2 doktor maaşıyla ev alamayan insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle metropollerde ev fiyatları normal. Neden kalabalık şehirlerde yaşamaya bu kadar düşkünler anlamıyorum fakat gene de haklılar.
Genellikle iş ve eğitim imkanları yüzünden. Maddi imkansızlıklar nedeniyle ömrü boyunca şehir dışına çıkamayan insanlarda var.
 
Eğer anne babalarından kalma gayrimenkulleri yoksa, yine anne babalarından bir miktar peşin para yardımı almadılarsa, düzgün bir ev istiyorlarsa ancak yüklü bir krediyle alınabilirdi. Ayda 12-13 kazanırken en az 8-10.000 borç ödemeleri gerekirdi. Pek abartı değil maalesef.

Öyle olacak zaten. Gelirin büyük bir çoğunluğu krediye gidecek, ne yazık ki.
 
Böyle metropollerde ev fiyatları normal. Neden kalabalık şehirlerde yaşamaya bu kadar düşkünler anlamıyorum fakat gene de haklılar.
İş imkanı var diye zamanında buraya gelinmiş. Bir şekilde ev alınmış ve kalıcı hale gelinmiş.

Mesela babam mekatronik teknisyeni, 1997 yılında Ankara'da iş bulamadığı için bir ayağı İstanbul'da olan firma ile gelmiş.

Mesela ben kimya teknisyeniyim. Ya İstanbul'da ya da Kocaeli'de yaşamam gerekli. Kimya en yoğun bu şehirlerde gelişmiş.

Tüm sektörler İstanbul ve çevresine yayılmış, diğer bölgeler hiçe sayılmışçasına önlem alınmamış. Sonucu yazdığınız gibi oluyor...

Tarımdan gelir elde edilmediği için insanlar buraya geldi. Oysa en bereketli toprakların üstündeyiz...
 
Beylikdüzü'nde altyapısı düzgün olmayan bir 3+1 ev bile 600000 liradan başlıyor, gerçekten ev almak isteyenler bankaların kölesi olması gerekiyor.

Bizim aile çok şükür 15-20 yıl önce bizim evi almış, yoksa asla alamazdık.
 
Beylikdüzü'nde altyapısı düzgün olmayan bir 3+1 ev bile 600000 liradan başlıyor, gerçekten ev almak isteyenlerin bankaların kölesi olması gerekiyor.
Bundan 3-4 yıl öncesine kadar çoğu kişi Beylikdüzün için kötü yer vs. diyordu. Şimdi ev bile alamazlar.

Deli gibi rant dönüyor. Beğenilmeyen mahalleler bile 3-4 yıl gibi kısa sürede 7-8 kere el değiştirmiş ve fiyatı 3-4 katına çıkmış.

Bilemiyorum hocam, doğru mu yapıyoruz yoksa yanlış mı?
 
İnanmayanlar hata ediyor. Yaşları genç, büyük ihtimalle asistanlardır o 6 yılın en az ilk 4'ünde. Asistan hekim maaşı şu anda 6500-7000 TL arası bir şey. Döner alınmıyor doğru düzgün. 2 kişi düz 15.000 TL diyelim. Yılda 180 eder. 6 yılda 1 milyon TL. 2 doktor, 6 yıl boyunca 1 kuruş para harcamazsanız, 1 milyon TL anca biriktirebiliyorsunuz. 1 milyona İstanbul veya Ankara'da düzgün semtlerde, iyi koşullarda, yeni ev var mı? 24 yıl okumuşsunuz, doktor olmuşsunuz günde 70-100 hasta bakıyorsunuz, evlenmişsiniz, bunun yemeği, arabası, kirası, evliliği, tatili, bilgisayarı telefonu vs var. Ankara'da İstanbul'da düzgün semtlerde nasıl ev bulabilirsiniz bu durumda?
Duzgun semtlerden kastiniz Ankara Umitkoy ,Istanbul Gokturk, Bostanci vs yerler mi? isteklerinin ne olduguna bagli bir durum bence bu ,maasi bolup duzgun bir semtte 2+1 bir temiz bir daireyle rahatlikla baslayabilir iki doktor ve 6 yil maaslarinin yarisini bir amac icin kenara koysalar zaten simdiye kalmaz bir kismini kredi cekip bir ev almis olurlardi ama dedigim gibi ev den kastin ne oldugu onemli.. Herkes bir anda muthis yerlerde hayata baslayacak evi yati kati olacak diye bir sartta yok,sirayla ve sabirla olabiliyor hepsi..Bu sadece doktor maasi icin degil her turlu gelir sinifi icin gecerli birsey.
 
Bundan 3-4 yıl öncesine kadar çoğu kişi Beylikdüzün için kötü yer vs. diyordu. Şimdi ev bile alamazlar.

Deli gibi rant dönüyor. Beğenilmeyen mahaller bile 3-4 yıl gibi kısa sürede 7-8 kere el değiştirmiş ve fiyatı 3-4 katına çıkmış.

Bilemiyorum hocam, doğru mu yapıyoruz yoksa yanlış mı?
Hocam zamanında 5000-7000 liraya falan almışlar bu evi, şimdi alt komşumuz 700000 liraya koymuş. Şaka gibi gerçekten. Hani lüks bir yer de değil ki...
 
Şaşırılcak bir durum değil ki oranın çöpçüsü bile senden daha zengin oluyor kur farkıyla.
Maalesef ekonomi düzelmedikçe daha çoook beyin göçleri olur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı