Çözüldü 1 Ms vs 5 ms

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GeraltOfSiva

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,
165 1 ms ve 240 4 ms arasında kalmıştım.
240 aldım şu an kargolanıyor nedir bu aradaki mili farklar? Netleşiyor mu düşman mı daha çabuk geliyor ne oluyor? O kadar önemli mi gerçekten.

Çözüm
Birisi görüntüyü 1ms de aktarırken diğeri 4ms de aktarıyor. Bence arada fark edilebilecek kadar fark yok. Hertz ise monitör görüntüyü saniyede 165 kere yenilerken diğerinde saniyede 240 kere yeniliyor. Mantıklı olani 240Hz olanı almışsınız.
Bunun bir kaynağını atar mısın?
Renklerle Hz değiştirdiniz ya helal olsun .d
Blurbusters forumlarında çok kez tartışıldı, ayrıca ekranda görüntü değiştiğinde değişen tek şeyin piksellerin renk durumu olduğunun farkındasın değil mi?
Eğer bir piksel 4Ms ve altında renk değiştiremezse nasıl görüntünün bir saniyede 240 kez değişmesini bekleyebilirsin ki, matematiğe ve fiziğe aykırı.

Yani sen diyorsun ki 240 Hz 4 ms diye 60 Hz'den farkı yok mu?
Peki 1 ms nasıl oluyor o zaman? Sonuçta zaman akıyor biz 4 ms yi ayırt edebilir miyiz?

Yani sen diyorsun ki 240 Hz 4 ms diye 60 Hz'den farkı yok mu?
Peki 1 ms nasıl oluyor o zaman? Sonuçta zaman akıyor biz 4 ms yi ayırt edebilir miyiz?
Yok hayır öyle demiyorum, 144-240 arası stabil olmayan bir deneyim elde edersin, ortalama 7Ms olsa tepki süresi 144Hz gibi davranmış olur çoğu durumda. 60Hz için üst sınır 16,6Ms dir.

Bu zaten GTG değil mi?
.
@Procon1337
Aa evet GTG ymiş iyi mi yani lütfen iyi de :(
Kafaya takmana gerek yok :), gelsin iade etmek için 14 gün süre veriyor yasalar sana, tahminim memnun kalacağın yönünde.

Hayır şimdi sen demiştin ya GtG ucu ucuna kurtarır dedin ya o akıcılığı verir mi mouseyi döndürdüğün de.
Dediğim gibi ortalama 170Hz kadar akıcı olur monitörün, uygun koşullarda daha da akıcı hissetirir. Yani her türlü kardasın 165Hz almayarak :). İyi günlerde kullan.

Tamam teşekkürler bu iyi oldu. Zaten parayı ben ödemiyorum :)
@Procon1337 Çok fazla sıktım biliyorum da son bir sorum var bir 10 15 hz arttırsam 1024 768 zaten çözünürlüğüm sıkıntı olur mu? 180 gibi mi görünür.

Tamam teşekkürler bu iyi oldu. Zaten parayı ben ödemiyorum :)
@Procon1337 Çok fazla sıktım biliyorum da son bir sorum var bir 10 15 hz arttırsam 1024 768 zaten çözünürlüğüm sıkıntı olur mu? 180 gibi mi görünür.
Aman yarabbi, sen CS:GO mu oynayacaksın o monitörde? 27" CS:GO için çok büyük ayrıca 1024x768 kör edebilir 27" bir ekranda. Eğer hedefin CS:GO da profesyonel olmak vs. ise curved asla tavsiye etmiyorum bilgin olsun, kas hafızası geliştirmen çok zor curved ekranlarda. Soruna gelecek olursam, bilemeyiz muhtemelen şuanki monitöründen sonra her halükarda çok daha iyi olacak.

27 Inc bana pek dokunmaz şu an 27'den daha büyük ekranım :D. Ben ağlayacağım ya çok yanlış yapmışım. Gerçi aslında RPG falanda bayağı oynuyorum oyun kalmadı öyle çok profesyonel değil de Faceit'te 7 lvlim.
İyi de kör etmek nasıl oluyor gözlerime zararlı mı yani o zaman geri mi alayım 1920 1080 yani?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı