10.000 TL'lik sistem nereden alınmalı?

Hocam teşekkürler. Küfür edeceksiniz fakat dediğim gibi monitörüm yok benim. İşlemci de takıntım yok ancak GTX 1080 Ti'da takıntım var oda biraz sebebi ise oyunlarda çok FPS sorunu yaşadım özellikle de yeni çıkan PUBG oyununda FPS sorunu var ve çok seviyorum oyunu onda FPS sorunu yaşamak istemiyorum 8GB ekran kartında bile düşük FPS verebilen bir oyun geliştirmişler. :D H1Z1 adlı oyunda güzel bir ekran kartı isteyen bir oyun bu nedenle 1080 Ti isteği var bende.

En iyi ekran kartını alıpta oyunlarda düşük FPS almanın verdiği can sıkıntısını umarım yaşamazsın. Ben bu duyguyu Batman Arkham Knight oyununda yaşadım. Fallout 4'te yine ekran kartının tam yük çalışmamasıyla yaşadım. Demem o ki en iyi ekran kartını da alsan oyun optimizasyon özürlüyse yapabileceğin bir şey olmaz kitlenir kalırsın öylece.

GTX 1080 veya 1080 Ti alan adamın düşük FPS alır mıyım kaygısına düşmesine gerek yok.
Hocam PUBG oyununu bir görseniz oynasanız siz de bana katılırdınız eminim. Lanet bir oyun çünkü :)

En iyi ekran kartını alıpta oyunlarda düşük FPS almanın verdiği can sıkıntısını umarım yaşamazsın. Ben bu duyguyu Batman Arkham Knight oyununda yaşadım. Fallout 4'te yine ekran kartının tam yük çalışmamasıyla yaşadım. Demem o ki en iyi ekran kartını da alsan oyun optimizasyon özürlüyse yapabileceğin birşey olmaz kitlenir kalırsın öylece.
Evet optimizasyon sorunu var diyorlar oyun için :( Ama işlemciyi 1800x yerine 1700 yaptık soğutucu da aradan çıktı anakartı da AB350 tarzı bir şey seçersek 1TB harddisk ve de SSD de de maksimum 500gb yeterli yeterli bir bileşenler benim için bunlardan kısıp 960 yerine 850 evo alıp mesela yer açıp 1080 Ti olmasını yeğlerim anlamında söylüyorum hem monitöre de yer kalır anlamında. Yanlış anlamayın lütfen hep sizin dediklerinizin aksine konuşuyor gibi oluyorum ama öyle anlamayın yani.

Tamam o zaman senin için en iyi seçim Ryzen 7 1700 olur. Core i7 6700K'yı falan karıştırma, paylaştığım tabloya bir daha bak.

Demem o ki en iyi ekran kartını da alsan oyun optimizasyon özürlüyse yapabileceğin birşey olmaz kitlenir kalırsın öylece.
(y)

O yüzden ne yapıyoruz arkadaşım GTX 1080 alıyoruz. Neden? Oyun özürlü değilse zaten muazzam performans alacaksın, eğer özürlüyse her iki kart da seni deli edecek.

Tamam o zaman senin için en iyi seçim Ryzen 7 1700 olur. Core i7 6700K'yı falan karıştırma, paylaştığım tabloya bir daha bak.

(y)

O yüzden ne yapıyoruz arkadaşım GTX 1080 alıyoruz. Neden? Oyun özürlü değilse zaten muazzam performans alacaksın, eğer özürlüyse her iki kart da seni deli edecek.
Ryzen 7 1700 kabulümdür hocam (y) :)

(y)

Kızmayın, yalnızca soru olarak düşünün oldu ki sistemi topladık her şey tam takır hazır. Ekran kartı kaldı yalnızca. Para da var. GTX 1080 Ti seçilebilir mi?

En tepe model ekran kartları zaman geçtikçe en çok değer kaybeden ekran kartları oluyor. Şimdi alırsın 1080Ti 3500 TL'ye seneye 2000 TL'ye satamadığınla kalırsın. Bir sonraki sene satarım desen 1500 TL'ye bile alıcısı olmaz. Bu açıdan düşün. Ben elimdeki 980Ti'yi satışa koydum 1400 TL'ye 3 gündür soran olmadı. Sen şimdi 1080Ti alsan seneye denk performansta 1500 TL'ye atıyorum 2070 çıkar o kartı 1500 TL'ye bile satamazsın.

En tepe model ekran kartları zaman geçtikçe en çok değer kaybeden ekran kartları oluyor. Şimdi alırsın 1080Ti 3500 TL'ye seneye 2000 TL'ye satamadığınla kalırsın. Bir sonraki sene satarım desen 1500 TL'ye alıcısı olmaz. Bu açıdan düşün. Ben elimdeki 980Ti'yi satılığa koydum 1400 TL'ye 3 gündür soran olmadı.
GTX 1080 içinde aynı durum söz konusu hocam. Ve 1080 Ti alsam sanırım bir 5 sene satmam gerekmeyecek gibi sorun yaşamazsam 11GB ekran kartı uzun yıllarca iş görür gibi.

Kızmayın, yalnızca soru olarak düşünün oldu ki sistemi topladık her şey tam takır hazır. Ekran kartı kaldı yalnızca. Para da var. GTX 1080 Ti seçilebilir mi?
Evet seçilebilir sonuçta bundan keyif alacaksın, keyif lükstür ve lüks bir şey için para hesabı yapılmaz ama yineden benim kafama yatmıyor bana bin tl çok geliyor.

Evet seçilebilir sonuçta bundan keyif alacaksın, keyif lükstür ve lüks bir şey için para hesabı yapılmaz ama yineden benim kafama yatmıyor bana bin tl çok geliyor.
Soruma tam karşılık mükemmel bir yanıt. Bütçeler de kişiler arası fark edebiliyor hocam dediğiniz gibi siz örnek veriyorum bir arabaya 100.000 TL verirsiniz bense 20.000 den fazla vermek istemem bunun gibidir zevk renk meselesi :)

İstersen hiç öyle hayallere kapılma uzun yıllar falan. Örneğin; GTX 780 ve GTX 780 Ti çıkalı kaç sene oldu ve sence her ikisi de iş görür vaziyetteler mi? GTX 780 Ti 6GB O.C modeli GTX 1060 3GB'dan bile azıcık daha kötü. Oyunlar hızla gelişiyor, artık eskisi gibi değil, git gide hızlanarak gelişiyor, bunun sonucunda daha ve daha daha çok işlem gücü ihtiyacı ortaya çıkıyor.

GTX 1080 içinde aynı durum söz konusu hocam. Ve 1080 Ti alsam sanırım bir 5 sene satmam gerekmeyecek gibi sorun yaşamazsam 11GB ekran kartı uzun yıllarca iş görür gibi.

Orası hiç belli olmaz. 980Ti 1080P tüm ayarlar sonda yeni çıkan Mass Effect Andromeda oyununda 60 FPS altına düşmeye başladı bile. Aynı şekilde Sniper Ghost Warrior 3 ayarları kendi tercihine bıraktığımda ultra yerine high önermeye başladı. Ekran kartı piyasası tıpkı akıllı telefon piyasası gibi nankör. Çok çabuk papucu dama atılıyor en pahalı ürünlerin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı