1 yıllık HP Pavilion 14-CE3007NT Deneyimim

Merhabalar forum takipçileri. Bugün cihazımı alalı 1 yıl olmasının ve yine bugün cihazın ücretinin yaklaşık %75'ini geri iade alabilmemin şerefine "HP Pavilion 14-CE3007NT" ile 1 yıllık -acı- tecrübelerimi anlatmak istiyorum. Öncelikle cihazın teknik özelliklerinden bahsetmek istiyorum.

Ürün özellikleri sayfası: HP Pavilion - 14-ce3007nt Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği
CPU: Intel Core i5 1035g1 4C 8T 6MB Önbellek
RAM: 8 GB DDR4 2666 MHz (Anakartta tek slot var ve dolu, maksimum 16 GB destekliyor)
GPU: NVIDIA GeForce MX 130 2GB GDDR5
SSD: Samsung 256 GB M.2 NVMe SSD (hız testi sonuçları ektedir)
Ekran: 14" 1920x1080p Full HD IPS

Tasarım ve Malzeme Kalitesi: Cihaz tamamen plastik kasa ancak çok da kalitesiz değil. Klavyenin basma hissiyatı gerçekten güzel. Ayrıca iki kademeli aydınlatmalı klavyesi olsa da beyaz tuşlar üzerine beyaz aydınlatma olduğu için biraz ışıklı ortamlarda dahi klavye aydınlatmasının bir işlevi kalmıyor. Yani aydınlatma, -doğal olarak- yalnızca karanlık ortamlarda kullanılmak üzere tasarlanmış. Ayrıca klavye üzerinde Caps Lock ve sessiz modu ışıkları var. Touchpad bence gayet güzel ve kullanışlı. Parmak hareketlerini destekliyor. Yorgun olmadığım sürece harici fare kullanmıyorum bile. Ayrıca cihaz 1.6 kg. ağırlığında. 2021 çıkışlı cihazlar için 14" boyutta bir cihaza göre 1.6 kg. ağır gelebiliyor fakat önceki cihazım 2.6 kg. olduğu için tüy gibi hafif hissettirdi bana.

Ekran Deneyimim: Daha öncesinde 9 yıl boyunca 768p TN bir ekran kullanıcısı olarak kalitesi gerçekten çok hoşuma gidiyor. Aşağıda anlatacağım gibi ürünüm kargoda kırıldı ve tekrar eski cihazıma geçtimde gözüm bozulacakmış gibi hissetmiştim. Çok farklı cihazlar kullanma imkanım olmadı ancak ekran konusunda tatmin edici bir cihaz. Parlaklığı güneş altında yetersiz kalıyor. En düşük parlaklık seviyesi ise karanlıkta göz yormuyor.

Bağlantı Seçenekleri: Ürünün solunda iki adet USB 3.0 noktası, bir adet kulaklık girişi, bir adet Kensington kilidi ve kart okuyucu; sağında ise en üstte şarj aleti girişi, altında Ethernet portu, HDMI çıkışı, Type-C portu bulunuyor. İki adet USB 3.0 noktası bazen yetersiz gelebiliyor. Type-C portunu kullanmaya hiç fırsatım olmadı. Açıkçası Type-C üzerinden şarj olup olmadığını da denemedim ama olmaz diye tahmin ediyorum.

Performans: Yukarıda da belirttiğim üzere cihazda Intel Core i5 1035g1 işlemci var ve forumda çoğu kişinin bildiği üzere bu işlemci problemli. Throotle sorunu yüzünden ısındığında ciddi derecede performans düşüşü yaşanıyor. Ben oyun oynamadığım için çok sorun yaşamadım ancak kesinlikle oyun oynanacak bir cihaz değil. Tasarımı dolayısıyla ısınmaya gayet müsait. CS:GO oynadığım sıralarda -ilginç bir şekilde- bir süre sonra bazı tuşlar -sanırım cihaz ısındığı için- basmamaya başlıyordu ve gerçekten can sıkan bir durum. CS:GO ise 1024x768 çözünürlükte ve en düşük ayarlarda 100 FPS ve üzeri şekilde oynanabiliyor. Özetleyecek olursam bu cihaz oyun oynanmasını tavsiye ettiğim bir cihaz değildir. Benim gibi günlük kullanıcı iseniz hiçbir sorun yaşamazsınız. Bahsettiğim üzere 256 GB Samsung SSD ile geliyor. CrystalDiskMark test sonuçlarını bırakıyorum.

Ses Deneyimim: Önceden ALTEC hoparlöre sahip bir ASUS dizüstü bilgisayar kullanıyordum ve hoparlörü fena değildi. Bu cihazda ise B & O imzalı hoparlör var ve ses kalitesi gerçekten çok güzel. Film izlerken ve müzik dinlerken güzel bir deneyim sunuyor.

Pil: Benim takıntılı olduğum hususlardan birisi pildir. Geçen sene bu bilgisayarı alırken asıl amacım üniversite kullanımıydı. Taşınabilir, sessiz ve pil ömrü uzun bir cihaz arıyordum. Pil ömrü cihazın en berbat yönlerinden birisi. Cihazı ilk aldığım zamanlarda bile en fazla 3 saat dayanabiliyorken aradan yalnızca 1 saat geçmesine rağmen fabrika çıkışı olarak 41Wh tasarlanan pilin kapasitesi 34Wh kaldı. Daha da kötüsü, daha dün pil denetimi yaptığımda 36Wh pil ömrü gösterirken sadece 1 gün sonra, yani bugün test yaptığımda 35Wh göstermesi. Şu an cihaz %94'ten fazla şarj almıyor. Pili %94 olduğu zaman cihazın tam şarj olduğunu gösteren beyaz LED'i yakıyor. Cihazı aldığımdan beri çok titiz kullandım. Şarj olurken bilgisayarı kullanmadım, şarjı bitmeden takmadım, dolmadan çekmedim ve buna rağmen pil ömrü ciddi derecede kısaldı, ki zaten ilk alındığında bile sıfır cihaza göre çok kısaydı. Servise gönderdiğimde başıma gelenleri ise ayrı bir konuda anlatmıştım. Onun linkini en sona bırakacağım.

Fan Sesi: Üniversite öğrencisi olduğumdan dolayı sık sık toplu alanlarda kullanacağım için sessiz bir cihaz arıyordum. HP'nin önceki senelerde fan ile olan sabıkasını (bkz: HP Pavilion G6) bildiğim için biraz temkinliydim ancak gerek servis hakkında yapılan olumlu yorumlar, gerek o sorunlar düzeltildi diyen kişilere güvenerek ürünü satın aldım fakat gerçekten çok ciddi bir fan sesi problemi var. Birincisi, şarj tam dolu şekilde ve prize takılıyken fanı susturabilene helal olsun. İkincisi, YouTube'de video açıldığında direkt fanlar çalışmaya başlıyor ve gerçekçi uçak sesi simülasyonunu kullanıcıya yaşatıyor. Aldığımdan beri bu sorunu yaşadığım için ürünü Şubat 2021'de servise gönderdim ve fanın değiştiğini söyleseler de sorun hala devam ediyor. Özellikle arama motorunda "HP Pavilion 14 Fan Problem" şeklinde arama yapıldığında bu konuda yalnız olmadığımı görebilirsiniz.

Müşteri Hizmetleri Deneyimim: Müşteri hizmetleri sayesinde hiç dinlemediğim kadar klasik müzik dinledim. Bağlanmak dert, sorununu anlatabilmek dert, sorunun çözülebilmesi ihtimali ise neredeyse hiç yok. Hatta bir keresinde ekran parazitlenmesi sorunu yaşadığımda sorunu kendim çözmüştüm ve sonraki gün müşteri hizmetleri beni aradığında sorunun çözümünü ben onlara anlatmıştım. Yine başka bir gün ise "fan sesi problemim ile ilgili olan" videoyu müşteri hizmetlerine ilettiğimde "O arkadan gelen ses rüzgar sesi mi?" gibisinden bir soru yöneltmişlerdi.
Aşağıda konusunu bırakmış olduğum olayın devamında ise ikinci kez ürünümü servise göndermiştim ve maalesef ürünüm kargoda kırılmıştı. Bunun üzerine HP müşteri hizmetleri beni kargo firmasıyla tamamen baş başa bıraktı ve hiç yardımcı olmadı. Tüm olayı kendi başıma yönettim ve sonunda hakkımı aldım.

Sonuç ve Değerlendirme: Bundan önce 9 yıllık ASUS deneyimi ve güncel olarak 1 yıllık HP deneyimi tatmış bir müşteri olarak bir daha HP almayı düşünmüyorum. Ürünlerini geçtim, satış sonrasında problemleri çözmeye odaklanma belirtisi hiç göremedim. Ben yaşadım diye herkes olumsuz deneyim yaşayacak değil elbette, ancak bu bana büyük bir ders oldu. Çok büyük bir hevesle almış olduğum bilgisayarımı şu an kullanmak içimden hiç gelmiyor. Hakkımı arama sürecinde de gördüm ki neredeyse hiçbir firma ürününün arkasında durmuyor. Bundan sonra alacağım ürünler için "garantisi yokmuş gibi" davranmak en mantıklı davranış olacak gibime geliyor.

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım. İyi günler dilerim.

Bahsettiğim konum: HP Teknik Servis Deneyimim

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 1.PNG
    Ekran Alıntısı 1.PNG
    12,3 KB · Görüntüleme: 68
  • 1630699161799.jpg
    1630699161799.jpg
    93,1 KB · Görüntüleme: 68
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    36,9 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık hocam.Detaylı anlatmanız güzel olmuş.Bu laptopu alacak arkadaşların okuması iyi olur.

Sizin bu kara bahtınıza karşın benim HP ile iyi deneyimlerim oldu. Ben de 15 dw2009nt modelini kullanıyorum ve grafik aygıtı başlatılamadı hatası alıp duruyordum daha 1 yıllık cihazda. Aradım servisi 2 dakikada bağlandım. Arkadaş bilgisayarıma bağlandı ve sorun için servise alalım dedi. Hem ders çalışmam gerekiyordu hem de 1 yıl aktif kullanımdan sonra toz temizliği zamanı geldiğinden hem ısınma problemi hem de grafik aygıtı başlatılamadı problemi ile cihazı yolladım. Bana 20 iş gününde maksimum hallolur dediler. Pazartesi verdim haftaya çarşamba elimdeydi. Direkt olarak Anakart değişimi çıktı cihazıma. 0 problem ile geri de geldi. Şahsen bu kırılma olayının paketlemenizdeki bir hata olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu cihazlar paletler halinde gemilerle satın aldığımız kutularla geliyorlar. Orjinal kutusunda nasıl geldiyse tekrar öyle paketledim. Kargoya verirken de kırılabilir kargo bandrolü yapıştırttım. Gelirken de adamlar koskoca etiket yapıştırmıştı. ''KARGO GÖREVLİSİNİN ÖNÜNDE KONTROL ETMEDEN İMZA ATIP KARGONUZU TESLİM ALMAYINIZ. TESLİM ALMADAN ÖNCE LÜTFEN KUTUDA DARBE,EZİKLİK, ISLAKLIK, YIRTIK GÖRDÜYSENİZ KONTROL EDİP TUTANAK TUTTURUN AKSİ HALDE SORUMLULUK SİZE AİT.'' Haliyle kontrol edip teslim aldım cihazımı bir problem de yaşamadım. Bana Fanboy diyecek insanlar çıkacak ancak profil fotoğrafımdan anlaşılacağı üzere fanboy olduğum firma HP değildir.

Elinize sağlık hocam.Detaylı anlatmanız güzel olmuş.Bu laptopu alacak arkadaşların okuması iyi olur.
Çok bilinen bir seri değildi hocam, o yüzden alacak çıkacağını sanmıyorum ama ben bir daha HP alır mıyım orası meçhul :) Teşekkürler yorumunuz için.

Şahsen bu kırılma olayının paketlemenizdeki bir hata olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu cihazlar paletler halinde gemilerle satın aldığımız kutularla geliyorlar. Orjinal kutusunda nasıl geldiyse tekrar öyle paketledim. Kargoya verirken de kırılabilir kargo bandrolü yapıştırttım.
Ben de zaten kutudan nasıl çıktıysa öyle paketledim. Hatta iki kat havalı naylonla kutunun dışını sarmıştım. Arkadaşa da evden alırken kırılabilir etiketi yapıştırmasını söylemiştim. Kargo firmasının tutanağında bile yazıyor zaten köpükle sabitlendiği, kutunun dışının kaplandığı. Üstelik paketleme hatası olsaydı THH beni haklı bulmazdı :)
Ekleme: Cihazı servise gönderirken havalı naylonla göndermeme rağmen cihaz bana servisten çıplak kutuyla gelmişti.

Çok bilinen bir seri değildi hocam, o yüzden alacak çıkacağını sanmıyorum ama ben bir daha HP alır mıyım orası meçhul :) Teşekkürler yorumunuz için.

Ben de zaten kutudan nasıl çıktıysa öyle paketledim. Hatta iki kat havalı naylonla kutunun dışını sarmıştım. Arkadaşa da evden alırken kırılabilir etiketi yapıştırmasını söylemiştim. Kargo firmasının tutanağında bile yazıyor zaten köpükle sabitlendiği, kutunun dışının kaplandığı. Üstelik paketleme hatası olsaydı THH beni haklı bulmazdı :)
Sizin şanssızlığınıza gelmiş hocam kargo konusu. Ancak müşteri hizmetleri eleştirinize katılamayacağım maalesef. Ses sürücü uyumsuzluğu problemi de yaşamıştım. 1 hafta sonra Uyumlu sürücüyü evime kargoladılar. Bazen beceremedikleri doğru ancak ilgileniyorlar.

Eklemenize ekleme: Ben de onu yaşadım daha büyük bir kutuya koyup yollamıştım sadece cihaz kutusu ile geri aldım.

Sizin şanssızlığınıza gelmiş hocam kargo konusu. Ancak müşteri hizmetleri eleştirinize katılamayacağım maalesef. Ses sürücü uyumsuzluğu problemi de yaşamıştım. 1 hafta sonra Uyumlu sürücüyü evime kargoladılar. Bazen beceremedikleri doğru ancak ilgileniyorlar.
Yazımda da dediğim gibi benim yaşadığımı herkes yaşayacak diye bir şey yok elbette. Sadece müşteri hizmetlerinin yapamayıp parazitlenmeyi benim çözebilmem bir miktar ilginç geliyor bana. Ayrıca linkini bıraktığım yazımda da bahsettiğim gibi beni çok oyaladılar. Tam onarım yapılmadığı için cihazın kargolanmadan onarıma çekilmesini istedim. Tekrar onarıma alacaklarını söyledikleri gün bilgisayarım zaten kargodaymış. 3 gün boyunca arayıp her seferinde servisteki durumu sorduğumda onarıma alıyoruz demişlerdi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı