1 sene mezuna kalmak büyük bir kayıp mı?

Nerede çıraklık yapıyorsun hocam sanayide mi yoksa herhangi bir esnafta mı? Sanayide isen bence hiç bırakma devam et sanayide çok para var artık. Lise 1'e giderken liseyi bırakan arkadaşımın şu anda hem evi hem de BMW arabası var ben ise makine mühendisliği okuyorum şu an kartımda 11 TL var. 😅
Maalesef her şey para değil.

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama ailem anlamıyor.
Dostum bence değer ben 27 yaşındayım bu sene olmazsa seneye devam edeceğim daha bu sene 3 ay hazırlanma sürecim oldu daha önce aile sıkıntılarım yüzünden bende hazırlanmadim açıktan okudum. Ama mühendislik hayalim var hala kazanmak için çabalıyorum sende vazgeçme elinden geleni yap

Yok hocam ya bilgisayar/kamera montajı yapan bir yerde. Parası o kadar fazla değil.

O zaman sınava çalış hocam.

Maalesef her şey para değil.

Bence Türkiye'de artık her şey para. Zamanında sanayide o kadar para olduğunu bilsem çok yüksek ihtimalde bende sanayiye girerdim. İşe girdiğimde alacağım maaş 30K TL bir Egea almak için 3 sene çalışmam lazım ki net maaşımdan 1 kuruş bile harcamam lazım ama enflasyon diye bir gerçekte olduğu için muhtemelen 5 seneyi bulur.

Dostum bence değer ben 27 yaşındayım bu sene olmazsa seneye devam edeceğim daha bu sene 3 ay hazırlanma sürecim oldu daha önce aile sıkıntılarım yüzünden bende hazırlanmadim açıktan okudum. Ama mühendislik hayalim var hala kazanmak için çabalıyorum sende vazgeçme elinden geleni yap.

Ben mezuna kalsam rahat çalışabilirim. Fakat ailem ders çalışmayacağımı falan düşünüyor. Umarım bende hayalimin peşinden giderim.

O zaman sınava çalış hocam.

Bence Türkiye'de artık her şey para. Zamanında sanayide o kadar para olduğunu bilsem çok yüksek ihtimalde bende sanayiye girerdim. İşe girdiğimde alacağım maaş 30K TL bir Egea almak için 3 sene çalışmam lazım ki net maaşımdan 1 kuruş bile harcamam lazım ama enflasyon diye bir gerçekte olduğu için muhtemelen 5 seneyi bulur.
O halde büyük düşünüp yurtdışında çalışmaya bak makine mühendisliğinin çalışma alanı oldukça fazla. Sanayide çalışan adamın para kazanması için başka hayatının olmaması gerekiyor.
Ayrıca itibar da söz konusu bu durumda tabii ki. En basitinden toplum algısını sana şöyle açıklayayım sence sanayide usta olana mı kız verirler yoksa herhangi bir firmada çalışan makine mühendisine mi ?

O halde büyük düşünüp yurt dışında çalışmaya bak makine mühendisliğinin çalışma alanı oldukça fazla. Sanayide çalışan adamın para kazanması için başka hayatının olmaması gerekiyor.
Ayrıca itibar da söz konusu bu durumda tabii ki. En basitinden toplum algısını sana şöyle açıklayayım sence sanayide usta olana mı kız verirler yoksa herhangi bir firmada çalışan makine mühendisine mi?

Zaten yurt dışına çıkmak için çalışıyorum seneye work&travel veya Erasmus+ yapmayı düşünüyorum. İngiltere, İsviçre, Almanya, Fransa gibi ülkelerde hep yakınlarımdan mühendis tanıdığım var o yüzden bir tık daha şanslıyım.

İtibar konusuna gelirsek bence artık aileler kişinin mesleğinden çok aldığı maaşa bakıyor mühendisim deyip 35000 TL maaş alacağına sanayide aylık 80.000 alana verirler kızını.

Zaten yurt dışına çıkmak için çalışıyorum seneye work&travel veya Erasmus+ yapmayı düşünüyorum. İngiltere, İsviçre, Almanya, Fransa gibi ülkelerde hep yakınlarımdan mühendis tanıdığım var o yüzden bir tık daha şanslıyım.

İtibar konusuna gelirsek bence artık aileler kişinin mesleğinden çok aldığı maaşa bakıyor mühendisim deyip 35000 TL maaş alacağına sanayide aylık 80.000 alana verirler kızını.

Bir tık değil fazlasıyla şanslısın Almanca biliyorsan tercihin Almanya'dan yana olsun.

İtibar konusu bence önemli fazlasıyla tabii ki ticaret daha fazla kazandırabilir fakat ben mühendisim demeyi tercih ederim.

Ekleme: Sanayide çalışan adam ilk girdiğinde asgari ücret bile almıyor belki. Mühendis adamın ilk girdiğinde alacağı para 3-4 sene sonra 50 60 bin TL'yi bulur. Senin dediğin 35 bin TL yeni çalışmaya başlamış kısmen tecrübesiz bir mühendisin alacağı para.

Bir tık değil fazlasıyla şanslısın Almanca biliyorsan tercihin Almanya'dan yana olsun.

İtibar konusu bence önemli fazlasıyla tabii ki ticaret daha fazla kazandırabilir fakat ben mühendisim demeyi tercih ederim.

Kesinlikle bende sanayide ameleyim demek yerine büyük bir firmada mühendisim demek isterim tabii ama 2.5 kat daha fazla maaş alacaksam sanayide çalışıyorum derim.

Yabancı dil konusunda şu an İngilizce dışında yabancı dilim yok ama İngilizcem B2 seviyesinde. Şu an aklımda İrlanda ve İngiltere var bakalım.

Ekleme: Sanayide çalışan adam ilk girdiğinde asgari ücret bile almıyor belki. Mühendis adamın ilk girdiğinde alacağı para 3-4 sene sonra 50 60 bin TL'yi bulur. Senin dediğin 35 bin TL yeni çalışmaya başlamış kısmen tecrübesiz bir mühendisin alacağı para.
Hocam ben elektrik elektronik mühendisliği için hazırlanıyorum bir arkadaşım 30 yaşında yeni bitirdi adam 25 bin TL ile başladı ne diyorsun 😂😂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı