1 Gbps interneti olanlar o hızda ne yapıyor?

Bu noktada yanlışınız var. İnternet hızı havadan gelmiyor. Aldığınız hizmetin diğer tarafta bir karşılığı var. Bağlı olduğunuz santralde kapasite arttırımına gidilmezse 200 yerine 1000 alamazsınız. Velev ki aldınız hem stabil olmaz hem de diğer insanların stabil internetleri de bozulur.

Ya tamam kurduğum cümle çok fazla düzgün değildi ben de biliyorum biraz atarak söylediğimi ama, şu anki teknolojiye bakılırsa ve doğru düzgün çalışan bir firma profili düşünülürse ortaya bu sonuç çıkıyor demek istiyorum.

Bu konuda TurkNet'e helal olsun. 140 TL'ye adamlar GigaFiber veriyor ve modem de ücretsiz. Bu hizmet her vatandaşın hakkıdır. Ben bunu bilirim, bunu söylerim. Fakat bu gayret yok. Örnek olarak KabloNet'i arıyorum, hemen sonra beni D-Smart arıyor. Diyor ki siz KabloNet'i aramışsınız, size biz internet verelim. Sanki ben onları aradım. Gelenler GigaFiber keyfi sürecek, gelmeyenler de bizim gibi surunecek. Hem de daha fazla para ödeyecek. Oturduğum evin 90 metre ilerisinde Superonline fiberi geçiyor. 70 metre ilerisinde KabloNet var. İmza toplayıp gittim yine de getirmediler. Yani medeni kanunlara göre medeni insanlar gibi dilekçe ile imza toplayıp gittim. Yapacak bir şey yok.

Bu konuda TurkNet'e helal olsun. 140 TL'ye adamlar GigaFiber veriyor ve modem de ücretsiz. Bu hizmet her vatandaşın hakkıdır. Ben bunu bilirim, bunu söylerim. Fakat bu gayret yok. Örnek olarak KabloNet'i arıyorum, hemen sonra beni D-Smart arıyor. Diyor ki siz KabloNet'i aramışsınız, size biz internet verelim. Sanki ben onları aradım. Gelenler GigaFiber keyfi sürecek, gelmeyenler de bizim gibi surunecek. Hem de daha fazla para ödeyecek. Oturduğum evin 90 metre ilerisinde Superonline fiberi geçiyor. 70 metre ilerisinde KabloNet var. İmza toplayıp gittim yine de getirmediler. Yani medeni kanunlara göre medeni insanlar gibi dilekçe ile imza toplayıp gittim. Yapacak bir şey yok.
Hocam bu ülkede insanlar interneti kullansın diye altyapı çekilmiyor sırf kar amaçlı altyapı çekiliyor. İstanbul'da oturuyorum ADSL dışı internet henüz daha kullanamadım dayanamayıp dilekçe verdim Ağustos başından beri buraya dolap kuruyorlar hala bitmedi çalışma ki Türk Telekom, SuperOnline, Turknet istese ülkenin en ücra köşesinden en büyük iline kadar her yeri fiber ile kaplar ama adamlar kendi cebini düşünüyor yapacak bir şey yok.

Hocam bu ülkede insanlar interneti kullansın diye altyapı çekilmiyor sırf kar amaçlı altyapı çekiliyor. İstanbul'da oturuyorum ADSL dışı internet henüz daha kullanamadım dayanamayıp dilekçe verdim Ağustos başından beri buraya dolap kuruyorlar hala bitmedi çalışma ki Türk Telekom, SuperOnline, Turknet istese ülkenin en ücra köşesinden en büyük iline kadar her yeri fiber ile kaplar ama adamlar kendi cebini düşünüyor yapacak bir şey yok.
Ben de İstanbul'da oturuyorum ve oturduğum sokaktan ortalama 15 kişiden imza toplayarak bir dilekçe hazırladım. Türk telekom müdürlüğüne gittim verdim. Adamın bana dediği şey şu oldu "Siz bu dilekçeyi verseniz de vermeseniz de biz programımızdan şaşmayız." Bu senin ne durumda olduğun benim umrumda değil, sen batsan da çıksan da ben parama bakarım demek bence. Evimin yanındaki caddeye fiber hat döşendi, 100 metre ilerimde fiber saha dolabı var ve ben hala 2100 metre ötedeki saha dolabına bağlıyım, ADSL kullanmak zorundayım. Türk Telekom saçmalıkları bitmez.

ISS'ler 3-5 tane semte 1 Gbps gibi abartı bir hız vereceklerine şehir geneline 200-300 Mbps'lik altyapı kursalar daha iyi değil mi?
Tam aksine o 1 Gbps altyapıyı her eve her bireye versinler. Bu milletin başına ne geldiyse birilerinin şükredin kanaat edin demesine biat etmekten geldi. Neden daha fazlasını insanlar kendilerine layık görmüyorlar? Mesela ben 100 Mbps değil de 1000 Mbps upload istiyorum.

Ekran Görüntüsü (93).png

Tam aksine o 1 Gbps altyapıyı her eve her bireye versinler. Bu milletin başına ne geldiyse birilerinin şükredin kanaat edin demesine biat etmekten geldi. Neden daha fazlasını insanlar kendilerine layık görmüyorlar? Mesela ben 100 Mbps değil de 1000 Mbps upload istiyorum.

Eki Görüntüle 1530407

Keşke dediğiniz gibi olsa ama maalesef siz 1000MBPS uploadınız olmadığına üzülürsünüz ben de 12Mbps'lik downloadımdan 1Mbps download aldığıma :)

Dosya Ekleri

• 11111111.PNG
    11111111.PNG
    309,2 KB · Görüntüleme: 35
siz 1000MBPS uploadınız olmadığına üzülürsünüz
Çünkü verdiğim vergilerle daha iyi hizmet alabileceğimi ve bu hizmetin bana verilmesi gerektiğini düşünüyorum ve talep ediyorum. Ama milletimiz çoğunluğu birilerinin şükredin kannat edin demesine istinaden taleplerinden isteklerinden feragat ediyor. Maalesef bu şekilde hiç bir şekilde daha iyi hizmetler vermezler. Nasıl olsa sesleri çıkmıyor, memnunlar, niye yapalım ki diyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı