1 aylık Rampage R74 Klavye deneyimim

1 Aylık Rampage R74 Klavye deneyimim

Bu gün tam 1 ay oluyor bu klavyeyi kullanalı. Geçen ayın 17'sinde elime ulaşmıştı. Bu link üzerinden almıştım.
Ben aldığımda %50 indirim vardı ve 150 TL civarıydı. Şimdi indirim bitmiş + zamlanmış.

Klavye ile ilgili görüşüm ve hakkında temel bazı bilgiler:
Aldığım zamanki fiyatına göre gayet iyi bir klavye aslında. Rampage markası ne kadar önerilmese de benim gibi öyle rekabetçi oyunlarda takılmayıp gününün çoğunluğunu Minecraft'da yapı yaparak, Half-Life, Garry's Mod, Sven Co-op tarzı eski oyunları oynayarak ve Technopat Sosyal'de takılarak geçiren birisi için yeterli ve iyi bir klavye olduğunu düşünmekteyim.
Klavye 3 renk ışığa sahip. En sol tarafında yeşil ışık, ortasında kırmızı, numpad tarafında yani sağda mavi ışık var. Bu ışıkların parlaklığı 3 kademe olarak azaltılıp arttırılabiliyor. Ben fazla aydınlığı sevmediğim için ya kapatırım ya da en kısıkta kullanırım genelde.
Bu klavyede ">" işaretini koyduğumuz tuş bulunmamakta. Bunun yerine Shift tuşunu daha geniş yapmışlar. Daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Aynı anda birden fazla tuşa basarken sorun yaşıyordum eski klavyemde. Bu klavyede öyle bir sorun yok. Elim yettiğince basabildiğim kadar tuşa aynı anda basmayı denedim. Tahminimce neredeyse tümü çalışıyordur. Ben klavyenin yarısından az fazlasına basabilmiştim. Hepsi de algılandıydı. Yani bu konuda sorunu yok.
Kenarları metal ve kullanırken sağlam olduğu hissiyatına kaptırıyor. Ayrıca sıradan ofis klavyelerine kıyasla ağır. Bu yüzden buzun üstünde kayan insanlar gibi masada oradan buraya kayıp durmuyor.

Klavyenin barındırdığı temel özellikler:
- Işıkların parlaklığı ayarlanabiliyor ve ışıklar kapatılabiliyor. FN + PgUp parlaklığı arttırıyor, FN + PgDn Parlaklığı kısıyor. Hiç bir tuşa basmadan sadece Pause Break tuşuna basılırsa da ışıklar tamamen kapanıyor.
- Multimedya tuşu desteği mevcut. FN + F1,F2,F3 gibi F12'ye kadar giden kombinasyonlar ile kullanılabiliyor. Klavyeyi satın alırsanız veya görsellerine bakarsanız bu tuşların üzerinde ne işe yaradıklarını gösteren simgeler de mevcut.
- Birden fazla tuşa aynı anda basılabiliyor. Test ettim, klavyenin yarısından fazlasına bastım ve hepsini de algıladı.
- 3 renk ışığa sahip. Bunlar yeşil, kırmızı ve mavi renkte ışıklardır.
- Metal çerçeveye sahip ve alt kısmında bir türlü bilek desteği işlevini gören bir metal kısım var. Bilek destekleri kadar olmasa da iş görüyor bence.

Klavyede bulduğum bazı kusurlar ve rahatsız edici yönleri:
A tuşunun kaplamasında ekrandaki 1 pixel kadar yani çok küçük bir boya eksiği var. Aynı şey bazı tuşlarda da mevcuttu fakat fazla önemli bir durum değil. Soldaki Shift tuşu basınca bazen gıcırdıyor ve bazen rahatsız edebiliyor. Ayrıca bir de bilmediğim bir kombinasyonu var galiba. Tuşları falan değiştiriyor. Bazen oyunun ortasında W,A,S,D tuşları yön tuşları ile yer değiştiriyor ve klavyeyi çıkar-tak yapmadan düzelmiyor. Kullanım kılavuzunda muhtemelen yazıyordur bu kombinasyonlar fakat ben hiç okumadım. Ben olsam böyle gereksiz bir kombinasyon eklemem fakat. Ayrıca klavyenin kaymaması için altına koyulan şeyler masada siyah izler bırakıyor. Sık sık masayı siliyorum bu yüzden.

Evet. Sona yaklaşmış bulunmaktayız. Kendi görüşümü de ekleyip bitireceğim. Daha önce de dediğim gibi aldığım fiyata göre gayet iyiydi. Fakat şuan 200'ün üstünde ve bu fiyata alınacağını düşünmüyorum. İndirim beklenip 200 veya altına inerse o zaman almanızı öneririm alacak iseniz. Tuş hissiyatı olarak iyi diyebilirim. Mekanik hisli olarak belirtilmiş. Biraz sesli gibi fakat eski klavyeme kıyasla daha tok bir sesi var. Hoşuma gidiyor açıkçası. Bir de klavyedeki harflerin yazı fontu çok hoşuma gitti.

Bu kadardı. İlk incelemem oldu. Kusurlarım ve hatalarım olabilir. Bunları bana söylerseniz ileride yazacağım incelemelerde bunlara dikkat ederim. İyi günler ve iyi sosyaller dilerim. Lütfen aşağıda markayı önermediğinizle ilgili şeyleri belirtmeyin. Dediğim gibi beklentiler fazla değil ise alınabilir bir ürün.

27.02.2022:
Bu tuşlardaki boya cidden dayanıksız. Klavyeyi siliyorum yanlardan siliniyor sürekli. Sadece üst boyayı dayanıklı yapmışlar. Tuşların yanları dökülüyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı