Çözüldü Taşınabilir Belleğe Linux Kurulumu Nasıl Yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dakovey

Kilopat
Katılım
3 Temmuz 2017
Mesajlar
1.539
Makaleler
1
Çözümler
20
Arkadaşlar merhaba, 64 GB 3.0 USB belleğim var. Bu belleğe önce Linux Mint, daha sonra Fedora kurmaya çalıştım. Linux Mint kurulumu yaklaşık 3 saat sürdü, kurulumdan sonra başlatmaya çalıştığım zaman boot edilebilir bir cihaz bulunamadı dedi. Daha sonra belleği USB 2.0 girişine taktım, cihazı gördü ama 1 saat beklememe rağmen masaüstüne veya TTY ekranına gelemedim.

Daha sonra Fedora kurmaya çalıştım. Kurulum çok daha kısa sürdü, 1-1:30 saat arası. Kurulumdan sonra başlattığım zaman aynı hatayı aldım. USB 3.0 girişinde boot etmiyor, 2.0 girişinde ise ekran gelmiyor.

Şimdi, ben bu belleğe kalıcı işletim sistemi kurmak istiyorum. Yani işletim sistemi üzerinde özelleştirmeler yapabilmek, dosya kaydetmek, farklı cihazlar üzerinde boot edebilmek istiyorum. Bunun için tam olarak ne yapmam gerekiyor?
 
Çözüm
Bunlarla uğraşma Slax kur. Artık Debian tabanlı olduğu için eskisi gibi modül ve güncelleme sorunu da yaşamazsın.
Arkadaşlar merhaba, 64 GB 3.0 USB belleğim var. Bu belleğe önce Linux Mint, daha sonra Fedora kurmaya çalıştım. Linux Mint kurulumu yaklaşık 3 saat sürdü, kurulumdan sonra başlatmaya çalıştığım zaman Boot edilebilir bir cihaz bulunamadı dedi. Daha sonra belleği USB 2.0 girişine taktım, cihazı gördü ama 1 saat beklememe rağmen masaüstüne veya tty ekranına gelemedim.

Daha sonra Fedora kurmaya çalıştım. Kurulum çok daha kısa sürdü, 1-1:30 saat arası. Kurulumdan sonra başlattığım zaman aynı hatayı aldım. USB 3.0 girişinde Boot etmiyor, 2.0 girişinde ise ekran gelmiyor.

Şimdi, ben bu belleğe kalıcı işletim sistemi kurmak istiyorum. Yani işletim sistemi üzerinde özelleştirmeler yapabilmek, dosya kaydetmek, farklı cihazlar üzerinde Boot edebilmek istiyorum. Bunun için tam olarak ne yapmam gerekiyor?

Bir Linux ISO dosyası lazım. Rufus yazılımı lazım sonra USB belleğe MBR formatını seçip yazdırın ekrana bir uyarı gelecek GNU/Linux adı altında onu kabul edin ve önerilen seçenekleri seçin ardından USB belleği sisteme taktığınız anda USB bellek üzerinden işletim sistemini kurmadan kullanabilirsiniz.
 
Artı -2 Eksi
Sanırım USB'de sorun var. Zira 1.5 saat kurulum pek normal değil. Daha kaliteli, 3.1 bir USB temin edip ona kurmayı deneyin.

USB'nin yazma ve okuma değerlerini kontrol ettim. Okuma hızı 190 MB/s, yazma hızı ise 350 MB/s yani normal görünüyor.

USB İnstaller kullanarak yükleyebilirsiniz.
Bir Linux ISO dosyası lazım. Rufus yazılımı lazım sonra USB belleğe MBR formatını seçip yazdırın ekrana bir uyarı gelecek GNU/Linux adı altında onu kabul edin ve önerilen seçenekleri seçin ardından USB belleği sisteme taktığınız anda USB bellek üzerinden işletim sistemini kurmadan kullanabilirsiniz.

Lütfen cevap vermeden yazdıklarımı okuyun. Yazmak için yazmayın.
 
ama bu dağıtımları USB'ye yükleyebiliyor muyum, yükleyebiliyorsam benim yaptığım bir hata mı var?

Diğer dağıtımlarda; USB'ye normal kurulum yapıyorsun, önyükleyiciyi de kurulum yaptığın USB'ye yazdırman lazım. Bu iş için 2 farklı USB gerekiyor tabii ki. Bu şekilde yaptıysan çalışması gerekirdi.
 

Geri
Yukarı