2021'de okumak mı, influencer, YouTuber vs. olmak mı?

Eğitim almak diye düşünüyorum.
Eğitim alıp bir konuda bilgi sahibi olmak, bilgi sahibi olunan konuda gerçek bir iş sahibi olmak. Kişinin kendisini tamamlaması için önemli şeyler.

Yine de bir başkasının hayali ev vlogu çekmek vs. olabilir, sadece yapılan işleri alınan ücrete göre gruplara ayırmak yanlış.

Kim yaptığı iş ile ne fayda sağlıyor, ne işe yarıyor? Bunu sorarak daha güzel kategorize edebiliriz.
 
Okumak bitirilecek bir şey değil. Gelişmeye ve öğrenmeye sürekli devam edersin ve herkes etmeli de. Kendine iş diyeceğin şeyi kendin belirlersin. Meslek denilen kavram artık yok. Bir sürü şeyi aynı anda yapabilirsin.
 
İnsanları gerçek anlamda tanımadan bu değerleri ne yazık ki vermen mantıklı değil. Örnek olarak şu anda seni gösterebiliriz. Zeki, ahlaklı olduğunu söylüyorsun ama argo kullandığın andan ve hala robot gibi tekrar ettiğinden dolayı bu değerler şu anlık sana yakışmıyor. Fakat seni tanımadığım için bir yargı veremiyorum. İzlenim ile yargı arasında farklar vardır. Birisinde tanımadan laflar edersin, diğerinde adı üzerine yargını gerçekleştirirsin. Bu arada insanların senin kişilik standartların sana göre "altında" kalması o kişinin saydığın değerler altında olduğunu belirlemez. Bir kere bunu izlenimle vermen belki de bu değerler "altında" kalan kişinin aslında SEN olduğunu gösterir.
Oh, felsefe! Ov yes!
 
Sizce bu devirde okuyup iş sahibi olmak mı yoksa, internet fenomeni olmak mı gerek?
Bana kalırsa okuma devri bitti. Şanslı olan yurt dışına gidip hayatını yaşıyor fakat Türkiye'de 2-3 üniversite bitirenler yurt dışında kurye olma hayali kuruyor. Sizce hangisi mantıklı?
Okumak.
 
Bu ve benzeri konularda sürekli tekrarlıyorum: Eğer hayaliniz okumanızı gerektirmiyorsa okumayın, kendinizi başka alanlarda geliştirmeye çalışın. Hacettepe Odtü vb üniversitelerde okumuyorsanız(istisnasi bölümler mevcut) okuduğunuz okulun pek bir esprisi yok; anca git gel yapar, ne olacağım diye kendinizi bitirirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı