1 SSD vs 2 SSD

Tek SSD mi iki SSD mi

• Tek SSD

Oy: 9 47,4%
  • İki SSD

Oy: 10 52,6%

• Oy verenlerin toplamı
    19
2 adet özdeş 128 GB SSD için konuşursak. Depolama alanınız 2×128 GB yerine sadece 128 GB olur ancak okuma yazma iki katına çıkar ancak SSD'lerden birinde hasar durumu oluşursa verileri kurtarma seçeneğiniz olmaz.
Sistemi en az 3-4 yıl kullanmayı düşündüğümden ve zaten SSD hızlı, daha hızlısı pek fark etmeyecektir galiba oyun vs için yani gerek yok sanırım.

2 tane NVMe alacağımı sanmıyorum. Hem o kadar hız ile değişen çok bir şey var mı? Belki birkaç saniye hızlı Windows açılması, zaten SSD ile de hızlı açılıyor. Render yapmıyorum. Oyun ağırlıklı. Eğer değerse 500x2 NVMe de alabilirim.
Dediğim gibi bu tarz sistemlerde biraz fantazi işi zaten. istersen 6 tane NVMe al bas raid 0 gibi ütopik şeyler yapılabilir.

1 TB SSD alabiliyorsanız tabii ki 1 TB tek SSD almanızı öneririm. Onun dışında 128'lik bir SSD alacaksanız 2 tane olması daha iyi oluyor. Birinde sistem diğerine ise oyunları kurmak. Çünkü doldukça performansı düşmeye başlıyor. Şahsen sistemimde 4 tane SSD var ve acilen kurtulmak istiyorum. 4 SSD 1 HDD olunca sistem C, D, E, F, G diye uzuyor gidiyor. Karışıyor sonrasında...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı