0x80070424 hatası ve Windows Update hizmeti yok

tarık0634

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB T-Force 3600MHZ
SSD veya HDD modeli
0: Kioxia 240gb SATA SSD, 1: Toshiba 1TB SATA HDD
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
MSI A320M-A Pro Max
İşlemci
Ryzen 3 3200g
1663455683473.png

0x80070424 hatası alıyorum ne Windows Update ne de Microsoft Store'dan bir şeyler indirebiliyorum. Denemediğim yöntem vs kalmadı. Format atmak istemiyorum büyük bir düzenim var ve yedekleyecek yerim yok. Hiçbir veri silmeden Windows'u yeniden yükleyebilir miyim? (diğer forum ve konulardaki tüm çözümleri denedim olmadı.)

Eksik sistem dosyası var mı diye bakmak için Windows arama çubuğuna 'komut istemi' yazın ve sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın. Açılan pencerede tırnaklar olmadan 'sfc /scannow' yazın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Şu dört ifadeden biri çıkacaktır:

• Windows Resource Protection did not find any integrity violations: Sisteminizde herhangi bir bozuk ya da eksik dosya tespit edilememiştir.
  • Windows Resource Protection could not perform the requested operation: Tarama sırasında bir sorunla karşılaşıldığını belirtir.
  • Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them: SFC aracı bir sorun tespit etti ve bunu başarılı bir şekilde onardı.
  • Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them: SFC aracı sorunu tespit etti, ancak onarım başarısız oldu.
Bunu yaptıktan sonra çıkan sonuca göre düzelme var mı bakın. Eğer olmazsa "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" bu konuma giderek içindeki her şeyi silin. Sonra ilk işlemi yaptığınız yerden yine yönetici olarak çalıştırarak şunu yazın: 'wuauclt.exe /updatenow'. Tamamlanınca Denetim Masası'ndan Windows Update'e gelerek güncelleme yapabilirsiniz.

Bu konuyu deneyebilirsin.

Eksik sistem dosyası var mı diye bakmak için Windows arama çubuğuna 'komut istemi' yazın ve sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın. Açılan pencerede tırnaklar olmadan 'sfc /scannow' yazın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Şu dört ifadeden biri çıkacaktır:

• Windows Resource Protection did not find any integrity violations: Sisteminizde herhangi bir bozuk ya da eksik dosya tespit edilememiştir.
  • Windows Resource Protection could not perform the requested operation: Tarama sırasında bir sorunla karşılaşıldığını belirtir.
  • Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them: SFC aracı bir sorun tespit etti ve bunu başarılı bir şekilde onardı.
  • Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them: SFC aracı sorunu tespit etti, ancak onarım başarısız oldu.
Bunu yaptıktan sonra çıkan sonuca göre düzelme var mı bakın. Eğer olmazsa "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" bu konuma giderek içindeki her şeyi silin. Sonra ilk işlemi yaptığınız yerden yine yönetici olarak çalıştırarak şunu yazın: 'wuauclt.exe /updatenow'. Tamamlanınca Denetim Masası'ndan Windows Update'e gelerek güncelleme yapabilirsiniz.

Maalesef hata bulunamadı, bu forumda bir şekilde çözdüm, bir BAT dosyası çalıştırarak. Windows Update kısmında sonsuza kadar loading... Dönüyor. Yüklenmiyor hiçbir şey. Microsoft Store'dan bir program indirmek istediğimde '0x80246008' hatası veriyor. Hiçbir veri silinmeden Windows'u nasıl silip tekrar yükleyebilirim?

Hiçbir veri silinmeden Windows'u nasıl silip tekrar yükleyebilirim?

Disk formatlama ekranında disklerini biçimlendirmezsen veya silmezsen Windows.old klasörüne taşınır dosyalar.

Yine de programları tekrar kurmam gerekecek ama değil mi?

Evet, Regedit girdileri falan var appdata var o yüzden yeniden kurman gerekebilir ama önemli verilerin varsa onlar durur exe değilse muhtemelen.

D diskindeki verilerim silinmez değil mi? Bir de biçimlendirmeden nasıl olan Windows'u silip tekrar yükleyeceğim?

Zaten C ve D diskleri ayrıdır. Birini biçimlendirdiğin zaman biçimlendirdiğin bölüm silinir. C diskini silmediysen Windows üstüne Windows kurulur gibi olur ama eski Windows falan Windows.old klasörüne taşınır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı