10.000 TL'ye notebook önerisi (MSI prestige 15 vs Dell XPS 7590)

Emre5959

Megapat
Makaleler
1
Yer
istanbul
Daha fazla  
Merhabalar,
İnce ağırlığı 2.5 kg'dan az, batarya ömrü uzun, yeni oyunları High olmasa bile orta seviyede 60 FPS üzerinde oynatacak laptop aramaktayım. İşlemci olarak i7 serisi ve ekran kartı olarak NVIDIA almayı düşünüyorum. AMD markasını kesinlikle almayacağım lütfen önerinizi buna göre yapın. Ekran kartı olarak minimum GTX 1650 düşünüyorum.

Aklımdaki liste şu anlık böyle;
Dell XPS 7590 (1080P olan model Hepsiburada fiyatı 13000)
MSI prestıge 15 (Hepsiburada fiyatı 11200)
Fiyatların indirime girmesini bekliyorum, 10.000 TL'nin altında düşerse almayı düşünüyorum.
Ayrıca yakın zamanda indirim olacağı hakkında bilgisi olan varsa, söylerse sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu da karar verme listene ekle.
Bu fiyat bandında kesinlikle GTX 1650 bakmamalısın.

Bunu da karar verme listene ekle.
Bu fiyat bandında kesinlikle GTX 1650 bakmamalısın.
KDV gemileme ücreti gümrük dahil 10941₺'te denk geliyor. RTX 2070 nere GTX 1650 nere.

Hocam almadan once incelemelerine bakmanizi oneririm. Performans olarak ne alacaginizi gormus olursunuz. Performans olarak 5k'ya satilan Lenovo L340 ile ayni performansi veriyor ikisi de. Fakat batarya suresi olarak MSI Prestige 15 9 saat 6 dakika Dell ise 8 saat 11 dakika ile piyasadaki tum gaming cihazlarin uzerinde.
Daha pek cok bilgiye videolardan ulasabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben laptop alırken almışken alınabilir en iyi donanım almanın en iyisi olduğunu düşünüyorum o yüzden RTX 2060 ve I7 9750H olan modellere bakabilirsiniz.

Prestige 15, Huma H5 v1.2 ve biraz daha pahalı model olarak Dell Xps 15 gerçekten hepsi harika cihazlar. Uzun zamandır özellikle Huma H5 ve Prestige 15'i araştırıyorum.

Geldiğim son nokta, bence bu kadar para veriyorsam thunderbolt 3 desteği olan bir bilgisayar almak çok daha mantıklı ve ileriye dönük.

Gelelim bu konuya, şuan için dell xps 7590 modelini arattığım zaman 15 bin tl seviyelerinde bir ücret çıkıyor. Prestige 15'i ise 13 bin seviyelerinde bulmam mümkün (bazı özellikleri upgrade'e açık olmak kaydıyla). Bence bütçenizi biraz daha arttırabiliyorsanız prestige 15'de işinizi fazlasıyla görecektir. Eğer hala 10 bin tl seviyelerinde bir model bakıyorsanız bence Monster Huma H5 v1.2 modeline bir bakın derim. Technopat'da incelemesi de mevcut.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı