1. Robot gibi tekrar etmiyorum, sadece senin kadar uzun yazılar yazıp zamanımı kaybetmek istemiyorum.
2. Mesela Cellat'tan bahsedelim. Cellat'ın sadece kıyafet değiştirdiği videolardan kendisine baba diyen bir çocuk ordusu oluşturup para kazanması ne kadar etik? Video dışındaki hayatığını görmememize rağmen onu yargılamamız mantıksız mı kalıyor?
3. Sanırım hayatında küfür görmemişsin. Mal dediğim için sanki büyük hakaretler etmişim gibi davranıyorsun.
4. O kişiler sadece benim değil beyni olan insanların çoğunun kişilik standartlarının altında.
1. Zaten bu forumda şuan yaptığımız tartışma bir zaman kaybı.
2. Bu kişiliği görmüştüm, koyun sürüsünün bunu yapması normal. Sana bunu bundan önceki yorumda dahi anlatmıştım ama fark etmemişsin galiba. Daha büyük bir örnek istersen ülkenin şuan ki halini ele alabilirsin. Kapital sistem mikro-makro etkilerine bakacak olursak zaten sistemin izin verdiği bir etkileşim ve para kazanma yolu.
3. Küfürün ve argonun seviyesi yoktur. Bir
Mal demek de argodur ve zaten argo şuanda anlamını yitirmiş bir şey olsa da çoğu kişi için, nasıl olsa herkes tüm değerlere sövüyor fakat umurlarında değil, ama argo ve küfürün aslında ne denli kötü ve ahlaksızca olan bir insanın aldığı değerler sonucu aslına ettiğiniz argo ile bir küfürün aynı sevide olacağını bilir. Çünkü küfür ve argo onur kırıcı sözlerdir. Fakat bunu anlayışla gözlemlerim çünkü artık çoğu eğitimsiz insanlar için bu laflar günlük yaşamda kullanılan sözlerden biridir ve kişiye "Merhaba" demek kadar normal bir hal almıştır. Bu küfür ve argonun nasıl öğretildiğine ve kullanıldığına bağlıdır. Genelde eleştiri yapacak kelime hacmine sahip olmayan kimseler tarafından, kısaca cinsel organlar veyahut değerler üzerine yapılmış küfürleri kullanacak kadar düşmüş insanlar için normal karşılanır. Aslında düzgün eğitim ve aile terbiyesi veya ahlak eğitimi almış kimseler için
Mal ile değerler veya cinsel organlar üzerine yapılmış küfürler aynı seviyededirler ve kabul edilmezdirler.
Bu nedenle size kızamayacağım, nasıl olsa savunduğum teze göre hareket ediyorum.
4. Yaptığım açıklamalar bence buna bir açıklama getirmiştir. Standartınıza göre düşük olması bu kişinin size göre düşük olduğunu göstermekte. Fakat siz 3. cevaba göre bir mantık anlayışınız olduğunu bana gösterdiğiniz için örnek gösterdiğiniz kişi ile aranızda fark göremiyorum. Yani bir laf vardır bilir misiniz "Elin yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanarmış." diye, işte sizin durumunuz izlenimime göre buna benzer.