10. sınıf için açık liseye geçmek mantıklı mı?

Burada manipüle etmeye çalışanlar burasının Technopat Sosyal olduğunu unutuyor. Millet burada körü körüne bağlanmaz bir bilgiye. Manipüle etmek isteyenler Facebook gruplarına gidebilir. Onun dışında arkadaşın yorumunu ciddi ciddi okudum, sıradan bir lise öğrencisinin Exeter'den kabul alması çok çok zor.
 
Burada manipüle etmeye çalışanlar burasının Technopat Sosyal olduğunu unutuyor. Millet burada körü körüne bağlanmaz bir bilgiye. Manipüle etmek isteyenler Facebook gruplarına gidebilir. Onun dışında arkadaşın yorumunu ciddi ciddi okudum, sıradan bir lise öğrencisinin Exeter'den kabul alması çok çok zor.
Liseden arkadaşım dedim beyefendi nasıl okuyorsunuz? Bu arada malum partiye en muhalefet olan insanlardan birisiyim. Kendisi liseden arkadaşım olup İstanbul Üniversitesi mezuniyeti sonrasında kabul aldı daha fazla detaya giremiyorum hak verirsiniz ki. Ne algı peşindeyim ne de manipülasyon. Mesajlarımı yarım yamalak alıntılayıp farklı bir izlenim oluşturmaya çalışmayın. Tekrar yazıyorum bakınız; eğitim sisteminin mükemmel olduğunu belirtmiyorum yahut ortalamanın üstünde de demiyorum, okuduğunuzu idrak edememeniz benim hatam değil. Diğer arkadaş saçmalamış zaten ona hiç cevap dahi yazmayacağım. Sabancı Üniversitesi zaten ülkenin önde gelen eğitim kurumlarından birisi. Bahsettiği gibi tamamen burslu ise bölümün zaten yurt içinde kalması çok zor bir ihtimal. Yarı burslu ise zaten ortada pek bir başarı yok, 22 bine kadar düştü sıralaması.
Herkes Türkiye'nin ilk on lisesinden birine gidemiyor. Ayrıca, ilk on lisesinden biri başarılı eğitim veriyor diye Türkiye'nin genel lise eğitimi çok kötü olmaktan çıkmıyor.
Bu arada, ben de Türkiye'de 2 yıl Antalya'nın en iyi lisesinde okudum (erkek lisesine puanım yetiyordu ancak fiziksel engellerim sebebiyle ailem göndermedi ki Antalya da diğer illere göre yetersiz sayılmaz.) 2 yıl sonunda da Kosta Rika'ya taşındık. Orada aldığım eğitim bir başkaydı. Türkiye'de öğrencilere okulda bilgisayarın yüzünü göstermiyorlarken orada programlama eğitimi vardı. :D



Network dediğimiz şey esas olarak üniversitede oluşur lisede değil.
Örnekleriniz güzel ama kullanım şekli yanlış. :D
Hadi diyelim ki böyle bir networkünüz var bu sizi asla ve asla yurt dışı seviyesine çıkaramaz.
En düşük seviye ab üyesi olan ülkelerde bile liseyi bitirdikten sonra Avrupa'nın en iyi üniversitelerine giden çok öğrenci var çünkü ab üyesi ülkeler ab vatandaşlarına üniversite kolaylığı sağlıyor.
Eğitim kısmına hiç girmeyeceğim. Ab standartlarında eğitim ile Türkiye eğitimini karşılaştırmak saçma olur. Türkiye'de iddia ettiğiniz gibi bir eğitim yok. Yok!
Evet bu yazınızla uydurmalara başlamışsınız. Devam edelim.



Boğaziçi ve ODTÜ konusunda da yalan söylediğinizi ıspatlayabilirim.
Tekrar yurt dışına gitmeden önce sabancı üniversitesinde 1 yıl okudum ve aynı seviyede oldukları dolayısıyla İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi gibi önde gelen devlet üniversitelerinin hocalarından ders aldım. Bu hocaların çoğu seminerlerde farklı şekillerde mobbing yaptı. Yalan borcum yok. Bu tarz seminerlerde bahsettiğimiz üniversitelerden arkadaşlar edindim ve yarısından fazlası mobbingden şikayetçiydi.



University of Exeter'in 2022 yılı için kabul oranının %75 üstü olduğu gerçeği var.
Yani böylesine yüksek bir kabul ortamında arkadaşınızın Türkiye'nin ilk 10 lisesinde okumasının size ana etken olduğunu düşündüren nedir? Bu kadar yüksek kabul oranı varken Türkiye'nin herhangi bir lisesinden mezun olan herhangi bir öğrencinin exeter üniversitesinin 80'den yüksek not ortalaması koşulunu karşılayıp kabul edilebilme ihtimali çok yüksek. :D
Ki, yurtdışındaki çoğu üniversite MEB diplomasını kabul etmeyip uluslararası bakolarya programına yönlendiriyor. Sizin kıytırık lisenizin etkisi 0 yani bu durumlarda.
Bir şey hakkında bilginiz yoksa fikriniz de olmasın. Bilip bilmeden konuşarak insanları yanlış yönlendirenin siz olduğunu yeterince kanıtladım bu yazımla.



Türkiye'nin en iyi üniversitesi sabancı üniversitesini "burslu" kazanmışım. Daha ne yapacağım?
Şimdi köklü üniversite edebiyatına girmeye kalkarsın diye yazayım sabancı üniversitesinin sağladığı akademik ve sektör imkanları ve akademik kadrosuna herhangi bir devlet üniversitesi kafa tutamaz. Bir defa Türkiye'deki açık ara en iyi yönetilen üniversitedir. Bölüme değil fakülteye girilir ve 1.sınıf ortak okutulur 2.sınıfta bölümler seçilir. Fakülte değişimi de mevcut. Böylece öğrenciler istedikleri bölümde okuyabiliyor. O saydığınız üniversitelerin hangilerinde var böyle öğrencileri düşünen program? Qs ranking bunu yeterince açıklıyor zaten. Benim açıklamama gerek yok. Yani, uzatmayacağım.
Ha, qs Ranking'e bakarak yazıyorsun, rankingler yanıltıcı ve doğru değil tarzı şeyler demeye kalkarsan da; şu an okuduğum üniversite Avrupa'nın en köklü ve en iyi teknik üniversitelerinden ntnu. %20'nin altında kabul oranı var. Sabancı'yı yeterli görmüyorsan ntnu sana yeterli gelecektir.

Evet yine bilip bilmeden konuşmuşsun bu sefer benim hakkımda. Türkiye'nin ilk 10 lisesinde okuduğunu iddia eden biri için fazlaca seviyesiz bir yazı. Şahsen ben senin gibi bilmediğim bir konu hakkında konuşmam. Özellikle kişi hakkında. İddia ettiğiniz kadar kültürlü ve eğitim almış birisi kin beslemez ama siz sosyokültürel açıdan cidden bayağı gelişmişsiniz. :D
O kadar boş konuşmuşsun ki... Vaktimi harcayıp aradığın lümpen kavgasını sana hediye etmem başka kapıya. Merak etme ben bilmediğim konu hakkında konuşmam ama bilmediği konu hakkında atıp tutanı çok rahat anlarım. Raporladım ve sessize aldım zavallı hayatında başarılar.
 
O kadar boş konuşmuşsun ki... Vaktimi harcayıp aradığın lümpen kavgasını sana hediye etmem başka kapıya.
Evet şimdi de haklı çıkınca boş olduk... senin vaktin o kadar değerliyse insanlarla iletişime geçmeye de vaktin yoktur. O halde bu forumda ne işin varki? "Aradığım" lümpen kavgasında kindar mesajlar yazan sensin ama kavgacı/"kavga arayan" taraf benim. Tamam. :D
Merak etme ben bilmediğim konu hakkında konuşmam
O halde baştan bu konuya mesaj yazıp konuşmayacaktın.
Sen daha kendinle çelişmeden 1 cümle kuramıyorsun ki.
ama bilmediği konu hakkında atıp tutanı çok rahat anlarım.
Yine kindarlık içeren bir cümle.
Aldığın onca eğitime ve edindiğin kültüre noldu?
Onlar seni böyle davranmaya mı teşvik ediyor? :D
Raporladım ve sessize aldım zavallı hayatında başarılar.
Haksız olduğunu farkedince nasıl da kaçıyorsun bak. Üstelemiyorsun. Birazcık eğitim belirtisi gösterdin şimdi sen. :D
Ama "zavallı" kelimesi de ne öyle? Çok kültürlü olunca vedalarda bile kindarlık mı besliyoruz? :D

Kimin raporu daha geçerli sayılır? Seni insan yerine koyup insanca cevap veren benim mi yoksa egoist, kindar, narsist senin mi? :D
Benim 1 tane kindarlık veya narsistlik içeren bırak cümlemi kelimemi bile gösteremezsin.
Bu söylediklerimi bir düşün. Narsistlikten dolayı bir kulağından girip de bir kulağından çıkmasın.
@bakkalagidenkardes

Daha da sana cevap yazmayacağım. Senin seviyene inmek istemiyorum. Üzüldüm adına.
@GameTech34 eğitim bitik durumda yahu. Arkadaş gelmiş savunmasını yapıyor, ne olduğu aslında az çok tahmin edilebiliyor. Milleti manipüle etmeye çalışıyor.
İnsanların bu kadar basit şeyleri bile görmemelerine şaşıyorum burada manipüle etmeye çalışanlar dışında gerçek anlamda Türkiye süper ekonomi çok iyi olduğunu zanneden var.
Bu eleman kesin malum partilidir. Gerçekleri göremediğine yada milleti manipüle etmeye çalıştığına göre... ne yapmak istediğini anlamadım ama kendisi de bilmiyor gibi. Zaten konuşma tarzına bir bakın. Hiç de iddia ettiği gibi bir kişilik sergilemiyor... eğitimli ve kültürlü birisi şu yazdıklarını yazar mı yahu? Bu arada kendisi bilmiyor galiba yüksek lisans programına kabul edilmek kadar kolay bir şey yok. Burnunun ucunu bile Almanya'ya sokamayacak kişiler bile Max Planck Society'e kabul alıyor yüksek lisans programı için.
Yüksek lisanstaki kabulü nasıl liseyle bağdaştırmış onu da anlamadım zaten.
Bu arkadaşı anlayabileniniz varsa anlatsın. Derdi neymiş çözelim.
 
Son düzenleme:
İnsanların bu kadar basit şeyleri bile görmemelerine şaşıyorum burada manipüle etmeye çalışanlar dışında gerçek anlamda Türkiye süper ekonomi çok iyi olduğunu zanneden var.
Kimsenin bir şeyleri manipüle etmeye çalıştığı yok genç arkadaşım okuduğunu dahi anlayamayan insanlara laf anlatmaya çalışıyoruz, eğitim sistemini eleştirenler bir şeyleri değiştirmeye önce kendinden başlayacak. Daha okuduğu kısacak paragrafı anlayamayan insanlar tabii ki dandik lise üniversite geçiş sınavlarında güzel sonuçlar alacak değil ya. Eğitimin ve ekonominin iyi durumda olmadığının ben de farkındayım. Ancak bu durum şu çöpten farksız açık liseleri savunmayı haklı çıkarmaz. İyi kötü yine bir puanla yerleştiğiniz liseler bunlardan çok daha iyi durumda. Özel sektör devlet kıyasına giren arkadaş sanıyor ki özelde çalışanların tamamı bir süzgeçten geçmiş de seçilim sonucu sadece iyi hocalar bu kurumlarda tutunmuş. Daha sektör hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan insanlar burada asıp kesiyor. Tersi bir durum da söz konusu devlete bir şekilde kapağı attı diye hepsi kaliteli hocalar olacak diye bir kaide yok. Burada insanların kaçırdığı bir nokta var işte. Eğitim kurumunu iyi yapan başarılı yapan salt hoca ya da alet edevat yeterliliği değil orada eğitim öğretimine devam eden öğrenci grubu ve rekabet ortamıdır. Bununla ilgili makale de çok hatta gerçekten üst sıralara oynayan öğrenciler için uygulanan sayısız teknik var. İşkembeden sallamakla olmuyor bu işler. Bazı fen liseleri vardı mesela birinci sınıfta öğrenci profilleri analiz edilip birbirlerine maksimum fayda sağlayacak öğrenciler sıra arkadaşı yapılır birbirlerini çalışmaya teşviki sağlanırdı vs.
Kimsenin bir şeyleri manipüle etmeye çalıştığı yok genç arkadaşım okuduğunu dahi anlayamayan insanlara laf anlatmaya çalışıyoruz, eğitim sistemini eleştirenler bir şeyleri değiştirmeye önce kendinden başlayacak. Daha okuduğu kısacak paragrafı anlayamayan insanlar tabii ki dandik lise üniversite geçiş sınavlarında güzel sonuçlar alacak değil ya. Eğitimin ve ekonominin iyi durumda olmadığının ben de farkındayım. Ancak bu durum şu çöpten farksız açık liseleri savunmayı haklı çıkarmaz. İyi kötü yine bir puanla yerleştiğiniz liseler bunlardan çok daha iyi durumda. Özel sektör devlet kıyasına giren arkadaş sanıyor ki özelde çalışanların tamamı bir süzgeçten geçmiş de seçilim sonucu sadece iyi hocalar bu kurumlarda tutunmuş. Daha sektör hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan insanlar burada asıp kesiyor. Tersi bir durum da söz konusu devlete bir şekilde kapağı attı diye hepsi kaliteli hocalar olacak diye bir kaide yok. Burada insanların kaçırdığı bir nokta var işte. Eğitim kurumunu iyi yapan başarılı yapan salt hoca ya da alet edevat yeterliliği değil orada eğitim öğretimine devam eden öğrenci grubu ve rekabet ortamıdır. Bununla ilgili makale de çok hatta gerçekten üst sıralara oynayan öğrenciler için uygulanan sayısız teknik var. İşkembeden sallamakla olmuyor bu işler. Bazı fen liseleri vardı mesela birinci sınıfta öğrenci profilleri analiz edilip birbirlerine maksimum fayda sağlayacak öğrenciler sıra arkadaşı yapılır birbirlerini çalışmaya teşviki sağlanırdı vs.
Son mesajlarına biraz göz gezdirdim de LGBT hastalıklı bir psikolojiden ibaret falan yazmışsın baştan Orta Doğu çomarı olduğunu yazsaydın uğraşmazdım zaten. Kimlerle muhattap oluyoruz şaka gibi...
Evet şimdi de haklı çıkınca boş olduk... senin vaktin o kadar değerliyse insanlarla iletişime geçmeye de vaktin yoktur. O halde bu forumda ne işin varki? "Aradığım" lümpen kavgasında kindar mesajlar yazan sensin ama kavgacı/"kavga arayan" taraf benim. Tamam. :D

O halde baştan bu konuya mesaj yazıp konuşmayacaktın.
Sen daha kendinle çelişmeden 1 cümle kuramıyorsun ki.

Yine kindarlık içeren bir cümle.
Aldığın onca eğitime ve edindiğin kültüre noldu?
Onlar seni böyle davranmaya mı teşvik ediyor? :D

Haksız olduğunu farkedince nasıl da kaçıyorsun bak. Üstelemiyorsun. Birazcık eğitim belirtisi gösterdin şimdi sen. :D
Ama "zavallı" kelimesi de ne öyle? Çok kültürlü olunca vedalarda bile kindarlık mı besliyoruz? :D

Kimin raporu daha geçerli sayılır? Seni insan yerine koyup insanca cevap veren benim mi yoksa egoist, kindar, narsist senin mi? :D
Benim 1 tane kindarlık veya narsistlik içeren bırak cümlemi kelimemi bile gösteremezsin.
Bu söylediklerimi bir düşün. Narsistlikten dolayı bir kulağından girip de bir kulağından çıkmasın.
@bakkalagidenkardes

Daha da sana cevap yazmayacağım. Senin seviyene inmek istemiyorum. Üzüldüm adına.


Bu eleman kesin malum partilidir. Gerçekleri göremediğine yada milleti manipüle etmeye çalıştığına göre... ne yapmak istediğini anlamadım ama kendisi de bilmiyor gibi. Zaten konuşma tarzına bir bakın. Hiç de iddia ettiği gibi bir kişilik sergilemiyor... eğitimli ve kültürlü birisi şu yazdıklarını yazar mı yahu? Bu arada kendisi bilmiyor galiba yüksek lisans programına kabul edilmek kadar kolay bir şey yok. Burnunun ucunu bile Almanya'ya sokamayacak kişiler bile Max Planck Society'e kabul alıyor yüksek lisans programı için.
Yüksek lisanstaki kabulü nasıl liseyle bağdaştırmış onu da anlamadım zaten.
Bu arkadaşı anlayabileniniz varsa anlatsın. Derdi neymiş çözelim.
Hahahahahaha ''Burnunun ucunu bile Almanya'ya sokamayacak kişiler bile Max Planck Society'e kabul alıyor yüksek lisans programı için'' ufak salla. Sen şizofren falan mısın? Kendine hayali bir kişilik falan mı yarattın? Erasmus programı olsun akrabalarım derken yıllarca Almanya'da bulundum. İşkembeden ne güzel sallıyorsun sen? Yüksek lisans için kabul almak çok kolaymış. Hadi bekliyorum bakalım Almanya'dan kabul alman için. Sen daha kendi ana dilini a2 seviyesinde yazabiliyorsun. Bir de olur olmadık yerlere noktalama kullanmış çaktırmamak için şaka gibi. Türkçeyi doğru düzgün yazamayan adam burada akıl veriyor. Sempozyumda mobbinge maruz kalmış ahahahahaha. Fantazi dünyan da bilgi birikimin gibi. Daha da uzatmayacağım burada iki üç tane ergeni kandırırsın sen anca, vakit israfı.
 
Son düzenleme:
'Burnunun ucunu bile Almanya'ya sokamayacak kişiler bile Max Planck Society'e kabul alıyor yüksek lisans programı için'' ufak salla
O deyimim Almanca bilmeyenler içindi. Almanya'da yüksek lisans akademik programları harici Almanca şartı var. Yüksek lisansta ise bu durum daha esnek. En başından diğer akademik programların aksine yüksek lisans programlarına İngilizce seçeneği ekleniyor.

Not ortalaman çok kötü değilse Almanca bildikten sonra Almanya'dan kabul almama olasılığın yok zaten. Eğer amacın Almanya'da herhangi bir üniversite lisans programında okumak ise B1/B2 Goethe sertifikasından sonra yapman gereken şey sadece Türkiye'de vakıf veya devlet farketmezsizin herhangi bir üniversitede Almanya'da okumak istediğin bölüme kayıt yaptırmak. Bu da üniversite sınavında 200 bin sıralamayla bile olabilecek bir şey. Bunun neresini zor buldunuz? Gerçi senin yazdığın yazıların hangisini anlamak mümkün ki. İşkembeden sallayıp sallayıp yazıyorsun işte.

Ve yüksek lisans programına kabul koşulları diğer akademik programlara göre daha basittir.

Bu sadece Almanya için geçerli değil.
Canlı örneğini vereyim:
İTÜ'deki arkadaşlarım son hafta vizelere çalışıp okul bitirdi ve şimdi çoğu İtalya'nın en prestijli okullarından biri olan Politecnico di Milano'da. Ve ayrıca hepsi nedense o bahsettiğiniz bizim mükemmel eğitim sistemimizden gelip de yurtdışında yüksek lisansta zorlanıyorlar. :D

Yani, yüksek lisansta olay kabul değil tutunabilmektir.
Sen daha bunları bilmeden konuşuyorsun. :D
Bunları sana o "hayali" "lise network'un" öğretmedi mi yoksa? :D
Erasmus programı olsun akrabalarım derken yıllarca Almanya'da bulundum.
Erasmus programıyla gitmen Almanya'yı bildiğini veya eğitim sistemleri üzerindeki bilgini göstermez. Yani, ne alaka? Hava atmak için yazdığın çok belli. Buram buram narsistlik kokuyor mesajında. Daha öncekilerde olduğu gibi.
Hadi bekliyorum bakalım Almanya'dan kabul alman için.
Sana Sabancı diyorum ilk 1000 sıralama diyorum ardından NTNU diyorum %20 kabul oranı diyorum Avrupa'daki en eski ve en iyi teknik üniversiteden biri diyorum Norveç diyorum sen bana Almanya'dan kabul al diyorsun. :D
Okuduğunu da anlamıyorsun belli ki çünkü bu yazdığın şey Harvard Üniversitesini kazanan birisine "Gel de Türkiye'de üniversite kazan" demek kadar saçma bir şey. :D

Norveç üniversitelerin zaten Almanya üniversitelerinden daha gelişmiş üniversiteler için burs kaynağı var. Bunlardan birini örnek vermem gerekirse:
Wedham Bursu
Oxford Üniversitesi'nde okumak isteyen tüm Oslo Üniversitesi öğrencileri için Norveç Devlet Eğitim Kredisi Fonu'ndan ("Lånekassen") sağlanan ek finansmandır.

Tabii sen hayali süper sektör ve eğitim bilginle bunları bilemezsin çünkü hayal dünyasında yaşıyorsun.
Bak işte şimdi sektörden kimin anlayıp kimin anlamadığı belli oldu.
Sen daha kendi ana dilini a2 seviyesinde yazabiliyorsun. Bir de olur olmadık yerlere noktalama kullanmış çaktırmamak için şaka gibi. Türkçeyi doğru düzgün yazamayan adam burada akıl veriyor.
Sıkıştığında ve yazacak şey bulamadığında "bilmediğini" kabullenmek yerine böyle saçma şeyler yazman da eğitimsizlik göstergesi. Nerede yazım hatamı gördün? Hadi, söyle de düzeltelim?

Ayrıca, Sabancı Üniversitesini burslu kazanmak için YKS'daki TYT oturumunda Türkçe testinden 40 soruda 39 net yaptım. Üniversite sınavının zekayı ölçtüğünü savunan sen nasıl olur da bana A2 Türkçe gibi söylemlerde bulunablliyorsun ki? Daha önce de dediğim gibi kendinle çelişmeden tek cümle bile kuramıyorsun. Kaldı ki Almancam bile A2 seviyesi değil. Paylaşmak yasak olmasaydı sana 3 tane dil sertifikası atardım.
Sempozyumda mobbinge maruz kalmış ahahahahaha.
Sempozyum yazarak havalı gözükmek ve bir şey bildiğini göstermek istedin ama sempozyum ile seminerin arasındaki farkları bilmiyorsun muhtemelen. Cahilce bir cümle daha.

Seminer ve sempozyum arasındaki farklar:
  • Seminer, birden fazla yetkilinin üzerinde araştırma yaptıkları konular hakkında bilgi vermek ve üzerinde tartışmak amacıyla yaptıkları toplantılara denir,
  • Sempozyum, daha çok bilimsel ağırlıklı, kendi alanlarında uzman kişilerin bilgilerini katılımcılara sundukları toplantıdır,
Bizimki daha çok seminerdi. Hatta internet üzerinden ECON Seminar diye arat bulursun.
Şimdi kimin Türkçesi A2?
Ayrıca, sempozyumda mobbinge uğrama riski çok azdır. Profesörler bildiklerini anlatır ve gider. Seminerde ise anlatılan konu üzerine müzakereler yapılır.
Çok boş yapmışsın.
Fantazi dünyan da bilgi birikimin gibi. Daha da uzatmayacağım burada iki üç tane ergeni kandırırsın sen anca, vakit israfı.
Herkesi kendin gibi sanma; teknik bilgi gerektiren konuda gerçeği yansıtmayan, hayali bilgilerini kullanan böyle yapmamanı uyaran insana da kırıcı söylemler kullanarak haklı çıkmaya çalışan seviyesiz ve cahilin tekisin. Üzgünüm, bu dünyada teknik bilgi gerektiren konuda hayali bilgi işe yaramaz. Fantezi dünyan mı sandın burayı?
Daha fazla uzatma zaten ki rezil olma. Benim kimseyi kandırmaya çalıştığım yok. Bunu yapanın sen olduğunu defalarca kanıtladım mesajlarda... ayrıca, buradaki insanlara gram saygın yok. Bir de gelmişsin bana kültürden ve eğitimden bahsediyorsun... kabahat seni insan yerine koyup insanca cevap yazanda...

Bak bu yorumumda hiçbir şey bilmeden konuşan, yalancının, manipülasyoncunun teki olduğunu ve hatta iddia ettiğin gibi birisi olmadığını kanıtladım. Tıpkı daha önceki yorumlarımda olduğu gibi.
Daha da yazmamanı tavsiye ediyorum. Her yazdığında bir öncekinden daha rezil ve komik duruma düşüyorsun. @bakkalagidenkardes
Hayatında başarılar.
 
Son düzenleme:
O deyimim Almanca bilmeyenler içindi. Almanya'da yüksek lisans akademik programları harici Almanca şartı var. Yüksek lisansta ise bu durum daha esnek. En başından diğer akademik programların aksine yüksek lisans programlarına İngilizce seçeneği ekleniyor.

Not ortalaman çok kötü değilse Almanca bildikten sonra Almanya'dan kabul almama olasılığın yok zaten. Eğer amacın Almanya'da herhangi bir üniversite lisans programında okumak ise B1/B2 Goethe sertifikasından sonra yapman gereken şey sadece Türkiye'de vakıf veya devlet fark etmezsizin herhangi bir üniversitede Almanya'da okumak istediğin bölüme kayıt yaptırmak. Bu da üniversite sınavında 200 bin sıralamayla bile olabilecek bir şey. Bunun neresini zor buldunuz? Gerçi senin yazdığın yazıların hangisini anlamak mümkün ki. İşkembeden sallayıp sallayıp yazıyorsun işte.

Ve yüksek lisans programına kabul koşulları diğer akademik programlara göre daha basittir.

Bu sadece Almanya için geçerli değil.
Canlı örneğini vereyim:
İTÜ'deki arkadaşlarım son hafta vizelere çalışıp okul bitirdi ve şimdi çoğu İtalya'nın en prestijli okullarından biri olan Politecnico di Milano'da. Ve ayrıca hepsi nedense o bahsettiğiniz bizim mükemmel eğitim sistemimizden gelip de yurt dışında yüksek lisansta zorlanıyorlar. :D

Yani, yüksek lisansta olay kabul değil tutunabilmektir.
Sen daha bunları bilmeden konuşuyorsun. :D
Bunları sana o "hayali" "lise network'un" öğretmedi mi yoksa? :D

Erasmus programıyla gitmen Almanya'yı bildiğini veya eğitim sistemleri üzerindeki bilgini göstermez. Yani, ne alaka? Hava atmak için yazdığın çok belli. Buram buram narsistlik kokuyor mesajında. Daha öncekilerde olduğu gibi.

Sana Sabancı diyorum ilk 1000 sıralama diyorum ardından NTNU diyorum %20 kabul oranı diyorum Avrupa'daki en eski ve en iyi teknik üniversiteden biri diyorum Norveç diyorum sen bana Almanya'dan kabul al diyorsun. :D
Okuduğunu da anlamıyorsun belli ki çünkü bu yazdığın şey Harvard Üniversitesini kazanan birisine "Gel de Türkiye'de üniversite kazan" demek kadar saçma bir şey. :D

Norveç üniversitelerin zaten Almanya üniversitelerinden daha gelişmiş üniversiteler için burs kaynağı var. Bunlardan birini örnek vermem gerekirse:
Wedham Bursu
Oxford Üniversitesi'nde okumak isteyen tüm Oslo Üniversitesi öğrencileri için Norveç Devlet Eğitim Kredisi Fonu'ndan ("Lånekassen") sağlanan ek finansmandır.

Tabii sen hayali süper sektör ve eğitim bilginle bunları bilemezsin çünkü hayal dünyasında yaşıyorsun.
Bak işte şimdi sektörden kimin anlayıp kimin anlamadığı belli oldu.

Sıkıştığında ve yazacak şey bulamadığında "bilmediğini" kabullenmek yerine böyle saçma şeyler yazman da eğitimsizlik göstergesi. Nerede yazım hatamı gördün? Hadi, söyle de düzeltelim?

Ayrıca, Sabancı Üniversitesini burslu kazanmak için YKS'daki TYT oturumunda Türkçe testinden 40 soruda 39 net yaptım. Üniversite sınavının zekayı ölçtüğünü savunan sen nasıl olur da bana A2 Türkçe gibi söylemlerde bulunablliyorsun ki? Daha önce de dediğim gibi kendinle çelişmeden tek cümle bile kuramıyorsun. Kaldı ki Almancam bile A2 seviyesi değil. Paylaşmak yasak olmasaydı sana 3 tane dil sertifikası atardım.

Sempozyum yazarak havalı gözükmek ve bir şey bildiğini göstermek istedin ama sempozyum ile seminerin arasındaki farkları bilmiyorsun muhtemelen. Cahilce bir cümle daha.

Seminer ve sempozyum arasındaki farklar:
  • Seminer, birden fazla yetkilinin üzerinde araştırma yaptıkları konular hakkında bilgi vermek ve üzerinde tartışmak amacıyla yaptıkları toplantılara denir,
  • Sempozyum, daha çok bilimsel ağırlıklı, kendi alanlarında uzman kişilerin bilgilerini katılımcılara sundukları toplantıdır,
Bizimki daha çok seminerdi. Hatta internet üzerinden ECON Seminar diye arat bulursun.
Şimdi kimin Türkçesi A2?
Ayrıca, sempozyumda mobbinge uğrama riski çok azdır. Profesörler bildiklerini anlatır ve gider. Seminerde ise anlatılan konu üzerine müzakereler yapılır.
Çok boş yapmışsın.

Herkesi kendin gibi sanma; teknik bilgi gerektiren konuda gerçeği yansıtmayan, hayali bilgilerini kullanan böyle yapmamanı uyaran insana da kırıcı söylemler kullanarak haklı çıkmaya çalışan seviyesiz ve cahilin tekisin. Üzgünüm, bu dünyada teknik bilgi gerektiren konuda hayali bilgi işe yaramaz. Fantezi dünyan mı sandın burayı?
Daha fazla uzatma zaten ki rezil olma. Benim kimseyi kandırmaya çalıştığım yok. Bunu yapanın sen olduğunu defalarca kanıtladım mesajlarda... Ayrıca, buradaki insanlara gram saygın yok. Bir de gelmişsin bana kültürden ve eğitimden bahsediyorsun... Kabahat seni insan yerine koyup insanca cevap yazanda...

Bak bu yorumumda hiçbir şey bilmeden konuşan, yalancının, manipülasyoncunun teki olduğunu ve hatta iddia ettiğin gibi birisi olmadığını kanıtladım. Tıpkı daha önceki yorumlarımda olduğu gibi.
Daha da yazmamanı tavsiye ediyorum. Her yazdığında bir öncekinden daha rezil ve komik duruma düşüyorsun. @bakkalagidenkardes
Hayatında başarılar.

Abi ağzına sağlık çok güzel konuşuyorsun. @P R O F O U N D

Merhaba arkadaşlar, seneye 10.sınıf oluyorum gerek öğretmenlerin verdiği saçma ve fazla performans ödevlerinden gerek sınıftaki saçma tipler yüzünden açık liseye geçmek istiyorum. Nasıl açık liseye geçebilirim? 400 puanlık bir lisede okuyorum açık liseye geçersem üniversiteye geçerken sorun yaşar mıyım? Sizce mantıklı mı açık lise?
Hocam yaşıtız, bende senin düşündüklerinin aynısını düşünüyorum. Sen bu yazıyı yaklaşık 6-7 ay önce göndermişsin. Merak ettimde bu sene açığa geçtin mi? Bana söyleyebilir misin? Daha iyi mi yoksa kötü mü? Ona göre bende geçmeyi düşünüyorum. @GameTech34
 

Geri
Yukarı