10 bin lira maaş iyi mi?

Ailenle yaşıyorsan işine yarar bir maaş. 2 sene orada çalışırsın, o sırada başka firmalarda iş bakarsın. Firma geçişlerinde maaşlar yükseliyor. Orada çalıştığın sürece para biriktirirsin. Yeni işine geçince daha yüksek maaşla devam edersin. Ama asıl mevzu bir yerde çok uzun süre kalmamak. Çünkü aynı yerde alacağın maaş zammı ile firma değişikliğinde alacağın arasında fark olur.
 
Olumsuz kanı oluşturabilirsiniz. 10 bin TL yeni mezun bir inşaat mühendisi için hiç fena bir ücret değil. Bana sorarsanız abırlı olun ve kendinizi gösterin.

Açık konuşmak gerekirse bu ücret yeni mezun birine fazla bile.
 
Olumsuz kanı oluşturabilirsiniz. 10 bin TL yeni mezun bir inşaat mühendisi için hiç fena bir ücret değil. Bana sorarsanız abırlı olun ve kendinizi gösterin.

Açık konuşmak gerekirse bu ücret yeni mezun birine fazla bile.
Henüz tecrübesizim. Göze batma olasılığım yüksek. Ne önerirsiniz?
 
Yeni mezun inşaat mühendisiyim. Teknik ofis yardımcılığı teklifi aldım. 8 bin lira alacağım sadece bu ay için fakat ocak ayında zam geleceğini söylediler. Tahminimce en az 10 bin lira olur. Şu anda bekarım ve ailemle yaşıyorum. Hiçbir giderim yok. Sizce işi kabul etmeli miyim? Ücret sizce nasıl?
536 Dolar.
 
Bu ne saçma bir mantık? Arkadaş kalifiye bir eleman genç, bekar ve ailesiyle yaşamasının hak ettiği parayla ne ilgisi var?

Üniversite de arkadaş nasıldı bilmiyorum ama günümüz de üniversitelerin verdiği eğitimler sektörü karşılayan nitelikte değil hali ile iş sektörü de sadece okuyan ve staj deneyimini de pek kalifiyeli gözü ile bakmıyor.

Çalışma koşulları iyi ise ve ailesi de aldığı maaşı istemiyorsa kesinlikle kabul etmeli.
 
Henüz tecrübesizim. Göze batma olasılığım yüksek. Ne önerirsiniz?
Hocam, dediğim gibi, benim tavsiyem gelecek yıl degil, bir sonraki yıl maaş zammı talebinde bulunmanız. Sizden memnun kalırlarsa muhtemelen maaşınıza sizi tatmin edecek bir zam yapacaklardır. Zammın yeterli gelmediği durumda da diğer firmalara bakabilirsiniz. Sonuçta deneyim de kazanmış olacaksınız. Dediğim gibi, 10000 TL yeni mezun bir mühendis için gayet makul bir ücret. Mühendisliğin ilk dönemleri maaş açısından çoğu zaman pek tatmin edici olmayabiliyor.
 
Son düzenleme:
Türkiye'de maaş illere göre inanılmaz değişkenlik gösterir. Her kriteri göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Ben konum olarak Mersin'de yaşıyorum, Mersin'de 2-3 yıllık tecrübeli bir personele verilen maaş ile İstanbul'da yeni mezun tecrübesiz işe alınan bir kişinin maaşı aynı olmuyor. İstanbul'daki şube daha fazla alıyor mesela bizde.
 
Yaklaşık 10 senedir sektördeyim kardeşim şu anda ne iş var ne de inşaat var piyasa çok durgun kan ağlıyor. İnsanlar iş bulamıyor. Herkes bir köşeyi kapmış durumda. Burada 10k az gelir zam iste vs. yazanlara bakma. Ben içeriden bildiriyorum sana. Bu işi sakın kaçırma. İş yok. Bak az maaşlı vs demiyorum dikkat edersen. İş yok diyorum direk. Bu iş hem evine de yakınmış. 10k baya iyi günümüzde yeni mezun için. Gurur yaparsan para az vs. dersen evde kariyer sitelerine aylarca F5 yapıp depresyon ilaçları alır duruma gelebilirsin. İşi alıp kendini sevdirirsen piyasada tutunursun birkaç sene sonra elinde koz olur işte o zaman çevre de oluşunca maaş güzel noktaya gelir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı