1 sene mezuna kalmak büyük bir kayıp mı?

Şu anda ailem yüzünden istemediğim bir işte çırak olarak olarak devam ediyorum fakat bu böyle gitmeyecek gibi. Hiçbir sosyal hayatım falan kalmadı. Ben hayalimdeki meslek veterinerlik için 1 sene mezuna kalıp çalışmak istiyorum. 1 sene mezuna kalmak büyük bir kayıp mı, 1 senede iyi yerlere gelinir mi?

Valla dostum nerede çırak olduğuna bağlı. Sanayide çıraksan 5-6 seneye 1 ev 1 araba alırsın. Ama ben veteriner olmak istiyorum diyorsan 1 değil 2 sene bile mezuna kal. Üniversite gelecek yaşantını tamamen etkiliyor. 30-40 yaşında üniversiteye giden insanlar var. Hiç bir şey için geç kalmazsın.

Vallahi dostum nerede çırak olduğuna bağlı. Sanayide çıraksan 5-6 seneye 1 ev 1 araba alırsın. Ama ben veteriner olmak istiyorum diyorsan 1 değil 2 sene bile mezuna kal. Üniversite gelecek yaşantını tamamen etkiliyor. 30-40 yaşında üniversiteye giden insanlar var. Hiçbir şey için geç kalmazsın.

Sanayi kadar para kazandıran bir yerde çıraklık yapmıyorum. Yani eğer veteriner olursam şuanki işten kat kat fazla kazanacağım kesin.

Şu anda ailem yüzünden istemediğim bir işte çırak olarak olarak devam ediyorum fakat bu böyle gitmeyecek gibi. Hiçbir sosyal hayatım falan kalmadı. Ben hayalimdeki meslek veterinerlik için 1 sene mezuna kalıp çalışmak istiyorum. 1 sene mezuna kalmak büyük bir kayıp mı, 1 senede iyi yerlere gelinir mi?
Bütün hayatını hiç istemediğin bir işte ustalık yaparak mı geçirmek istersin yoksa 1 seneni heba edip kalan hayatını mutlu olduğun bir işte çalışarak mı sürdürmek istersin ?

Nerede çıraklık yapıyorsun hocam sanayide mi yoksa herhangi bir esnafta mı? Sanayide isen bence hiç bırakma devam et sanayide çok para var artık. Lise 1'e giderken liseyi bırakan arkadaşımın şu anda hem evi hem de BMW arabası var ben ise makine mühendisliği okuyorum şu an kartımda 11 TL var. 😅

Dostum aynısını bende yaptım geçen ki sınava yaklaşık 5 ay kala çalışmaya başladım, ve önümde 1 sene var 1,5 sene çalışacağım. Kötü düşüncelere kapılma sadece çalışmaya devam et neyi istiyorsan onu istemeye devam et.

Nerede çıraklık yapıyorsun hocam sanayide mi yoksa herhangi bir esnafta mı? Sanayide isen bence hiç bırakma devam et sanayide çok para var artık. Lise 1'e giderken liseyi bırakan arkadaşımın şu anda hem evi hem de BMW arabası var ben ise makine mühendisliği okuyorum şu an kartımda 11 TL var. 😅
Yok hocam ya bilgisayar/kamera montajı yapan biryerde. Parası o kadar fazla değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı