Giriş seviyesi elektro gitar önerisi

Elektro gitar uçsuz bucaksız deniz. Şu anki kurdan dolayı çöp gitarlar çok pahalı. Gitardan anlayan birisiyle gidip, ikinci el temiz bir gitar almanız daha mantıklı. Marka olarak ya çok bilindik markalara yönelik Cort, Ibanez vs. yada benim tavsiyem Squier alın. İkinci Squier bulabilirseniz 1000 TL altında alabilirsiniz. Sıfır 1250'den başlıyor. Dikkat etmen gereken konu, hangi tarzda müzik yapmak istiyorsun. İlk başta dediğim gibi, manyetikleri çok farklılık gösteriyor. SSS, HSS, HH gibi manyetikler olduğu gibi, alacağın tonlarda da büyük önem taşıyor.

İlk başta ses kartınız varsa amfiye çok fazla ihtiyacınız olmaz. Daha doğrusu, ev dışında bir yerde çalmayacaksanız, ses kartınızda varsa bilgisayara bağlayarak kullanabilirsiniz. Bunu da avantaja çevirip ilk başta 1000 TL'e kadar bahsettiğim gitarlardan alıp, daha sonra amfi alabilirsiniz. Amfiden sonra da pedalı vs gelecek. Yani bütçe daha da artmak durumunda. Anlatmayla bitirebileceğimiz bir konu değil :)
 
Sx, Squier ve cort tercih edebilirsin. Model keyfine kalmış.
Arkadaşlar elektro gitar almak istiyorum fakat pek bilgim yok. Bütçem 1000 TL fakat bir de amfi gerekiyormuş amfi dahil. Sizce 2. el e yönelmeli miyim öneriniz var mı?
Amfi ile zor. 2. el olurda kalite kötü olur.
 
İkinci el alacak iseniz denemek önemli ve bütçene göre alacağınız gitarın özelliklerine bakmak lazım mesela manyetiklerine, gitar sapı ve gövdesi hangi ağaçtan, sorunu falan varmı eski olması çok önemli değil hatta daha iyi olduğu görüşünde olanlar var bende öyle düşünüyorum ama zıt düşünenler de var, internetten incelemelerine kullanıcı deneyimlerine bak. Sıfır birşey pek öneremiyorum zamanında 800'e sattığım Ibanez grg dx170 şuan 2500-3000 bandında tavsiyem ikinci el, ne tür çalmayı sevdiğiniz de önemli.
 
Ana kartım da ses kartı var galiba ASUS B450 bir de nasıl bağlayacağım ki?
Ben genel de şu grupların şarkılarını çalmayı deneyeceğim duman, mor ve ötesi athena gibi.
Arkadaşlar Letgo'da bir ürün buldum amfi dahil 1200TL amfisi boston GA-15r gitar ise cort X1 üzerinde şu teller varmış ernie ball hybrid slinky tel.
 

Dosya Ekleri

  • Opera Anlık Görüntü_2021-02-28_235639_www.letgo.com.png
    Opera Anlık Görüntü_2021-02-28_235639_www.letgo.com.png
    173,2 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Bahsettiğiniz grupların tarzları aynı gibi görünse de, Dumanı ayrı bir kefeye, diğer iki grubu da ayrı bir kefeye koymanız lazım. Kullanılan gitarlar ve tonlarından bahsediyorum, kalite yönünden değil.

ASIO4ALL ve Guitar Rig 5 adında iki adet uygulama ve jack kablosuyla birlikte küçültücü aparat (15-20 TL) yardımıyla bağlayabilirsin. İnternette detaylı kurulum anlatım videoları ve paylaşımları var. Duman için SSS, diğer ikisi içinde HH alman gerekir. Bir de HSS var ki, iki tarzdan da tam olmamak kaydıyla tonlar yakalamanı sağlar. İleride değişirim dersen, HSS seçebilirsin.
 
Bahsettiğiniz grupların tarzları aynı gibi görünse de, dumanı ayrı bir kefeye, diğer iki grubu da ayrı bir kefeye koymanız lazım. Kullanılan gitarlar ve tonlarından bahsediyorum, kalite yönünden değil.

Asıo4all ve Guitar Rig 5 adında iki adet uygulama ve jack kablosuyla birlikte küçültücü aparat (15-20 TL) yardımıyla bağlayabilirsin. İnternette detaylı kurulum anlatım videoları ve paylaşımları var. Duman için sss, diğer ikisi içinde hh alman gerekir. Bir de hss var ki, iki tarzdan da tam olmamak kaydıyla tonlar yakalamanı sağlar. İleride değişirim dersen, hss seçebilirsin.

Ben duman a yakın olanı tercih etmek istiyorum üsteki ürün onun gibi mi?
 
Üstteki ürün HH dediğimiz hambucker + hambucker manyetikli. Kaan'ın kullandığı gitar Statocaster'dı yanlış hatırlamıyorsam. Yani Single +Single +Single (SSS).
 
SSS gitarlarla daha çok Blues tarzında tonlar alman mümkün. HH gitarlarla daha sert, metale yakın gitarlar çalabilirsin. SSS gitarınla distortion HH gitardaki kadar sert çıkmaz. Dediğim gibi çook geniş bir yelpaze var önünde. Bilgisayara bağladığın zaman ve amatör çalacağın için çoğu şu an tam anlamıyla sıkıntı çıkartmasa da, içine girdikçe ne dediğimi anlayacaksın. İlk defa çalacaksan HSS öneririm. Çünkü amfiye bağladığın zaman en azından single kısımlarından ton yakalama şansın var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı