10.000 TL'lik sistem nereden alınmalı?

Ryzen işlemcilerden 3 farklı soğutucu çıkıyor, RGB aydınlatmalı "en kaliteli soğutucu sadece Ryzen 7 1700'ün kutusundan çıkıyor. Ryzen 7 1700X ve Ryzen 7 1800X'in kutusundan soğutucu çıkmıyor.

Bu tablo Ryzen 7 1700'ün üzerindeki bir işlemci ve artı olarak soğutucu almanın gereksiz olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
111424235.jpg

Alternatif anakartlar:
Normalde Gigabyte GA AB350 Gaming 3 koyacaktım ama X370 koydum. Çünkü; yüksek bütçe olduğu için B350 anakartı küçümseyip beğenmezsin sandım. :D

Ryzen işlemcilerden 3 farklı soğutucu çıkıyor, RGB aydınlatmalı "en kaliteli soğutucu sadece Ryzen 7 1700'ün kutusundan çıkıyor. Ryzen 7 1700X ve Ryzen 7 1800X'in kutusundan soğutucu çıkmıyor.

Bu tablo Ryzen 7 1700'ün üzerindeki bir işlemci ve artı olarak soğutucu almanın gereksiz olduğunu açıkça ortaya koyuyor.
Eki Görüntüle 233956

Alternatif anakartlar:
Normalde Gigabyte GA AB350 Gaming 3 koyacaktım ama X370 koydum. Çünkü; yüksek bütçe olduğu için B350 anakartı küçümseyip beğenmezsin sandım. :D
Yok hocam estağfurullah iş görmesi benim için iyi olanı. Aklımda yalnızca 1080Ti var çok güzel oyunlarda FPS alırım rahat rahat oynarım diye gerisi hizmete karşılığını vermesi yeterli iki anakart arasında uygun olanı işimi görecekse uygun olanı seçebilirim en pahalısı olsun diye takıntım yok işimi görmesi yeterli. Ama dediğim gibi GTX 1080 Ti mükemmel bir ekran kartı olduğundan onu aklımdan silemiyorum oyun performanslarını düşündükçe. Ve uygun olanı diğerine + olarak 1 yıl daha garanti süresi ve de ekstra olarak 2 tane daha USB 3.0 çıkışı var.

GTX 1080'den GTX 1080 Ti'a geçiş için 1.000 TL az para değil. Uzun uzun yazıp seni GTX 1080 Ti'dan vazgeçirmeye çalışmak istemiyorum, ben GTX 1080'i tam kararında uygun görüyorum, yineden o kısmını sen bilirsin.

Anakartta Gigabyte'dan şaşma, Asus'dan kaçma, MSI'a karışma. :D

Senin derdin yeterlilik ise o zaman Ryzen 7 işlemciye de ihtiyacın olmamalı. Ryzen 5 1600'ün performansı Core i7 6800K ile aynı ve soğutucusu ile beraber geliyor. Ryzen 5 1600X'in soğutucusu yok ve Core i7 6850K ile aynı performansta, istersen bunları da düşünebilirsin.

1080Ti ve 1800X ısrarına dayanamayarak alttaki sistemi topladım. Kasa istenirse beyaz modeliyle değiştirilebilir.

Eki Görüntüle 233957
Hocam teşekkürler. Küfür edeceksiniz fakat dediğim gibi monitörüm yok benim. İşlemci de takıntım yok ancak GTX 1080 Ti'da takıntım var oda biraz sebebi ise oyunlarda çok FPS sorunu yaşadım özellikle de yeni çıkan PUBG oyununda FPS sorunu var ve çok seviyorum oyunu onda FPS sorunu yaşamak istemiyorum 8GB ekran kartında bile düşük FPS verebilen bir oyun geliştirmişler. :D H1Z1 adlı oyunda güzel bir ekran kartı isteyen bir oyun bu nedenle 1080 Ti isteği var bende.

GTX 1080'den GTX 1080 Ti'a geçiş için 1.000 TL az para değil. Uzun uzun yazıp seni GTX 1080 Ti'dan vazgeçirmeye çalışmak istemiyorum, ben GTX 1080'i tam kararında uygun görüyorum, yineden o kısmını sen bilirsin.

Senin derdin yeterlilik ise o zaman Ryzen 7 işlemciye de ihtiyacın olmamalı. Ryzen 5 1600'ün performansı Core i7 6800K ile aynı ve soğutucusu ile beraber geliyor. Ryzen 5 1600X'in soğutucusu yok ve Core i7 6850K ile aynı performansta, istersen bunları da düşünebilirsin.
Yayıncılık ve render da yeterli midir

Uzun yıllar götürsün adına Ryzen 7 1700 güzel tercih olacağını düşünüyorum yada i7 6700K. Yazdığınız Gigabyte, Asus ve MSI yazısı güzel kafa karmacası yaratıyor bende :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı