0.90 TL'ye Satılan Termal Macun iş görür mü?

• Konuyu başlatan -R-
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 52
  • Görüntüleme 6.567
Ya gerçekten yok evime bile sokmam yok sakın sürme bir bırakın arkadaş ya. 1TL'lik Çin'den gelen macunu İ7 6700 ile 1 seneyi aşkın bir süredir kullanıyorum yükte stok soğutucu ile 75 dereceyi geçmiyor sadece 1-2 ayda bir macunu değiştiriyorum. Mesir veya diş macunu yazan bile var vallahi yuh ya. Misvak kullansın hatta olursa! Gerçekten abartmayın bu kadar. Evet önemli bir etkendir termal macun fakat 1TL'lik de işini görür. Düzgün bir şekilde sürülürse elbet faydasını görürsün. Baktın olmadı al 10-15TL'lik yine 30-40'a gerek yok. Sanki I9 9900K kullanıyorlar 40TL'lik macun aldırıyorlar. 40TL macuna versem işlemciden önce ben ısınır yanarım vallahi.

Bir Allah'ın kulu da işlemci modelini sormamış :)

Benim işlemcim i5 6500 => 65W
Ekran kartım RX 480 OC => 225W

Işlemci için oldukça ucuz, Çin malı bir macun kullanıyorum, daha 66-67 dereceyi geçmedi. Aylardır.
İlk başta o macunu ekran kartımda da denedim, 5-10 dk içinde bütün oyunlar kapaniyordu.

Şimdi ekran kartım için Arctic MX kullanıyorum, VRAM'lerine kadar onu sürdüm. En ağır testlerde bile 75 dereceyi geçmiyor, üstelik güç tüketimi de düştü.

Yani ürünün gücü ve ısınmasına göre değerlendirmek lazım.

Bir de bir çok kişi macunun kurduğundan bahsetmiş. Zaten kuruyup, işlemci ile fan bloğu arasındaki bölgenin şeklini alması gerekiyor. Her macunun tasarımı, sürüldükten sonraki sertliği farklıdır. Siz onun ömrü ve kalitesini kurulduğundan değil, sisteminizin yavaşlamasından (ya da yavaşlamamasından) anlarsınız.

Bu arada; anlık ısınma dalgalanmaları çok olduğu için dizüstü bilgisayarlarda bir tık kaliteli macun iyidir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı