10. sınıf matematiği nasıl?

Ardlyn

Centipat
Katılım
12 Eylül 2020
Mesajlar
178
Çözümler
2
Merhaba arkadaşlar şu an 10. sınıfa gidiyorum. Seçmek istediğim meslek için sayısal bölümünü seçmem gerekiyor. Ve seçimimi 2. dönem yapmam gerekli ancak matematiğim çok kötü. Şu an çalışmaya başlasam geç kalmış olur muyum? 10. sınıf düzeyinde matematik öğrenmem ne kadar zaman alır?
 
Olmazsın bence 10.sınıf matematiği o kadar zor değil. 1-2 hafta diğer derslere de zaman ayırmak koşuluyla düzenli çalışırsan çok rahat öğrenirsin. Zaten daha konular çok az işlendi.
Not: 10. sınıfım.
 
10. Sınıf matematiği bana kolay geldi ama ileride göreceğin konular için aşırı önemli. Birçok konunun temelini 10. sınıfta atıyorsun. Hatırladığım kadarıyla fonksiyonlar, polinomlar, kombinasyon, permütasyon falan vardı. Bana kalırsa sıfırdan başla ama eğer devlet okulunda okuyorsan matematiğinin iyi olması çok zor. Çünkü devlet okullarında o sene anlatılıp bir daha geri dönülmüyor (genel olarak).
 
Kanka, bir Anadolu lisesinden sayısal alanında (devlet) yeni mezun oldum. Konularınızı bilmiyorum ama bir sitede şöyle:
  • Sayma ve olasılık.
  • Fonksiyonlar.
  • Polinomlar.
  • Ikinci dereceden denklemler.
  • Dörtgenler ve çokgenler.
  • Katı cisimler.
Aga sayısal yönünde ilerlemeyi düşünüyorsan fonksiyonları ve polinomları çok iyi bilmen gerekiyor zaten şu anda öğreticekleri temel şeyler olacak fonksiyonlarda çıkarma, toplama, bileşke vb. zor şeyler değil. Sayma ne unuttum ama olasılığı kurtaracak kadar öğrenip son sene derinlemesine tekrar bakman gerekecek çünkü deli sorular olabiliyor. Geometri kısmında çoğu temel bilgi rahat anlaşılır temiz birkaç formül ezberi ve tabii ki olmaz mı olmaz sorularda görme yeteneği(pratik daha doğru) gerektirir. Eğer gününde ve düzenli çalışırsan anlamıyorum ya da beceremiyorum gibi bir durumun olmaz emin ol. Şu dönemlerde neyin nasıl olacağı belli olmaz ama elbette insansın unutabilirsin korkma YouTube'da bir sürü hoca var, hepsinin anlatım tarzı soruları değişik kendine göre birini rahatlıkla bulursun. Şu an senin seviyeni, durumunu bilmediğim için kendimden örnek verip biraz görgüsüzlük yapmayacağım. Her 12 ya da mezun birinden duyabileceğin bir söz söyleyeceğim ama zaman çok hızlı geçiyor gözünü bir açtığında o optiği karşında göreceksin o yüzden çalışmana bak, çalıştığın sürece aşamayacağın bir konu bir durum yok.
 

Geri
Yukarı