1 senede İngilizce öğrenilir mi?

781612

Centipat
Merhaba arkadaşlar ben bu sene üniversite 1.sinifa başlayacağım. Bu zamana kadar okul hayatımda İngilizce ye önem vermedim. Geçer not alıp yoluma baktım. Şimdi eksiklerini hissediyorum. 1 sene gibi sürede haftalık aylık programlar esnek bir şekilde B2 seviye İngilizce düzeyine gelebilir miyim? Şu anlık telefona indirdiğim İngilizce alıştırma oyunlarını oynuyorum. 78 günlük bir seri yaptım tam sıfır değilim bilgi olarak ama sıfıra çok uzakta değilim. Üniversitede ve iş hayatı için İngilizce bana kesinlikle lazım teşekkür ederim şimdiden.

Uygulamalar kelime bilgini geliştirebilir ancak doğrudan ilerlemene yardımcı olamazlar. Genel soruna cevap verecek olursam, hiç bir dilde A-B-C diye bir ayrım yoktur, o ayrımı sınava hazırlık anlamında kullanıyorlar. B2'den kastını yazım-duyum-konuşma işini günlük hayatta rahatlıkla çıkaracak şeklinde algılıyorum ve evet 1 sene içerisinde dilediğini yapabilirsin. Bir sene gerçekten çok uzun bir süre eğer gerçekten her gün bu dile maruz kalıp öğrenmek için çabalarsan öğrenirsin. Kaldı ki öğrenmesi zor olmayan bir dil ve öğretmeni çok fazla.

Not: İnsanlarla sohbet edebileceğin uygulamalar pratiğini artırır.

İngilizce'nin eksikleri ülke dışına çıkılmayacaksa oyunlar içindir birde iş yerleri için tabii.

1 yıl İngilizce yeter mi? Evet yetebilir. Kitap okuyarak ve yazarak kendini de geliştirebilirsin. Şu PDF'ten takip etsen güzel olur;

Kitaptaki konuları çalış. Ünite ünite zaten. Ayrıca üniteye göre de video izlemeyi unutma. Kelime okunuşlarını da iyi öğren.

Merhaba arkadaşlar ben bu sene üniversite 1.sinifa başlayacağım. Bu zamana kadar okul hayatımda İngilizce ye önem vermedim. Geçer not alıp yoluma baktım. Şimdi eksiklerini hissediyorum. 1 sene gibi sürede haftalık aylık programlar esnek bir şekilde B2 seviye İngilizce düzeyine gelebilir miyim? Şu anlık telefona indirdiğim İngilizce alıştırma oyunlarını oynuyorum. 78 günlük bir seri yaptım tam sıfır değilim bilgi olarak ama sıfıra çok uzakta değilim. Üniversitede ve iş hayatı için İngilizce bana kesinlikle lazım teşekkür ederim şimdiden.

Yurt dışına gidince ülkenin dilini öğrenmek için 6 aylık bir süre sunuyolar bence 1 senede İngilizce öğrenilir.

Öğrenmesine öğrenilir. Ünilerin hazırlık bölümünde bir senede elementryden upper inte kadar getiriyorlar ama kendi kendine telefon applerine günde birkaç saat bakarak olmaz.

Bu durumu Üniversite 1. sınıfta fark ediyor olmanız harika. Eğer bu azimle Üniversite bitene kadar istikrarlı çalışırsanız İngilizce sorunun kalmaz. 1 senede yol kat edersin ama İngilizce bir süreçtir. Tıpkı ana dilin Türkçe gibi tam anlamıyla bitti diyemiyorsunuz. Diksiyon ve akıcılık, istikrar istiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı