1 Şubat'tan itibaren ekmek 4 TL'den satılmaya başlanacak

Çalışan halimle döner alamıyordum, simit alıyordum onu da almayacağım oy verenler beter olsun. Ben kendimi doyururum ama çoluk çocuklarına bir gofret alamıyorlar çok iyi oluyor. O çocuklara ve oy vermeyenlere üzülüyorum sadece.
 
Ekmeğin İstanbul'da 5 TL olması demek yakında o fiyatları marketlerde de göreceğiz demek oluyor.
Çalışırken bir adet tavuk döneri, tostu alırken, almadan önce düşünüyordum.
Şimdi ise ayranla beraber 20-25 TL olmuş, öğrenci olmak cidden zor iş.
 
Ee ne olmuş 4 TL olacaksa? Az yiyin az ekmeğin fazlası zararlı. Bu arada sen bir telefonunu çıkartsana hele(!)

Yemiyordum zaten de hocam yumurta ve tavuğa acayip zam geldi böyle olmaz. Bir yumurta yiyorum onu da salın be.
 
Artan maliyetler karşısında ayakta durmakta zorlanan İstanbul’daki fırıncılar, 1 Şubat’tan itibaren bazı bölgelerde ekmeği 3,5-4 TL arasında satmaya başlayacak. Fırıncılar önlem alınmazsa fiyatların 5-6 liralara çıkacağını söylüyor.

İstanbul’da son ekmek zammı 10 Kasım 2020’de yapılmış, 230 gram ekmeğin fiyatı 2 TL’den 2,5 TL’ye çıkarılmıştı. Ancak artan maliyetler üreticileri zorluyor.

Kaynak.

Sofraların vazgeçilmezi temel gıdamız olan ekmeğe zamlar gelmeye devam ediyor, yakında sadece 1 adet ekmeğe 4 TL vereceğiz gibi görünüyor. Bir de bir hatırlatma yapmak isterim, bundan bir kaç ay önce sosyal medyada ekmek 3.5-4TL olacak diye söylentiler çıkmıştı ve buna yalanlama gelmişti, böyle bir şey olamaz diye söylenmişti resmi yerlerden. Ama maalesef bu gidişle olacak gibi görünüyor.
Bu ülkede olmaz denilen neler oldu. Mesela venezuelaya maske götürüldü dendi fakat böyle bir girişin olmadığı venezuela tarafından açıklandı. Orada bir insan evladının oğlu uyuşturucu ticareti yaptı ve unutuldu gitti. Her şeyi yalanlıyorlar, yalanlamadıkları tek şey "pekekeli cehape" :)
 
Bunlar öyle bir çıkmaza girdi ki seçim zamanı bırakın 1-2 ayı, 1 hafta bile sûni rahatlık yaratamazlar artık.

Büyük ihtimalle bu yıl kışa girmeden erken seçim olacak diyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı