Aşırı toksik insanlar

1614024180317.png
1614024201857.png
 
Türkiye özelindeki böyle sorunların temelinde uygarlaşamamak yatıyor. Çağdaş Cumhuriyetin devrimleri hala özümlenebilmiş değil, ilkel dürtüler hala ön plana çıkıyor, tam anlamıyla bir sistemleşme yok, varolan da 500 yıl öncesinin kafa yapısı.
 
Ya hiç sorma 8. sınıfta çocuk sınıfa yeni gelmişti bayağı sohbet edip oyun da oynuyorduk. Tenefüse de çıkıyorduk taki bir yerden sonra aşırı bir şekilde laf sokmaya başladı. Şu son zamanlar oyun giriyoruz, Full Allah'ım yav diye bağırıp çağırıyor, çıldırıyorum. Taki bir gün başka bir arkadaşla daha girdim, bana bağırıp durdu. Bir bağırdım, ses çıkaramadı. Çok değişik oluyor bu tür insanlar.
 
Az önce bir konuya bakarken sürüyle gördüm bunlardan. Bir insan neden bu kadar toksik olur? Bir insan nasıl bu kadar kibirli olup hiçbir farkı olmamasına rağmen diğer tüm insanları kendinden aşağı görebilir? Acayip sinir oluyorum. Gelir küfreder, sen cevap verince yine küfreder. "ağlama, kudur, boş yapma, sen sus, caz yapma, tatava yapma," vb zibilyon tane kelimeyle sürekli seni sustururlar. Fiziksel ortamda ise işler daha kötü çünkü şiddete meyilli oluyorlar genelde. Hele 12 yaşlar daha da kötü, kulağını kanatmak için ellerinden geleni yaparlar, oyun oynarken karşına çıksa; oyundaki en kötü o olsa bile kalkıp seni rapor, küfür eder. Abartmıyorum geçen ay, yt üzerinde ekrem imamoğlu ile ilgili bir video izliyordum, yorumlara girdim baktım, bir adam Rte'yi, gayet düzgün bir dil ile eleştiriyordu. Altına gelen yoruma baktım, eleman inanılmaz ağır küfürler etmiş, ardından da: Yorumunu rapor ettim. Yarın babanı karakola çağırırlarsa şaşırma, hapiste iyi vakit geçir. Yazmıştı. Bir insan başkasının, hiçbir suçu olmamasına rağmen nasıl bu kadar kötülüğünü isteyebilir aklım almıyor. Özellikle son dönemde çıkan yeni nesil "rep"ciler ile iyice arttı bu kafa. Uyuşturucunun, aldatmanın, insanlara zarar vermenin normalleştirdiği sözlerden bahsediyorum. Gerçekten gelecekte yaşamak istemiyorum. İçinde bulunduğum dünyaya bir bakıp bu gelecekte nasıl hayatta kalabilirim, hiç bilemiyorum artık. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir dostlar? Bu insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Aynen artık bu insanlara dur demenin vakti geldi haydi eller aşağıya.
 
Toplum sözleşmesine henüz en temel ahlak kuralları bile girebilmiş değil, inanın bana. Başkalarının egemenlik haklarına tecavüz edebilir, çevreyi özgürce kirletebilir, düzeni korumak adına belirlenmiş en temel kuralları bile bir hiçmiş gibi çiğneyebilirsiniz. Aynı zamanda seçkinlik "kınanır", avamlık övülür. Bir medeniyette yaşamıyoruz, resmen bir açık hava tımarhanesinde yaşıyoruz.
 
Az önce bir konuya bakarken sürüyle gördüm bunlardan. Bir insan neden bu kadar toksik olur? Bir insan nasıl bu kadar kibirli olup hiç bir farkı olmamasına rağmen diğer tüm insanları kendinden aşağı görebilir? Acayip sinir oluyorum. Gelir küfreder, sen cevap verince yine küfreder. "Ağlama, kudur, boş yapma, sen sus, caz yapma, tatava yapma," vb zibilyon tane kelimeyle sürekli seni sustururlar. Fiziksel ortamda ise işler daha kötü çünkü şiddete meyilli oluyorlar genelde. Hele 12 yaşlar daha da kötü, kulağını kanatmak için ellerinden geleni yaparlar, oyun oynarken karşına çıksa; oyundaki en kötü o olsa bile kalkıp seni rapor, küfür eder. Abartmıyorum geçen ay, YT üzerinde Ekrem İmamoğlu ile ilgili bir video izliyordum, yorumlara girdim baktım, bir adam RTE'yi, gayet düzgün bir dil ile eleştiriyordu. Altına gelen yoruma baktım, eleman inanılmaz ağır küfürler etmiş, ardından da: Yorumunu rapor ettim. Yarın babanı karakola çağırırlarsa şaşırma, hapiste iyi vakit geçir. Yazmıştı. Bir insan başkasının, hiç bir suçu olmamasına rağmen nasıl bu kadar kötülüğünü isteyebilir aklım almıyor. Özellikle son dönemde çıkan yeni nesil "rep"ciler ile iyice arttı bu kafa. Uyuşturucunun, aldatmanın, insanlara zarar vermenin normalleştirdiği sözlerden bahsediyorum. Gerçekten gelecekte yaşamak istemiyorum. İçinde bulunduğum dünyaya bir bakıp bu gelecekte nasıl hayatta kalabilirim, hiç bilemiyorum artık. Sizin bu konudaki düşünceleriniz nelerdir dostlar? Bu insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?
Başa çıkmam için dikkate almam gerekiyor. Dikkate almıyorum.
 
Reis daha devamı da var. Okulda da benimle alay ediyor dövsem sıkıntı yaşayacağım o yüzden sabrediyorum. Şiddete meyilli değilim ama sinirlerim bozuldu. Sınıfta sadece 1'i beni anlıyor oda özür diledi senle dalga geçtiklerimi fark etmemişim diye.

Öylelerine şunu diyeceksin, seninle muhatap olmayacağım sen de benimle olma yoksa sonu kötü yere varır tabii bunu sesini yükselterek yap. Seni kendinden güçsüz gördüğü için böyle davranıyor. Kavga etsen de bir şey olmayacağını düşünüyorum bu elemanı sınıf ortasında pataklaman gerek anca öyle aklı başına gelir. Lisede okulum disipliniyle ünlüydü ama kavga oluyordu bir şey olmuyordu çünkü kavgalar genellikle sınıf ortamında kalıyor sadece çıkışta olan kavgalar sıkıntıydı onlara uzaklaştırma cezası veriyorlardı.
 
Ben toksik insanların her yerde olduğunu düşünüyorum. Dünya'nın neresine giderseniz gidin en azından bir toksik insanla karşılaşmış olacaksınız. Bu yüzden bence bu gibi durumlarda birleşmek, topluluk oluşturmak daha iyi bir seçenek. Mesela Technopat. Technopat toksik insanları barındırmayan güzel bir platform. Burada insanlar birleşiyor ve büyük bir topluluk oluşturuyor. Bence insanlar bunu sanal hayatı dışında gerçek hayatına da bunu uygularsa ortadaki toksikliğin seviyesi daha da azalır. Sonuçta çok kişinin olduğu bir grup toksikliğe daha fazla dayanıklıdır. En azından bir kişiye oranla.
 
Ben toksik insanların her yerde olduğunu düşünüyorum. Dünya'nın neresine giderseniz gidin en azından bir toksik insanla karşılaşmış olacaksınız. Bu yüzden bence bu gibi durumlarda birleşmek, topluluk oluşturmak daha iyi bir seçenek. Mesela Technopat. Technopat toksik insanları barındırmayan güzel bir platform. Burada insanlar birleşiyor ve büyük bir topluluk oluşturuyor. Bence insanlar bunu sanal hayatı dışında gerçek hayatına da bunu uygularsa ortadaki toksikliğin seviyesi daha da azalır. Sonuçta çok kişinin olduğu bir grup toksikliğe daha fazla dayanıklıdır. En azından bir kişiye oranla.
Ama işte bu topluluğu oluşturmak sanalda olduğu kadar kolay değil maalesef. Keşke olsa.
 

Geri
Yukarı