0x80070424 hatası ve Windows Update hizmeti yok

SSD 21GB boş alanım var, o sorun olur mu?

Yetmeyecek olursa kurulum gelince söyler zaten ama bence 21 GB az. Bana kalırsa önemli şeylerini oyunlarını falan D'ye at eğer D diski biraz boşsa. C diskini biçimlendir en azından temiz olsun.

Yetmeyecek olursa kurulum gelince söyler zaten ama bence 21 GB az. Bana kalırsa önemli şeylerini oyunlarını falan D'ye at eğer D diski biraz boşsa. C diskini biçimlendir en azından temiz olsun.

Ben yazılımcıyım ve her iki diskte de şirket verileri, projeleri vs. var ve nerede bilmiyorum. Sıfırdan kurulum da inanılmaz vaktimi alır. Ondan dolayı formattan uzak kalmak istiyorum.

Ben yazılımcıyım ve her iki diskte de şirket verileri, projeleri vs. var ve nerede bilmiyorum. Sıfırdan kurulum da inanılmaz vaktimi alır. Ondan dolayı formattan uzak kalmak istiyorum.

Anladım, format ekranında verilerinizi silmeseniz bile bazı dosyalar, uygulamalar çalışmayabilir çünkü onların Regedit girdisi de var, appdata girdileri var, hizmetleri var. Attığım rehberi denediniz mi Windows Update ile alakalı olanı?

Anladım, format ekranında verilerinizi silmeseniz bile bazı dosyalar, uygulamalar çalışmayabilir çünkü onların Regedit girdisi de var, appdata girdileri var, hizmetleri var. Attığım rehberi denediniz mi Windows Update ile alakalı olanı?

Sorunu bu forumda bir şekilde çözdüm, bir BAT dosyası çalıştırarak. Windows Update kısmında sonsuza kadar loading... Dönüyor. Yüklenmiyor hiçbir şey. Microsoft Store'dan bir program indirmek istediğimde '0x80246008' hatası veriyor şu an.

Sorunu bu forumda bir şekilde çözdüm, bir BAT dosyası çalıştırarak. Windows Update kısmında sonsuza kadar loading... Dönüyor. Yüklenmiyor hiçbir şey. Microsoft Store'dan bir program indirmek istediğimde '0x80246008' hatası veriyor şu an.

BAT dosyasının içerisinde hangi kodlar vardı? Şu an Windows Update hizmeti gözüküyor mu? Windows Update için bu hizmetler açık mı?

• Windows Update.
  • Windows Update medic hizmeti.
  • Orchestrator Hizmeti'ni güncelleştir.
  • Windows modül yükleyicisi.
Microsoft Store için bu hizmetler açık mı?

• Windows Lisans Yöneticisi Hizmeti.
  • Microsoft Store Yükleme Hizmeti.
  • İstemci lisans hizmeti (ClipSVC)
  • AppX deployment service (AppXSVC)
Wsreset'i çalıştırabilirsin.

Sistem geri yükleme de deneyebilirsin.

BAT dosyasının içerisinde hangi kodlar vardı? Şu an Windows Update hizmeti gözüküyor mu? Windows Update için bu hizmetler açık mı?

• Windows Update.
  • Windows Update medic hizmeti.
  • Orchestrator Hizmeti'ni güncelleştir.
  • Windows modül yükleyicisi.
Microsoft Store için bu hizmetler açık mı?

• Windows Lisans Yöneticisi Hizmeti.
  • Microsoft Store Yükleme Hizmeti.
  • İstemci lisans hizmeti (ClipSVC)
  • AppX deployment service (AppXSVC)
Wsreset'i çalıştırabilirsin.

Sistem geri yükleme de deneyebilirsin.

Kodlar şunlar:

[CODE]@ECHO OFF echo . echo Simple Script to reset Windows updates components-credits to Shawn Brink for the commands. echo . PAUSE echo . set b=0 :bits set /a b=%b%+1 if %b% equ 3 ( goto end1 ) net stop bits echo Checking the bits service status. sc query bits | findstr /I /C:"STOPPED" if not %errorlevel%==0 ( goto bits ) goto loop2 :end1 cls echo. echo Failed to reset Windows Update due to bits service failing to stop echo Please run the script as administartor by right clicking the WuReset file or your BITS service isn't responding. echo. pause goto Start :loop2 set w=0 :wuauserv set /a w=%w%+1 if %w% equ 3 ( goto end2 ) net stop wuauserv echo Checking the wuauserv service status. sc query wuauserv | findstr /I /C:"STOPPED" if not %errorlevel%==0 ( goto wuauserv ) goto loop3 :end2 cls echo. echo Failed to reset Windows Update due to wuauserv service failing to stop. echo. pause goto Start :loop3 set app=0 :appidsvc set /a app=%app%+1 if %app% equ 3 ( goto end3 ) net stop appidsvc echo Checking the appidsvc service status. sc query appidsvc | findstr /I /C:"STOPPED" if not %errorlevel%==0 ( goto appidsvc ) goto loop4 :end3 cls echo. echo Failed to reset Windows Update due to appidsvc service failing to stop. echo. pause goto Start :loop4 set c=0 :cryptsvc set /a c=%c%+1 if %c% equ 3 ( goto end4 ) net stop cryptsvc echo Checking the cryptsvc service status. sc query cryptsvc | findstr /I /C:"STOPPED" if not %errorlevel%==0 ( goto cryptsvc ) goto Reset :end4 cls echo. echo Failed to reset Windows Update due to cryptsvc service failing to stop. echo. pause goto Start :Reset Ipconfig /flushdns del /s /q /f "%ALLUSERSPROFILE%\Microsoft\Network\Downloader\qmgr*.dat" del /s /q /f "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\qmgr*.dat" cd /d %windir%\system32 if exist "%SYSTEMROOT%\winsxs\pending.xml.bak" del /s /q /f "%SYSTEMROOT%\winsxs\pending.xml.bak" if exist "%SYSTEMROOT%\winsxs\pending.xml" ( takeown /f "%SYSTEMROOT%\winsxs\pending.xml" attrib -r -s -h /s /d "%SYSTEMROOT%\winsxs\pending.xml" ren "%SYSTEMROOT%\winsxs\pending.xml" pending.xml.bak ) if exist "%SYSTEMROOT%\SoftwareDistribution.bak" rmdir /s /q "%SYSTEMROOT%\SoftwareDistribution.bak" if exist "%SYSTEMROOT%\SoftwareDistribution" ( attrib -r -s -h /s /d "%SYSTEMROOT%\SoftwareDistribution" ren "%SYSTEMROOT%\SoftwareDistribution" SoftwareDistribution.bak ) if exist "%SYSTEMROOT%\system32\Catroot2.bak" rmdir /s /q "%SYSTEMROOT%\system32\Catroot2.bak" if exist "%SYSTEMROOT%\system32\Catroot2" ( attrib -r -s -h /s /d "%SYSTEMROOT%\system32\Catroot2" ren "%SYSTEMROOT%\system32\Catroot2" Catroot2.bak ) if exist "%SYSTEMROOT%\WindowsUpdate.log.bak" del /s /q /f "%SYSTEMROOT%\WindowsUpdate.log.bak" if exist "%SYSTEMROOT%\WindowsUpdate.log" ( attrib -r -s -h /s /d "%SYSTEMROOT%\WindowsUpdate.log" ren "%SYSTEMROOT%\WindowsUpdate.log" WindowsUpdate.log.bak ) sc.exe sdset bits D:(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;AU)(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;PU) sc.exe sdset wuauserv D:(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;SY)(A;;CCDCLCSWRPWPDTLOCRSDRCWDWO;;;BA)(A;;CCLCSWLOCRRC;;;AU)(A;;CCLCSWRPWPDTLOCRRC;;;PU) regsvr32.exe /s atl.dll regsvr32.exe /s urlmon.dll regsvr32.exe /s mshtml.dll regsvr32.exe /s shdocvw.dll regsvr32.exe /s browseui.dll regsvr32.exe /s jscript.dll regsvr32.exe /s vbscript.dll regsvr32.exe /s scrrun.dll regsvr32.exe /s msxml.dll regsvr32.exe /s msxml3.dll regsvr32.exe /s msxml6.dll regsvr32.exe /s actxprxy.dll regsvr32.exe /s softpub.dll regsvr32.exe /s wintrust.dll regsvr32.exe /s dssenh.dll regsvr32.exe /s rsaenh.dll regsvr32.exe /s gpkcsp.dll regsvr32.exe /s sccbase.dll regsvr32.exe /s slbcsp.dll regsvr32.exe /s cryptdlg.dll regsvr32.exe /s oleaut32.dll regsvr32.exe /s ole32.dll regsvr32.exe /s shell32.dll regsvr32.exe /s initpki.dll regsvr32.exe /s wuapi.dll regsvr32.exe /s wuaueng.dll regsvr32.exe /s wuaueng1.dll regsvr32.exe /s wucltui.dll regsvr32.exe /s wups.dll regsvr32.exe /s wups2.dll regsvr32.exe /s wuweb.dll regsvr32.exe /s qmgr.dll regsvr32.exe /s qmgrprxy.dll regsvr32.exe /s wucltux.dll regsvr32.exe /s muweb.dll regsvr32.exe /s wuwebv.dll regsvr32 /s wudriver.dll netsh winsock reset netsh winsock reset proxy :Start net start bits net start wuauserv net start appidsvc net start cryptsvc echo Task completed sucessfully!Please restart your computer and check for the updates again. PAUSE[/CODE]

Windows Update gözüküyor ve çalışıyor. Windows Update Medic gözükmüyor. Orchestrator Hizmeti'ni güncelleştir gözükmüyor. Windows modül yükleyicisi gözüküyor ve çalışıyor.

Windows Lisans Yöneticisi Hizmeti gözükmüyor. Microsoft Store Yükleme Hizmeti gözüküyor ve çalışıyor. İstemci lisans hizmeti (ClipSVC) gözüküyor fakat çalışmıyor, onu çalıştıracağım. AppX deployment service (AppXSVC) gözüküyor, çalışıyor

Wsreset'i çalıştırdım. Bilgisayarı yeniden başlatacağım.

@tarık0634 Windows Update hizmetlerini ve bileşenlerini açan bir kodmuş. Diğer hizmetlerin kaybolması çok tuhaf, ne oldu da silindi ki o hizmetler?

@tarık0634 Windows Update hizmetlerini ve bileşenlerini açan bir kodmuş. Diğer hizmetlerin kaybolması çok tuhaf, ne oldu da silindi ki o hizmetler?

Sorun aylar önce başladı ben ciddiye almamıştım. Aylar önce de virüs girmişti bilgisayarıma. Malware ile kaldırdım. Sanırım o virüs bazı sistem dosyalarını sildi. Ya da malware sildi. Format attım. Yapacak bir şey yok. İlgin için teşekkür ederim <3. @Prime777

Fakat nedendir bilmem vega 8 apu ekran kartından GTX 1650'ye geçmeme rağmen bir yavaşlık söz konusu.

Fakat nedendir bilmem Vega 8 APU ekran kartından GTX 1650'ye geçmeme rağmen bir yavaşlık söz konusu.

Yavaşlığın ekran kartı ile alakasını olduğunu düşünmüyorum ama sürücüleri yükleyebilirsin chipset falan.

Ayrıca görev yöneticisinden gördüğüm kadarıyla "CompatTelRunner.exe" adlı program çok fazla işlemciye yük bindiriyor. Sık sık değil amayine de arada zorluyor.

Yavaşlığın ekran kartı ile alakasını olduğunu düşünmüyorum ama sürücüleri yükleyebilirsin chipset falan.

Yükledim tümünü. Ekran kartını dün sıfır aldım zaten. Ekran kartı ile ilgili olmaması gerekiyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı