10.000 TL Oyun İçin Sistem Toplama

Bütçe
10.000 TL
Sadece oyun için olduğunu belirtmiş konu sahibi. 3700x veya 3800x gereksiz. X570 anakart gereksiz, bunlar size 3600'dan daha yüksek performans sağlamayacak, özellikle 2K'da oynuyorsanız hiç FPS farkı yok. Hadi render alacağım, yayın yapacağım dese neyse. 3700X/3800X + X570 anakart yerine 3600 + B450 Tomahawk Max yapıp ekran kartı yükseltilmeli, diğer bileşenler kaliteli seçilmeli. Sadece önermek için önermeyin arkadaşlar.

Sadece oyun için olduğunu belirtmiş konu sahibi. 3700x veya 3800x gereksiz. X570 anakart gereksiz, bunlar size 3600'dan daha yüksek performans sağlamayacak, özellikle 2K'da oynuyorsanız hiç FPS farkı yok. Hadi render alacağım, yayın yapacağım dese neyse. 3700X/3800X + X570 anakart yerine 3600 + B450 Tomahawk Max yapıp ekran kartı yükseltilmeli, diğer bileşenler kaliteli seçilmeli. Sadece önermek için önermeyin arkadaşlar.
Öncelikle yaptığım sisteme saygın olsun. Burda önermek için öneren falan yok. Ben oturup zamanımı harcayıp sistem oluşturmuşum sen burda laf atıyorsun? Biz de biliyoruz bu sisteme 3600 ve Tomahawk koymasını. Ama arkadaş 2K’da oynayacaksa RTX 2070S de yeter zaten. Yarın öbür gün GPU upgrade yaptığı zaman 3600 darboğaz yaparken 3800X yapmayacak. Ayrıca koyduğum 3800X Tray versiyonu biraz dikkatli bakarsan 3700X ile aynı fiyat olduğundan koydum. Burda kimse konuşmak için konuşmuyor sen rahat ol.
Buyur dostum bu da RTX 2080S sistemi bana sorarsan hiç gerek yok böyle bir şeye işlemciyi de bu sisteme yakışır şekilde güçlü tutmak önemlidir ileriye dönük olması için ama seçim sizin. ‘Kaliteli markalar’ kullandım.
C742BFE6-6B8F-41A3-AAB9-385F5C3FCE72.png
7913F299-9536-4AD0-9F10-B1DCBF270E1A.png

Son düzenleme:
Öncelikle yaptığım sisteme saygın olsun. Burda önermek için öneren falan yok. Ben oturup zamanımı harcayıp sistem oluşturmuşum sen burda laf atıyorsun? Biz de biliyoruz bu sisteme 3600 ve Tomahawk koymasını. Ama arkadaş 2K’da oynayacaksa RTX 2070S de yeter zaten. Yarın öbür gün GPU upgrade yaptığı zaman 3600 darboğaz yaparken 3800X yapmayacak. Ayrıca koyduğum 3800X Tray versiyonu biraz dikkatli bakarsan 3700X ile aynı fiyat olduğundan koydum. Burda kimse konuşmak için konuşmuyor sen rahat ol.
Ne yazık ki konuşmak için konuşuyor ve sadece önermek için öneriyorsunuz. Açıklamalarınız da mantıklı değil. Yarın öbür gün 3600 2K'da darboğaz yaparken 3800X yapmaz diyorsunuz. 3600 da yapmaz, çözünürlük arttıkça işlemcinin darboğaz ihtimali de ortadan kalkar. Ki 2K'da bu işlemciler aynı performansı veriyor bugün, yarın öbür gün de az çok durum bu olacak. Konu sahibinin kullanım amacına uygun öneri yapılmalı. Önerdiğiniz sistem ne bugün ne de ileride avantaj sağlamayacak kullanım amacına yönelik. Sadece oyun oynayacağım ve 2K'da oynayacağım diyen konu sahibine X570 + 3800X diyorsunuz sonra bir de savunuyorsunuz. Bir yere kadar ciddiye alabilirim, kusura bakmayın.

Ne yazık ki konuşmak için konuşuyor ve sadece önermek için öneriyorsunuz. Açıklamalarınız da mantıklı değil. Yarın öbür gün 3600 2K'da darboğaz yaparken 3800X yapmaz diyorsunuz. 3600 da yapmaz, çözünürlük arttıkça işlemcinin darboğaz ihtimali de ortadan kalkar. Ki 2K'da bu işlemciler aynı performansı veriyor bugün, yarın öbür gün de az çok durum bu olacak. Konu sahibinin kullanım amacına uygun öneri yapılmalı. Önerdiğiniz sistem ne bugün ne de ileride avantaj sağlamayacak kullanım amacına yönelik. Sadece oyun oynayacağım ve 2K'da oynayacağım diyen konu sahibine X570 + 3800X diyorsunuz sonra bir de savunuyorsunuz. Bir yere kadar ciddiye alabilirim, kusura bakmayın.
“Oyun oynayacak ama ileriye yönelik olsun diye AMD düşünüyorum” demiş. İleriye yönelik bir sistem düşündüğü için 3600 koydum. Darboğaz meselesini ekran kartı upgrade ederse demiştim zaten. Sağol bu arada ben bilmiyordum çözünürlük yükseldikçe GPU’ya binen yükün artacağı için darboğazın azalacağını. Sen önce git biraz saygı nedir onu öğren. Bir tek sen biliyormuşsun gibi insanlara laf atma. Sen kimsin beni bir yere kadar ciddiye alıyorsun :D Bilgisayar Profesörü Bey?

Arkadaşım için 10.000 TL sistem (Sadece Kasa) toplayabilir misiniz? 1/2 hafta civarı araştırdıktan sonra alacak. Biraz da olsa sistemlerden anlıyorum ancak böyle bir bütçe de sistem toplamamıştım :D.

Sadece oyun için kullanılacak ama geleceğe yatırım için ben AMD düşündüm ama tabii siz daha iyi bilirsiniz. (AMD/İNTEL farketmez)
Kasanın gösterişli olması (RGB)
2K 144Hz Monitör ile kullanılacak
Kasa toplu hazır şekilde alınacak. (İtopya,Teknobiyotik,Sinerji vs.)
Bu kriterlere uygun sistem toplayabilirseniz sevinirim.

İleride ekstra soğutucu alınabilir. Sadece oyun için demişsiniz ve ileriye dönük bu sistem işinizi görecektir düşüncesindeyim. (SSD'yi bilerek yüksek tuttum malum oyun için ise eğer ve yeni nesil oyunlar zaten hemen hemen alanı doldurmakla beraber ileriye dönük rahatlıkla kullanılması için 1 tb tercih ettim. Okuma ve yazma değerleri de iyidir o kategorideki bir marka ve m2 ler için. ) Şimdiden hayırlı olsun. Ayrıca bu değerlerin altında da toplanabilir bu site veya sitenin dışında. Ancak kur değeri şuan için pek uygun değil, eğer ki acil değilse beklenilmesi sizin için daha iyi olacaktır. En azından bir 250-300 tl gibi bir kar elde etme durumunuz olabilir bazı parçaların fiyatlarını analiz etmekte fayda var yer yer.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı