Çözüldü Steam 1.1 Gbps internetin tamamı kullanılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ivar Lothbrok

Hectopat
Daha fazla  
Hız testi yaptığımda internet hızım tam 1.1 Gbps gözüküyor. Ama Steam'de indirme hızı olarak çıktığı yer maximum 799 Mbit/sn olarak gözüküyor. Herhangi bir hız sınırlaması yok Steam'de. Nasıl tüm hızı kullanabilirim?

Ekran Görüntüsü (19).png

Ekran Görüntüsü (20).png

Çözüm
Hız testleri maksimumu gösteriyor ama indirme hızı; Steam sunucusunun limiti, bağlantı kayıpları ve donanım (disk, modem, ethernet) gibi faktörlerden etkilenir. 1 Gbit bağlantıda 600–800 Mbit arası indirme hızı gayet normaldir.
Aynı şeyi yaşıyor ve nedenini anlamıyorum. 1GBit internet kullanıp 600MBit ile indirme yapabiliyorum. 500Mbit kullanırken böyle değildi.

Normal hocam, tamamı genelde alınamıyor. Ben 200 mbps internet kullanıyorum indirirken 130-150 ile indiriyorum. Bazen 60-70 lere dahi düşüyor.

Eğer 1000 mbps internet ile 300-400 mbps indirsen o zaman problem vardı.
Normalse tamamdır hocam teşekkür ederim ama çok saçma olay.A
Aynı şeyi yaşıyor ve nedenini anlamıyorum. 1GBit internet kullanıp 600MBit ile indirme yapabiliyorum. 500Mbit kullanırken böyle değildi.
Aynen öyle, ben neden 300 Mbit daha yavaş indirmek zorunda kalıyorum bu interneti kullanıyorsam? Çok saçma dediğin gibi.

Hız testleri maksimumu gösteriyor ama indirme hızı; Steam sunucusunun limiti, bağlantı kayıpları ve donanım (disk, modem, ethernet) gibi faktörlerden etkilenir. 1 Gbit bağlantıda 600–800 Mbit arası indirme hızı gayet normaldir.
Tamamdır hocam öğrendiğim iyi oldu sağolasın.

Steam'de indirme limiti var, yüksek hızlarda DDoS yemiş gibi oluyor sistem, istediğini yap işe yaramaz.

Pek fark olacağını sanmıyorum ancak Steam ayarlarından İndirmeler>indirme bölgesi kısmından yaşadığınız şehire en yakın olanı seçebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı