10.000 TL'ye PC topla neyi kaldırmıyor?

345291

Hectopat
Arkadaşlar şu teknolojiden bir halt anlamayıp böyle boş boş kardeşim işte bak bu PC neyi kaldırmıyor diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor. Bak dostum zaten demek ki bu ürünün bir şeyi var ki bu kadar pahalı. Laptop aldım 10.000'e, diyor ki bir laptopa 10.000 TL verilir mi, araba alırım ben onla vb. yazan insanları nasıl uzaklaştırabiliriz? Bunu insanların maddi durumuyla alay etmek için değil herkes kendi bütçesine göre alır bu gayet normal. Teknolojik ürünlerin fiyatından anlamıyorsan neden teknoloji hakkında bir şey söylüyorsun? Her şeye zam geliyor dolardan dolayı bir zahmet bilgisayara da gelmesi gayet normal. Araba fiyatlarına zam gelmesini gayet normal fakat PC'ye gelince anormal. :D Zaten şu dönemde 3500 liranın altında iyi bir bilgisayar olmadığını fark et bir zahmet.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim arkadaşım İMac aldı 14.000TL' ye ailesi bilgisayara o para verilir mi demişti, etrafımda da böyle insanlar oldukça görüyorum ve hepsi de teknolojik aletlerin fiyatlarından bir haberler ve o kadar para verilir mi vs. diyenlerin çoğu çok daha fazlasınıda verir sadece maymundan tek farkı konuşmak olduğu için para kazanamıyor bu yüzden de çok para diyorlar. Başka bir yönden alan adam o bilgisayara işini adayacak olabilir, mimar ve mühendislerin sanıldığından çok daha güçlü bilgisayarlara ihtiyaçları olabiliyor.

Dolar yüzünden teknoloji ürünlerinden yaranamıyoruz hükümet gençleri hiç düşünmüyor tamam ithalatı durdurmak için doları yüksek seviyede bilerek tutuyorsun paranın değerini düşürdün yahu bari asgari ücreti en az 3000 tl yapın dolarda 5-6 lira sabit kalsın insanlar istediği bilgisayarı alsın almanya gibi amerika gibi ülke gibi paramız değerli olsun demıyorum herşey ithalata dayanır ozaman ama insanlarıda düşünmek lazım 2009 krizinden bile dolar 1.82 idi 2009 da bile bukadar hayat pahalılığı yoktu gerçekten çocuklarına ve kendini bilgisayar alamıyan babalara arkadaşlara Allah maddi imkan nasip etsin.

Öylelerine hiç denk gelmedim. Ama itiraf edeyim bende içimden derim. Bu kadar paraya değer mi diye. Ama hiç bir zaman konularda bunu ima etmedim. Kişinin kendi isteğine kalmış. Eğer linç yemezsem şunu demek istiyorum. Bir kere 20.000 TL PC toplama diye bir konu görmüştüm. 1 sene önceydi o da. Yani şimdi ben şöyle düşündüm. 5000 liraya topladığın ile 20.000'e topladığın arasında pek fark yok. Bu insanlar neden para israfı yapıyor diye sorgular dururudum. Tabi konuyu açıp kişinin render işinde kullanacağını öğrenene kadar. Konuyu aç, fiyata göre sistemi kur, buyrun sistem deyip başka konuya geçmek zor gelmez kimseye.

Dolar yüzünden teknoloji ürünlerinden yaranamıyoruz hükümet gençleri hiç düşünmüyor tamam ithalatı durdurmak için doları yüksek seviyede bilerek tutuyorsun paranın değerini düşürdün yahu bari asgari ücreti en az 3000 TL yapın dolarda 5-6 lira sabit kalsın insanlar istediği bilgisayarı alsın Almanya gibi Amerika gibi ülke gibi paramız değerli olsun demıyorum her şey ithalata dayanır o zaman ama insanları da düşünmek lazım 2009 krizinden bile dolar 1.82 idi 2009'da bile bu kadar hayat pahalılığı yoktu gerçekten çocuklarına ve kendini bilgisayar alamıyan babalara arkadaşlara Allah maddi imkan nasip etsin.

Benim eski PC 2008 modeldi zaten. 9600 GT vardı :D. DDR2 RAM vardı ona göre düşün
Öylelerine hiç denk gelmedim. Ama itiraf edeyim bende içimden derim. Bu kadar paraya değer mi diye. Ama hiç bir zaman konularda bunu ima etmedim. Kişinin kendi isteğine kalmış. Eğer linç yemezsem şunu demek istiyorum. Bir kere 20.000 TL PC toplama diye bir konu görmüştüm. 1 sene önceydi o da. Yani şimdi ben şöyle düşündüm. 5000 liraya topladığın ile 20.000'e topladığın arasında pek fark yok. Bu insanlar neden para israfı yapıyor diye sorgular dururudum. Tabi konuyu açıp kişinin render işinde kullanacağını öğrenene kadar. Konuyu aç, fiyata göre sistemi kur, buyrun sistem deyip başka konuya geçmek zor gelmez kimseye.
İşe göre değişiyor zaten.
Haklısın diyip susmak en iyisi cahille tartışırsan sinirden delirirsin.
:D
Benim arkadaşım iMac aldı 14.000TL'ye ailesi bilgisayara o para verilir mi demişti, etrafımda da böyle insanlar oldukça görüyorum ve hepsi de teknolojik aletlerin fiyatlarından bir haberler ve o kadar para verilir mi vs. diyenlerin çoğu çok daha fazlasınıda verir sadece maymundan tek farkı konuşmak olduğu için para kazanamıyor bu yüzden de çok para diyorlar. Başka bir yönden alan adam o bilgisayara işini adayacak olabilir, mimar ve mühendislerin sanıldığından çok daha güçlü bilgisayarlara ihtiyaçları olabiliyor.

Bende arkadaşım var illa Apple ürünleri alacağım diyor. MSI Apple aynı fiyata koyduğu laptopdaki işlemci bile aynı ve ekran kartı RTX 2070 Apple'in koyduğu kart ise BF5'i 900P Low ayarda açan bir kart :D.

Benim eski PC 2008 modeldi zaten. 9600 GT vardı :D. DDR2 RAM vardı ona göre düşün

İşe göre değişiyor zaten.

:D

Bende arkadaşım var illa Apple ürünleri alacağım diyor. MSI Apple aynı fiyata koyduğu laptopdaki işlemci bile aynı ve ekran kartı RTX 2070 Apple'in koyduğu kart ise BF5'i 900P Low ayarda açan bir kart :D.
Hitap ettiği kitleler farklı bu yüzden böyle ama kişisel görüşüm İMac' e vereceğim parayla windows pc toplarım daha iyi render yaparım.

Haklısın deyip susmak en iyisi cahille tartışırsan sinirden delirirsin.

Hocam aklıma takıldıda sorayım dedim. Polat alemdarla dalga geçen 3-4 kişiye tekme tokat girişen sen miydin yoksa değil miydin? Forumda öyle bir konuya denk gelmiştimde :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı