ise bu sunucudan şu haliyle yararlanılabilir ancak kendimden örnek verecek olursam 1050 Ti veya üstü bir sisteme sahipseniz kendi bilgisayarınızda daha verimli bir oyun performansı elde edebilirsiniz. Tabi bu değerlendirmem benim internet koşullarımda aldığım performans göre yaptığım değerlendirmedir. İnternet hızının 80-90-100 Mbps hızlarında olduğu durumlarda nasıl bir sonuç verir denemek gerekiyor.

Gameplus ve GeForce yetkililerinin 720p için 15Mbps 1080p için 25Mbps hız değerlerinin yeterli olduğu yönündeki beyanları ise şu durumda bana gerçekçi gelmedi. Oyunları oynatmıyor mu evet akıcı şekilde oynatıyor doğru ancak görüntü kalitesi açısından yetersiz ve burada açıklayamadığım şekilde garip hissettiriyor. Sormak istediğiniz veya merak ettiğiniz sorularınızı sorabilirsiniz. (beta kodu nereden bulduğumu soracak insanlara şimdiden cevap vereyim. Bir arkadaşım aracılığıyla elde ettim kodu.)

ağ testi.png

KAlite.png

blair witch.png

control.png

ETS2.png

Hitman.png

Shadow of the Tomb Raiders.png

CS go.png

Valhalla1.png

 
Sistemim iyi olmasına rağmen GeForce Now'dan düşük FPS alıyorum gerçekten GeForce Now daha iyi deneyim sünüyor.
Sistem zorlanııyor mu oyundayken değil mi?
Yani sıcaklıklar değişiyor mu?
 
Garip gelen duyguyu açıklıyorum. Pikselleşme var. Görüntüyü sıkıştırdıklarından dolayı, bazı oyunlarda grafikler çok bozuluyor.
Olabilir hocam. Gerçekten değişik bir duygu ve oynama isteğini kırıyor.
Hocam GTA V gibi oyunları TR sunucuda oynayamıyor muyuz?
Malesef EA Games oyunları, RDR2, GTA vb oyunlar şu an şirketlerinin izin vermemesi sebebiyle oynanmıyor platformda. İleride ne olur bilemem tabi.
 
Arkadaşlar, GeforceNow ayarlarına girerseniz eğer yayın akış kalitesi seçeneklerinde özeli seçip bitrate'i arttırarak ve zayıf ağ bağlantı koşullarına göre ayarla tikini kaldırarak çok çok daha iyi görüntü kalitesi elde edebiliyorsunuz.
Tabii yükselttikçe daha iyi bir internet istiyor. Denemenizde fayda var.
 
Sistemim iyi olmasına rağmen GeForce Now'dan düşük FPS alıyorum gerçekten GeForce Now daha iyi deneyim sünüyor.
Sistem zorlanııyor mu oyundayken değil mi?
Yani sıcaklıklar değişiyor mu?

Hocam GeForce Now sizin bilgisayarınızı kullanmaz sadece işlemcinizi biraz harcar o da sunucuya bağlanıp paket gönderdiğiniz için iyi bir PC'ye ihtiyacınız yok iyi bir internete ihtiyacınız var.
 

Geri
Yukarı