1.6 DCI vs 1.6 TDI

Katılım
18 Mayıs 2020
Mesajlar
216
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
1.6 dci vs 1.6 tdi bu motorlardan hangisinin ömrü daha uzun, bir de tdi motor niye bu kadar çok kullanılıyor, 1.6 multijet 1.6 tdi motordan daha sağlam diyorlar ne kadar doğru. Siz olsanız hangisi tercih ederdiniz nedeni nedir?
 
1.6TDİ.

1.6dci motor da fena değil, güzel motorlar. Artık yeni nesil olduklarından dolayı o kadar fark yok aralarında. 1.6Mjet'in diğerlerinden hızlı olmasının sebebi kasanın hafifliği (egea) ve emisyon değerleri olabilir.

1.6tdi hem az yakıp çok kaçıyor, Passat-SuperB gibi D segmenti otomobillerde de kullanılıyor. Dediğim gibi tercihim 1.6tdi.

1.6dci çift Turbo'lu 160HP versiyonu bulursanız onu da tercih edebilirsiniz.
 
1.6 dCi'ler sıkıntılı oluyor çoğunlukla. Alacaksan 1.5 dCi. Diğer motorlar arasından ise tercih yapmak zor. Hepsi güzel motorlar. Arabaya göre tercih yapılmalı.
 
Araba alma gibi bir imkanım yok yaş olarak imkan olarak da bir tartışma dönmüştü biri multijet motorlar daha sağlam taksiciler bu yüzden tercih ediyor demişti diğer kişi tdı motor ile sadece standart bakım yaptırdım 270 bin km devirdim demiştir diğer kişi ise dci motor ile 500 bin km deviriyor demişti ondan sordum.
 
DCI'da TDI'da çok tatlı motorlar. Dizel sonuçta ikisi de.

Yalnız Fransızları tebrik etmek lazım. Gerçekten çok hızlı geliştiler bir anda. Özellikle 2015'ten sonra uçtu adamlar resmen.
 

Geri
Yukarı