0'dan yapay zeka kodlama öğrenmeye nasıl başlanır?

Ben olaya farklı bakıyorum.
Kişisel olarak yeni bir yapay zeka modeli oluşturma gereksiz bir çalışma olur. Çünkü bu iş çok fazla teknik bilgi ister ki şu an oldukça güzel bir mesleğin var. Bunun yerine bu işi zaten kapmış ve uğraşan birileri ile ortak proje üret. Sen onlara işleyecekleri veri modeli için bilgi ver. Onlar bir tabib olarak senin ve genelin işine yarayacak bir agent oluştursun.

Örnek proje-ler:
  • Hastane öncesi belirtilere göre hangi bölüme muayane gitmeliyim?
  • Tıp fakültesi öğrencisi olmaya uygun muyum?
  • Uzmanlık için hangi bölümü seçeyim?
  • Uzmanlık tezim var, bunun benzer projeleri dünya da ve ülkemizde hazırlanmış mı?
*... Hastalığı konusunda araştırma sonuçlarım... İbaret. Aynı hastalık farklı lokasyon veya yaş - cinsiyetdeki değerleri/farkları nedir?

Yani yeni sıfırdan bir AI tabanı oluşturmak yerine, var olan bir yapıyı kendi mesleğin veya toplumsal çalışma için gerekli bilgileri oluşturmaya çalışabilirsin.
Çevrendeki farklı branşdan olan diğer tabibler ile kafa kafaya verip daha büyük model dosyası için hem kişisel araştırmaların/tecrübelerinizi hem de açık kaynak kodlarının o Database'e girişi için, sorgulanma şekli için mesleki bakış yorumlarınızı ekleyerek daha faydalı olabilirsiniz.

Mühendislerin işini onlara bırakın. Siz onlara istediklerinizi - beklentilerinizi - işinizi daha yaygın ve daha verimli olacak şekilde iletişim - kullanım yollarını söyleyin, onlar size uygun alt yapıyı hazırlasın.

Başka bir örnek öneri.. Lütfen tabibler artık ayak için - döt için - diş için augmentin yazmayı bıraksınlar. sanki başka bir antibiyotik yokmuş gibi.

Bu da benim bakış açım.
Hocam ben de aynı fikirdeyim. Fakat 0 bilgiyle sadece sağlık işi bende olsun kalanını mühendise paslayayım kafası bana uymuyor. Daha doğrusu hiçbir işte bu bana uymuyor.
Bilgim olmayan hiçbir işe giremiyorum. En azından yapılan şeyin doğruluğunu bilmek istiyorum. Nasıl yapacağımı bilmesem de bir şeyin risklerini falan görmem gerekiyor. Tam olarak güvenemiyorum bu konuda insanlara.
Hemşirelere, diğer doktorlara falan da aynı şekeilde sadece mühendisle alakası yok. Kendim olaya dahil olmazsam kesin bir kanaat getiremiyorum.

Hocam ben de aynı fikirdeyim. Fakat 0 bilgiyle sadece sağlık işi bende olsun kalanını mühendise paslayayım kafası bana uymuyor. Daha doğrusu hiçbir işte bu bana uymuyor.
Bilgim olmayan hiçbir işe giremiyorum. En azından yapılan şeyin doğruluğunu bilmek istiyorum. Nasıl yapacağımı bilmesem de bir şeyin risklerini falan görmem gerekiyor. Tam olarak güvenemiyorum bu konuda insanlara.
Hemşirelere, diğer doktorlara falan da aynı şekeilde sadece mühendisle alakası yok. Kendim olaya dahil olmazsam kesin bir kanaat getiremiyorum.
O zaman oturup modül yazman gerekecek oda 100 yılını felan alır, kolay gelsin sana =) Programcılık böyle işlemiyor. Herşeyi kendi başına yapamazsın. Oturup tek başına güzel bir oyunu yapamazsın bilgin tecrüben yetebilir ama zamanın yetmez.

Güzel arkadaşım.
Hekimliğin okul aşamasını teorik biliyorum. Çünkü sadece oda arkadaşlarımın yaşamasından, yaşadıkları saç döken - kabuslar gördüren eğitim süreçlerinden. Vede yaptığımız "to be or not to be" skeçlerimizden. Her taraf kemik dolu idi 😃

Mantığını gayet iyi anlıyorum.
Hemen seni 14 yaşında kendi çalışmasını yapan kardeşimizin Topic'ini incele ve hazırladığı GitHub'daki linkleri okumaya davet ediyorum.

Coder olmak her şeyi çözmez. Ben 1984 de ilk klavye aşkım başladı. Ve hayatımı program eğitim - destek işleri ile geçirdim. Çok fazla da yazılım eğitimleri aldım ama ilerleme yok ben de. Ama sorunlu çalışan bir ERP sistemini verin, çok kısa sürede yazılım içindeki hataları ve hatalı kullanıcı eğitim sonucu girişleri sana söylerim. Hazırlanmış raporları inceler hataları bulurum. Şirketin maliyet hesaplamalarını - kar/zarar analizlerini yaparım. Daha iyi raporlar üretirim. Senin yazdığın bir programın daha hızlı - daha pratik olması için görsel - kullanım önerileri sunarım.
Ama bana gelip en basit bir dil ile CRUD yaz deme.

bilmek arzusunun sonu gelmez. Ama işi paylaşmak - görevleri modülleştirmek sana zaman ve uzmanlık kazandırır.

Öncelikle senin TUS'dan en yüksek not ile mezun olmanı görmek isterim.
Başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı