10 saat üzeri çalışarak ilk 10 bine girilir mi?

Hocam selamlar tekrardan ben. Nereden geldi aklıma bilmiyorum ama size sormayı unuttuğumu hatırladım hahaha siz anladığım kadarıyla YKS dönemini geçirmiş birisisiniz acaba özel değilse sonucunuz nasıldı ve hangi üniversite-bölüm tercih ettiniz? Eğer özel değilse sonucunuzu sadece sıralama olarak değil de ders ders netler olarak ve bir de OBP nizi söyleyebilir misiniz?

Saygısızlık gibi olmasın; sonucumun iyi veya kötü olması ya da yerleştiğim bölümün sizde bir değişiklik yaratacağını düşünmüyorum. Mesajınızı görmediğim için çok geç cevap verdim. Özür dilerim.

Arkadaşlar selam bu sene 2025 YKS'ye gireceğim ve mezuna kalacağım.
TYT 60, AYT 10 net civarlarında temelim var sadece matematikte soru çeşidi eksiğim olduğu için netlerim hiç artmadı, yeteri kadar soru çözmedim. Türkçe 30-33 arası hep de böyleydi.

Şimdi sorum şu, hedefim ilk 10 bin. 2026 YKS'ye kadar günlük 10 saat ve üzeri matematik+fen ağırlıklı çalışarak sayısalda ilk 10 bin yapılabilir mi?
Bu arada bu soruların başkalarına sorulması ne kadar garip gelsede bana, sadece sizin de fikirlerinizi görmek istedim. Bir de şunları belirteyim sınav zamanı kesinlikle keyfi dışarı çıkıp birileriyle takılmam 4-5 ayda bir anca bir arkadaşımla görüşüyorum ve ders dışında tek yaptığım şey yemek, banyo ve molalardır. Bunları göz önünde bulundurarak ilk 10 bin işine ne diyorsunuz?

Şu 10 k hedefini önce bir kenara kaldır. Daha gerçekçi ol ve yapabileceğinin en iyisini yapmaya odaklan. Bu en önemli şart.

Sonra 10 saat saçmalığından kurtul. Kademeli çalış. İlk 2 ay 4-5 saat yeterli. Hızlı giden atın dışkısı seyrek düşermiş unutma.

Asla ve asla temmuz ayında ders çalışma. Yukarıdaki madde de anlattığıma çıkıyor yol yine. Baştan motoru yormadan rölantide gidip sonra önüne rampa geldiğinde takacaksın takviyeye. Tüm hevesini şubat ve mart aylarına ve sonrasına sakla. Süreç çok uzun.

TYT de eksiğin çoksa eğer ağustos ayının 10'u gibi başlıyabilirsin.

Bence mümkünse dershaneye asla gitme. Özel hocadan geometri dersi alabilirsin. Geri kalan tüm eksiğini YouTube'dan takip et. Yoksa bile ailen premium üyelik illaki alacaktır YouTube için. Reklamsız izlemesi aşırı verimli oluyor. Ya PC ya da TV'den izliyebilirsin dersleri ama TV de hızlandırma seçeneği yok diye biliyorum. Bazen hızlı dinlemek daha verimli olur.

Son olarak da yapacağın ders planlamasını aylık/haftalık ve günlük planlama olarak mutlaka düzenli plan yap ve elinden geldiğince uymaya gayret et. Özellikle TYT'ya başlayıp AYT'ye geçeceğin tarihleri bile kaba taslak belirle. Ama asla ve asla 10 saat saçmalığına yenik düşme.

Arkadaşlar selam bu sene 2025 YKS'ye gireceğim ve mezuna kalacağım.
TYT 60, AYT 10 net civarlarında temelim var sadece matematikte soru çeşidi eksiğim olduğu için netlerim hiç artmadı, yeteri kadar soru çözmedim. Türkçe 30-33 arası hep de böyleydi.

Şimdi sorum şu, hedefim ilk 10 bin. 2026 YKS'ye kadar günlük 10 saat ve üzeri matematik+fen ağırlıklı çalışarak sayısalda ilk 10 bin yapılabilir mi?
Bu arada bu soruların başkalarına sorulması ne kadar garip gelsede bana, sadece sizin de fikirlerinizi görmek istedim. Bir de şunları belirteyim sınav zamanı kesinlikle keyfi dışarı çıkıp birileriyle takılmam 4-5 ayda bir anca bir arkadaşımla görüşüyorum ve ders dışında tek yaptığım şey yemek, banyo ve molalardır. Bunları göz önünde bulundurarak ilk 10 bin işine ne diyorsunuz?

Ben de ters ten sorayım size o zaman. Madem 10 saat çalışabileceğini düşünüyorsun bu sene günlük en azından 5 saat çalışıp öncelikle bir 40-50k sıralama yapsa idin de o zamandan sonra ilk 10k yı hedeflese idin. Mevcut durumun ile açık konuşalım 12. sınıfı teğet geçip boşa harcamışsınız. Ha derseniz ki seneye 40-50k ya girebilir miyim bence daha gerçekçi olur. Hedefin ne kadar gerçekçi olursa, tutturman da o kadar kolay olur. 10k için 108 civarı TYT 70 de AYT'den net çıkarman gerek. 60 olan TYT seviyeni 90'nın üzerine bile atman için ciddi emek vermelisin. 90 netin üzerine çıkmak ekstra temel ile olan ve çok gayret isteyen bir durum.
Ayrıca eğer mezuna bırakırsan temmuz ayında asla ders falan çalışma ağustos ayına bırak çalışmayı. Zira ocak Şubattan sonra sıkılma ihtimali artıyor. İlk çalışmaya başlarken de 10 saat asla başlama. Bocalar bırakırsın. 4-5 saat ile başla. Kolaylıklar dile

Hocam yazın zaten önceliğim TYT fakat yaz bitmeden kesinlikle AYT'yi de eklemeyi düşünüyorum çalışmalara ama asıl amacım yaz sonuna kadar TYT'yi 90-100 civarı (en azından bir 90) yapmak istiyorum dediğim gibi Türkçem 30 üstü sosyalde zor değilse 13-14 geliyor matematikte 16-17 fen 5-6 şu an. Bir de şunu sormak istiyorum size hocam (bu yanıttan görenlerde fikir belirtsin) ben sosyali sadece garanti konular üzerinden çalışmayı düşünüyorum ve soru olarak genel anlamda MEB'in yayınladığı testler denemeler ve çıkmışlardan götürmeyi düşünüyorum sizce mantıklı mı yani tarihte ve coğrafyada o kadar konuyu hiç çalışıp oralarda zaman kaybetmek istemiyorum o zamanı matematiğe fiziğe veririm daha iyi ama ÖSYM'nin ne soracağıda hiç belli olmuyor sosyalde son senelerde sıkıntılı geliyor :/

TYT tam bitmeden AYT'ye geçip hepsini çorba etme derim. Önce TYT bitsin plan dahilinde ilerle.

Şu 10 k hedefini önce bir kenara kaldır. Daha gerçekçi ol ve yapabileceğinin en iyisini yapmaya odaklan. Bu en önemli şart.

Sonra 10 saat saçmalığından kurtul. Kademeli çalış. İlk 2 ay 4-5 saat yeterli. Hızlı giden atın dışkısı seyrek düşermiş unutma.

Asla ve asla temmuz ayında ders çalışma. Yukarıdaki madde de anlattığıma çıkıyor yol yine. Baştan motoru yormadan rölantide gidip sonra önüne rampa geldiğinde takacaksın takviyeye. Tüm hevesini şubat ve mart aylarına ve sonrasına sakla. Süreç çok uzun.

Bence mümkünse dershaneye asla gitme. Özel hocadan geometri dersi alabilirsin. Geri kalan tüm eksiğini YouTube'dan takip et. Yoksa bile ailen premium üyelik illaki alacaktır YouTube için. Reklamsız izlemesi aşırı verimli oluyor. Ya PC ya da TV'den izliyebilirsin dersleri ama TV de hızlandırma seçeneği yok diye biliyorum. Bazen hızlı dinlemek daha verimli olur.

Son olarak da yapacağın ders planlamasını aylık/haftalık ve günlük planlama olarak mutlaka düzenli plan yap ve elinden geldiğince uymaya gayret et. Özellikle TYT'ya başlayıp AYT'ye geçeceğin tarihleri bile kaba taslak belirle. Ama asla ve asla 10 saat saçmalığına yenik düşme.

Ben de ters ten sorayım size o zaman. Madem 10 saat çalışabileceğini düşünüyorsun bu sene günlük en azından 5 saat çalışıp öncelikle bir 40-50k sıralama yapsa idin de o zamandan sonra ilk 10k yı hedeflese idin. Mevcut durumun ile açık konuşalım 12. sınıfı teğet geçip boşa harcamışsınız. Ha derseniz ki seneye 40-50k ya girebilir miyim bence daha gerçekçi olur. Hedefin ne kadar gerçekçi olursa, tutturman da o kadar kolay olur. 10k için 108 civarı TYT 70 de AYT'den net çıkarman gerek. 60 olan TYT seviyeni 90'nın üzerine bile atman için ciddi emek vermelisin. 90 netin üzerine çıkmak ekstra temel ile olan ve çok gayret isteyen bir durum.
Ayrıca eğer mezuna bırakırsan temmuz ayında asla ders falan çalışma ağustos ayına bırak çalışmayı. Zira ocak Şubattan sonra sıkılma ihtimali artıyor. İlk çalışmaya başlarken de 10 saat asla başlama. Bocalar bırakırsın. 4-5 saat ile başla. Kolaylıklar dile

TYT tam bitmeden AYT'ye geçip hepsini çorba etme derim. Önce TYT bitsin plan dahilinde ilerle.
Hocam öncelikle merhaba önce şurdan başlamak istiyorum “10 saat çalışabilecekseniz bu sene çalışıp 40-50 k yapsaydınız” demişsiniz evet çalışmalıydım fakat o an şu an ki gibi düşünmüyordum ve bu kadar disiplinli değildim son 1-2 aydır ne olduysa oldu iyi anlamda
Çalışmaya ağustosta başla demişsiniz ama bu mümkün değil hedefim ilk 10 k diyorum siz bana temmuzu boş geçirin diyosunuz eğer temmuzu boş geçirirsem artık vicdan azabından kendime nasıl zarar veririm bilemiyorum mümkün değil yani söylediğiniz
Yine aynı şekilde 4-5 saat ile başla demişsiniz ama ben zaten yeterince erteledim bu zamana kadar. Artık hedefim için varımı yoğumu feda edip full dersle yaşamam lazım sıkılmak falanda yok öyle. Hiçte sorun değil benim için. Beni en çok etkileyen faktörlerden biri telefondu onu bıraktım tuşluya geçiyorum. Bütün arkadaşlarımla iletişimi kestim ulaşmaya çalıştıklarında falan sessize alıp geçiyorum ya da hiç oralı olmuyorum kendimi tamamen izole ettim seneye sınava kadar kütüphane harici bir yere çıkmamayı planladım ki bunda da benlik bir sorun yok.
Benim hedefim çok yüksek ben ona göre çalışıcam. 50-60k falan değil yani hedefim. En iyisi için program yapıcam. Zaten ilk senemde değilim mezuna kalmışım ve boş geçirmişim sizin kadar rahat olmam mümkün değil boş geçirecek bir günüm değil bir saatim bile yok. Teşekkürler

Birde dediğiniz gibi ilerleyen süreçlerde Matematik+Geometri özel ders almayı düşünüyorum duruma göre. Dershaneye zaten gitmiştim tekrar gitmiycem.

Ağustos sonu gibi başlamayı düşünüyorum zaten TYT’de Matematik+Fen ağırlıklı çalışıcam o yüzden ağustos sonuna kadar bunlarda iyi ilerleyip sonra AYT’ye yavaştan başlamayı düşünüyorum

Günlük plan yapmayı düşünüyorum daha uyulabilir oluyor en kötü haftalık olur ama aylık kesinlikle tam olarak yapılmıyor

Son düzenleme:
Hocam öncelikle merhaba önce şuradan başlamak istiyorum “10 saat çalışabilecekseniz bu sene çalışıp 40-50 k yapsaydınız” demişsiniz evet çalışmalıydım fakat o an şu anki gibi düşünmüyordum ve bu kadar disiplinli değildim son 1-2 aydır ne olduysa oldu iyi anlamda
Çalışmaya ağustos'ta başla demişsiniz ama bu mümkün değil hedefim ilk 10 k diyorum siz bana Temmuz'u boş geçirin diyosunuz eğer Temmuz'u boş geçirirsem artık vicdan azabından kendime nasıl zarar veririm bilemiyorum mümkün değil yani söylediğiniz
Yine aynı şekilde 4-5 saat ile başla demişsiniz ama ben zaten yeterince erteledim bu zamana kadar. Artık hedefim için varımı yoğumu feda edip full dersle yaşamam lazım sıkılmak falan da yok öyle. Hiç de sorun değil benim için. Beni en çok etkileyen faktörlerden biri telefondu onu bıraktım tuşluya geçiyorum. Bütün arkadaşlarımla iletişimi kestim ulaşmaya çalıştıklarında falan sessize alıp geçiyorum ya da hiç oralı olmuyorum kendimi tamamen izole ettim seneye sınava kadar kütüphane harici bir yere çıkmamayı planladım ki bunda da benlik bir sorun yok.
Benim hedefim çok yüksek ben ona göre çalışacağım. 50-60k falan değil yani hedefim. En iyisi için program yapacağım. Zaten ilk senemde değilim mezuna kalmışım ve boş geçirmişim sizin kadar rahat olmam mümkün değil boş geçirecek bir günüm değil bir saatim bile yok. Teşekkürler

Bir de dediğiniz gibi ilerleyen süreçlerde Matematik+Geometri özel ders almayı düşünüyorum duruma göre. Dershaneye zaten gitmiştim tekrar gitmiycem.

Ağustos sonu gibi başlamayı düşünüyorum zaten TYT'de Matematik+Fen ağırlıklı çalışacağım o yüzden ağustos sonuna kadar bunlarda iyi ilerleyip sonra AYT'ye yavaştan başlamayı düşünüyorum

Günlük plan yapmayı düşünüyorum daha uyulabilir oluyor en kötü haftalık olur ama aylık kesinlikle tam olarak yapılmıyor

Temmuz'u boş geçersem çıldırırım falan demişsin de, hiçbir şey olmaz. Yani kendini paralama. Zira uzun bir maraton ve şu anki enerjinin sana asıl şubat ve mart ayından sonra ihtiyacın olacak.

Yaz bir kenara eğer Temmuz'da başlar bir de günlük 7-8 saat yükleme ile gitmeye çalışırsan ekim ayından sonra patinaj yapmaya sıkılmaya başlaman an meselesi olur(umarım sıkılmadan gidesin ama mümkün değil) bunu sıkılmdan gidebilenler genelde ilk 1000'lik öğrenciler oluyor. Akıllı çalışırsan hedefine benim dediğim şekilde de ulaşabilirsin.
Kolaylıklar dilerim.

Temmuz'u boş geçersem çıldırırım falan demişsin de, hiçbir şey olmaz. Yani kendini paralama. Zira uzun bir maraton ve şu anki enerjinin sana asıl şubat ve mart ayından sonra ihtiyacın olacak.

Yaz bir kenara eğer Temmuz'da başlar bir de günlük 7-8 saat yükleme ile gitmeye çalışırsan ekim ayından sonra patinaj yapmaya sıkılmaya başlaman an meselesi olur(umarım sıkılmadan gidesin ama mümkün değil) bunu sıkılmdan gidebilenler genelde ilk 1000'lik öğrenciler oluyor. Akıllı çalışırsan hedefine benim dediğim şekilde de ulaşabilirsin.
Kolaylıklar dilerim.
Teşekkürler hocam temmuzda zaten o kadar uzun çalışmayabilirim sadece temmuzda da çalışacağım ama dediğiniz gibi daha az ama öz çalışabilirim.

Kolaylıklar dilerim.
siz yks yi atlatmış birisiniz sanırım ünideyseniz veya mezun olduysanız özel değilse hangi üni ve bölüm ve daha önemlisi yks sürecinde şunları kesin yap şöyle çalış diyebileceğiniz ve şunları asla yapma dediğiniz taktikler unsurlar nelerdir?

Hocam daha önce de yazmışım buraya, hala soru işaretlerinizi görmek üzücü oldu. Dediğim gibi YKS'yi gözünüzde büyütmeyin, tamamen hazırlanmanıza bağlı bir sınav bu. Dersler asla zor değil, üniversite dersleri katbekat daha zor. Sınav sistemi doğru ve düzenli çalışanları hiç çalışmayanlardan ayırt ediyor.

Oturup düzenli çalışmaya başla, her gün çalış önemli olan tek şey bu. Çalışmalarını verimli planla, yapamıyorsan bir koçla çalış. Ne saatle ne de başka bir şeyle ilgisi var. Motivasyonla falan olacak iş değil disiplin ve hedef lazım. Hedefin 10k değil, ne istediğin olmalı. Şu an bunları düşünüp konuşabilmen bile büyük lüks farkında olmalısın. Hayat bir yerden sonra seni zaten çalışmaya sürükleyecek, hazır boşta ve mezunken derslerine çalış. Ders çalışacak disiplini kendinde görmüyorsan da bir an önce işe gir tavsiyemdir, çünkü yolun sonu yine çalışmaya çıkacak. En azından erkenden başlayarak kendi öz farkındalığını geliştirirsin ve üniversiteye gerçekten hazırlanmak istiyorsan esas motivasyonunu sağlarsın.

Üstte başka bir hocamız güzelce anlatmış nasıl ilerlemen gerektiğini ama kısa özeti böyle bu işin. Çok çalışmak değil düzenli ve verimli çalışmak önemli, bu da söylemekle olmuyor istemek lazım.

Hocam daha önce de yazmışım buraya, hala soru işaretlerinizi görmek üzücü oldu. Dediğim gibi YKS'yi gözünüzde büyütmeyin, tamamen hazırlanmanıza bağlı bir sınav bu. Dersler asla zor değil, üniversite dersleri katbekat daha zor. Sınav sistemi doğru ve düzenli çalışanları hiç çalışmayanlardan ayırt ediyor.

Oturup düzenli çalışmaya başla, her gün çalış önemli olan tek şey bu. Çalışmalarını verimli planla, yapamıyorsan bir koçla çalış. Ne saatle ne de başka bir şeyle ilgisi var. Motivasyonla falan olacak iş değil disiplin ve hedef lazım. Hedefin 10k değil, ne istediğin olmalı. Şu an bunları düşünüp konuşabilmen bile büyük lüks farkında olmalısın. Hayat bir yerden sonra seni zaten çalışmaya sürükleyecek, hazır boşta ve mezunken derslerine çalış. Ders çalışacak disiplini kendinde görmüyorsan da bir an önce işe gir tavsiyemdir, çünkü yolun sonu yine çalışmaya çıkacak. En azından erkenden başlayarak kendi öz farkındalığını geliştirirsin ve üniversiteye gerçekten hazırlanmak istiyorsan esas motivasyonunu sağlarsın.

Üstte başka bir hocamız güzelce anlatmış nasıl ilerlemen gerektiğini ama kısa özeti böyle bu işin. Çok çalışmak değil düzenli ve verimli çalışmak önemli, bu da söylemekle olmuyor istemek lazım.
haklısınız hocam benim biraz sakinleşmem lazım sınavda iyi geçmeyince iyice gerildim zaten bekliyordum ama yinede oluyor işte teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı