10. Sınıf Alan Seçimi

Hangi Alanı Seçmeliyim

• büro yönetimi

Oy: 0 0,0%
  • pazarlama ve perakende

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    13

Archie Andrews

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar; Ben ticaret meslek lisesinde okuyorum. Şuan 9. sınıfım, alan seçimlerimiz yaklaşıyor. Okulumda büro yönetimi, pazarlama ve perakende, bilişim teknolojileri, ulaştırma hizmetleri, muhasebe ve finansman alanları bulunmakta. Ortalamam 76.50 sizce hangi bölümü seçmeliyim ? Bilişim seçmek istiyorum. Bilgisayara ilgim donanım olsun, yazılım olsun, her konuda ilgi duyarım. Sizin tavsiyeleriniz neler ?

Öncelikle karşılaştırdığın alanlar mükemmel şekilde alakasız. İlgin olduğu alanı seçeceksin. Bilişim Teknolojileri akabinde 11. sınıfta Ağ Yönetmenliği seçmelisin. Unutma donanım ve yazılımı aynı anda öğretmiyorlar.

Karşılaştırma değil, ben ne istediğimi belirttim. Bu konuda sizlerden tavsiye istedim. Alakasızlıkla ilgili birşey yok. Tabiki de ilgi duyduğun alanı seçeceksin ama ben size de danışmak istedim.

Teste sunduğun için yalnış anladım sanırım. O zaman sana bilgisayar bölümü öğrencisi olarak anlatayım. Bilgisayar bölümünde 10. Sınıfta temel C# eğitimi veriliyor. Elektronik Ölçme dersinde elektrik araçları, hesaplamalar(Akım gibi) anlatılıyor. BTT dersinde ise bilgisayarın tüm bileşenleri(yazılım ve donanım) anlatıyor. Programlama dersinde bizlere verilen bilgi o kadar az ki bir araştırma yaptığında bu kodlar ne diyerek bakıyorsun. Adeta projeksiyon görmüş tavşan gibi kalıyorsun. Yani üstüne sen ekliyorsun. Programlama algoritmasını öğretiyorlar tabii başta. 11. sınıfta sana birkaç dal sunuyorlar Veri Tabanı, Web Tasarım ve Programlama, Ağ Yönetimi. Birini bilip diğerini bilmezsen aç kalırsın sana ileteyim.
Veri Tabanı
Veri tabanı nedir? Veri tabanı nasıl oluşturulur? Veri tabanı nasıl yönetilir? Veri tabanı nasıl yönetilir? Gibi sorulara cevap veriyorlar tabii hafiften kodlama eğitimi veriyorlar.
Web Tasarım ve Programlama
Web tasarımı nasıl yapılır incelikleri nedir? Web Programlama nedir? Bu sorulara cevap alıyorsun. Programlama olarak 11. Sınıfta Asp.NET 12. Sınıfta ise PHP öğreniyorsun. Tabii bunlarda yüzeysel temel işlemler. Bize 3 ay boyunca form anlattılar tahmin et durumu. Yine her şey sende bitiyor.
Ağ Yönetimi
İnternet ağ kablosunun hazırlanışından bütün bir binaya kablo çekimi ve ağ kurulumunu, yönetimini anlatıyorlar.

Bunlara ek olarak Teknik Servis var onun ne yaptığı belli zaten. Varsa kafana takılan sor.

İlgin olan alana git. İmkanın var ise gitmek istediğin alan hocaları ile konuş. Onların 1-2 derslerine katıl. Bu sana fikir verir. O alanı okuyan öğrenciler ile konuş.

yanlış hatırlamıyorsam seçimler yaz tatilinde oluyordu. Bence bilişim seçecek isen web tasarım ve c# derslerine bir göz at yapmaya çalış uğraş yapamaz isen teknik servis alanına da seçebilirsin onuda beğenmez isen Lojistik oku derim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı