10.000 TL'ye PS5 ve RTX 4070 Ti için monitör önerisi

Bütçe
10.000
Hocam destekliyor diye biliyorum ama teknik detaylarina o kadar hakim degilim. Arastirdim yerlerde her turlu kullanima uygun oldugu soyleniyordu hep. Arastirdigim yerler yine technopat,dh, reddit,youtube yabanci inceleme videolari gibi yerler bu arada. Baya bi incelemistim yani bu monitoru oyle soyleyeyim. Ama tabi ki siz de detaylica bi bakin cunku dedigim gibi o teknik detaylara hakim degilim.

https://www.akakce.com/monitor/en-u...ync-g-sync-ips-oyuncu-u-fiyati,197363785.html

Butcem saglam olursa ilerki donemlerde belki ben bunu da alabilirim bu da cok begenilen bir model. estetigi.ekran parlakligi ve hz si cok iyi. Tek eksisi oled olmamasi ama hem oled hem kalite,parlaklik vs olsun dersem de fiyat 25-30bin lere cikiyor ve bir monitor icin de o kadar butce ayiramam sanirim. Ama siz belki dusunurseniz diye paylasayim dedim yine de.
Anladım teşekkür ederim, bu ürüne de baktım gayet güzel görünüyor ama teknik özelliklere baktığımda HDMI 2.0 olduğu yazıyor, yani PS5 için VRR ve ALLM ayarlarını kullanamam sanırım, keşke PC gibi daha limitsiz olsaydı FPS olarak görüntü olarak falan neyse işte. Önceki 9K lira olan ürün HDMI 2.1 olup olmadığı yazmıyor ama yorumlarda VRR desteklediği yazıyordu. Umarım öyledir.

Anladım teşekkür ederim, bu ürüne de baktım gayet güzel görünüyor ama teknik özelliklere baktığımda HDMI 2.0 olduğu yazıyor, yani PS5 için VRR ve ALLM ayarlarını kullanamam sanırım, keşke PC gibi daha limitsiz olsaydı FPS olarak görüntü olarak falan neyse işte. Önceki 9K lira olan ürün HDMI 2.1 olup olmadığı yazmıyor ama yorumlarda VRR desteklediği yazıyordu. Umarım öyledir.
Önceki yorumlarda tavsiye ettiğim siteye baktınız mı? Arkadaşın attığı monitörün testleri yapılmış, bakın isterseniz.

Ayrıca test edilen en iyi 5 2k monitöre de bakabilirsiniz (sırasıyla yüksek bütçeden düşüğe doğru):

Veya PS5 için en iyi 5 monitör, yine bütçeye göre sıralı:

Önceki yorumlarda tavsiye ettiğim siteye baktınız mı? Arkadaşın attığı monitörün testleri yapılmış, bakın isterseniz.

Ayrıca test edilen en iyi 5 2k monitöre de bakabilirsiniz (sırasıyla yüksek bütçeden düşüğe doğru):

Veya PS5 için en iyi 5 monitör, yine bütçeye göre sıralı:
Merhaba evet teşekkürler, şimdi şöyle bu Dell bence bu fiyat bandında en iyisi gibi çünkü HDMI 2.1 desteği var ve VRR her şekilde desteği varmış, bu site bayağı karmaşık ve İngilizce olduğu için çok anlayamadım ama inceledim evet, ve büyük bir ihtimalle tercihim Dell G2724D yönünde olacak. Az önce öğlen önerilen 2 tane MSI ekranlara da baktım, MSI MAG 274QRFW 180Hz bu ürün ne yazık ki PS5 için tam verimli değil çünkü HDMI 2.0 ve VRR desteği yok, sadece HDR bu yüzden bu ürünü eledim. Diğer MSI ürünü ise MSI G321Q 31.5 inç 2560X1440 WQHD 16:9 170Hz 1ms IPS G-Sync Premium Gaming Monitör 31.5 inç olduğu için masama çok büyük gelebilir, o kadar alanım yok ve Dell'e oranla daha pahalı, HDMI 2.0 olduğu yazıyor bir çok yerde baktım MSI kendi sitesine de baktım HDMI 2.0 yazıyor ama PS5 optimizasyonu var ve VRR desteklediği yazıyor. Anlamadım bu yüzden yine de. Dell en mantıklısı gibi görünüyor çünkü hem çok daha uygun hem de 27 inç daha uygun olacak, şimdi kullandığım FHD monitör de 27 inç ve ancak yeterli geliyor.

En mantıklısı bu gibi geliyor fiyat performans olarak ve PS5 ile de uyumlu yani VRR ALLM HDR gibi ayarları destekliyor ve HDMI 2.1 var, sizin verdiğiniz sitede de ''rtings'' 2.1 desteklediği yazıyor, teşekkürler.

Test edilen en iyi 5 2K monitör listesine de baktım ve almayı planladığım Dell G2724D 27 inç 165Hz olan monitör de var beşinci sırada. Kararım iyice kesinleşti ya, bu fiyat bandındaki en iyi monitör sanırsam bu, 9K TL için HDMI 2.1 ve bu özelliklerde daha iyisi yok anladığım kadarıyla çünkü bir çok sitede incelemeleri okudum hepsi olumlu bu Dell G2724D için. Ayrıca en iyi 5 2K monitör listesinde bir de bu ürün ilgimi çekti fiyatı da çok pahalı değil, makul.

Dell G2724D ve LG 27GR83Q-B arasında kaldım, ikisi de çok hoş ve güzel görünüyor tam aradığım gibi, RTX 4070 Ti için zaten her şekilde iyi çünkü sizin de dediğiniz gibi PC daha limitsiz olduğu için bu tür şeylerin sınırı yok her türlü tam desteği veriyor, ama önemli olan PS5 için de HDR, VRR ve ALLM gibi özelliklerin kullanılabilir olmasıydı ve bu iki üründe de bu mümkün HDMI 2.1 desteği ve aradığımız tüm özellikler mevcut. Geriye sadece ikisi arasından seçim yapmak kaldı. Tekrardan yardımlarınız için çok teşekkürler. PS5 için en iyi 5 monitör listesine bakmıyorum çünkü 4K monitörler de vardır diye düşünüyorum. Bu LG ve Dell gayet hoş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı