10.000 TL monitörlü PC toplama

Konunuz çok kirlenmiş.
Ancak güzel bir öneri yapılmış.
Ben de önercek olsaydım(iyi öneri varsa gerek yok :p) @DENlZ'nınkinde kasayı değiştirirdim. Bütçeniz el veriyorken daha iyi bir kasa almak iyi olur. Kasa olarak buny önerebilirim;
Phanteks Enthoo Pro M ATX Cam Kapaklı Siyah Bilgisayar Kasası
Daha hesaplı istiyorsan başka öneriler de yaparım.
Şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada not geçeyim;
1.600 TL asgari maaş eskiden 800 dolar ediyordu. Şimdi 267 dolar ediyor.
Eskiden tek maaşla ülkemizde 800 dolar ile satılan bir şeyi alabiliyorken şimdi nerdeyse 3 maaşınla alabiliyorsun. Alım gücü budur.
Neden dolarla alıyoruz? Üretim yok, yerli alternatifi yok.

Ben 144 Hz monitör tavsiye ederim.
bende zaten öye yapacam sanırım
Konunuz çok kirlenmiş.
Ben de önercek olsaydım(iyi öneri varsa gerek yok :p) @DENlZ'nınkinde kasayı değiştirirdim. Bütçeniz el veriyorken daha iyi bir kasa almak iyi olur. Kasa olarak buny önerebilirim;
Şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada not geçeyim;
Eskiden tek maaşla ülkemizde 800 dolar ile satılan bir şeyi alabiliyorken şimdi nerdeyse 3 maaşınla alabiliyorsun. Alım gücü budur.
ya vallaha alakasız alakasız kötü eleştirdiler 35 bin tl lik pc toplama konusunda 1 kötü yorum yok gidip ona yapmayıpta 10 bin e yapmak çok mantıksız

Ya zaten orta-üst seviye bir PC bu kadar tutuyor artık. Daha TP 4.5K'ya GTX 1050 Ti'lı (fiyatı normalden daha pahalı, o fiyata daha iyi sistem dizilebilir) sistem topladı hem de monitörsüz. 10K bütçe monitör dahil normal geliyor bana. Tamam çok para ama orta-üst seviye bir bilgisayar için böyle.

Aşırı mantıksız yorum yapıyorsunuz bugünün 10Bin tl si eskinin 5bin tl sine bedelmiş falan. Devlet şuan karşılığı olmayan para mı basıyor da paranın geçmişi ile şimdisini mukayese ediyorsun bu dediğin necmettin erbakanın yaptığı gibi %400 zam olaylarında olurdu.

Anlamadığın nokta şu senin :
Dolar : 3.5 TL Asgari Ücret : 1600 TL
Dolar : 6.5 TL Asgari Ücret : 1600 TL
Bu durumda halkın alım gücünde bir değişme varmı ? Yok. Üstelik Dolar iki katı artış gösterdiği halde 10Bin lira bilgisayara verebiliyor bir insan evladı. Kusura bakmayında ülkenin içinde bulunduğu durumdan zerre kadar şikayetçi olmaya hakkınız yok o zaman sizin

Arkadaşım hayırdır arkadaşın muhasebecisi filan mısın? Adam belki uzun zamandır bilgisayar almak için para biriktiriyor ve bunu da etkilenmemek için dolar olarak tutuyor. O zaman dolar ha 3.5 tl olmuş ha 35 tl adamı etkilemiyor. İstediği miktarı verir.

Kaldı ki isterse kredi çeker yine alır. Bakar hesabını kitabını yapar ödeyebiliyorsa her yoldan alır. Burada sana afedersin ama ancak çeneni yormak düşer.

Ayrıca sana durumu senin anlayacağın şekilde şöyle özetleyeyim.

Dolar : 3.5 TL Asgari Ücret : $457.15
Dolar : 6.5 TL Asgari Ücret : $246.15

Bunun üstüne samanı bile ülkeye dolar kuru üzerinden aldığımız bilgisini de o bilgilerinin arasına koy ve söyle bakalım halkın alım gücünde bir değişme var mı? Ekonomi ile ilgili azıcık bilgin bile olmadan popülist kafanla burada boş gürültü yapma bence. Komik duruma düşüyorsun.

Konunuz çok kirlenmiş.
Şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada not geçeyim;
Bu tip insanlar körü körüne bağlıdır.Ne anlatırsan anlat anlamazlar.

Aşırı mantıksız yorum yapıyorsunuz bugünün 10Bin tl si eskinin 5bin tl sine bedelmiş falan. Devlet şuan karşılığı olmayan para mı basıyor da paranın geçmişi ile şimdisini mukayese ediyorsun bu dediğin necmettin erbakanın yaptığı gibi %400 zam olaylarında olurdu.

Anlamadığın nokta şu senin :
Dolar : 3.5 TL Asgari Ücret : 1600 TL
Dolar : 6.5 TL Asgari Ücret : 1600 TL
Bu durumda halkın alım gücünde bir değişme varmı ? Yok. Üstelik Dolar iki katı artış gösterdiği halde 10Bin lira bilgisayara verebiliyor bir insan evladı. Kusura bakmayında ülkenin içinde bulunduğu durumdan zerre kadar şikayetçi olmaya hakkınız yok o zaman sizin
Reyiz sen misin?

Dosya Ekleri

• IMG_20171217_133155.jpg
    IMG_20171217_133155.jpg
    10,5 KB · Görüntüleme: 87
Dolar 4.5 iken motorin fiyatı 5.7 civarındaydı. 1 ay içinde dolar 6 oldu ve şuan motorin 6.3. Ben gidip 1 ay önce arabamın deposunu 280 TL'ye dolduruyorken şuan 315 TL'ye dolduruyorum. Gelirim değişmedi. Sence alım gücüm azalmış mı azalmamış mı dolar kuru artınca? Daha ne kadar Bilal'e anlatır gibi anlatabilirim bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı